Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Oj no to zdecydowanie zmieniasz opcje.

Z zaproponowanych przez ciebie klipsch to na prawdę dobra opcja. Te płaskie kolumny grają dynamicznie, mocno, bardzo kinowo. Fajnie.

Natomiat dali stoi tu o półkę wyżej. Nie mówiąc o rubicon który jest świetny. Nawet seria Opticon zagra lepiej. I to bym ci proponowal wybrać. Oberon i fazon już nie.

Z tym że do opticona polecam albo sub k14 albo lepiej tannoy ts2.12 lub głęboki dynamiczny velodyne eqmax10. Ma świetną kalibrację do suba. Znacznie lepsza od tej wbudowanej w amplituner.

Piotr

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Dziękuję za odpowiedź.

Co sądzisz o Monitor Audio Sound Frame i o Cantonach Atelier? "Na papierze" wydają się mieć lepsze parametry od pozostałych. Wiem, że parametry to nie wszystko, ale kolumny są dużo większe od Klipscha i Dali, a zarówno Canton, jak i Monitor Audio są raczej uznanymi firmami i badziewia by nie zrobiły?

• 2 months later...
Napisano

A te podłogowe kolumny to niby jak powieszę na ścianie? Jak już odpowiadacie na takie stare wątki, to może chociaż z sensem?

Ale czego się spodziewać po trollach z stx?

Przy okazji, brałem stx pod uwagę i były niby kolumny podstawkowe Foton MX-140 oraz zwykle MX-140, ale w żadnym sklepie ich nie było ani nawet się nie dało zamówić, więc nie ma o czym mówić.

Koniec końców kupiłem Monitor Audio Soundframe 2. Jeszcze zostaje kupienie subwoofera, centralnego i satelit, ale to sobie spokojnie czeka. Brałem pod uwagę alternatywy (Dali, Sonus Faber, Canton, Taga i inne), ale nie dało się odsłuchać, a do tego doszła obojętność, a może i indolencja dystrybutora.

Napisano

Swoją drogą, kontaktowałem się z przedstawicielem polskim i bezpośrednio z Anglikami, bo miałem pytania techniczne.

Ale pytałem też, które centralne i satelity będą zgrane tonalnie z SF2.

Polski dystrybutor: Radius i Silver

Producent: Radius i Bronze

I tu mam pytanie do was: szukać używanych/powystawowych Silver 5G, czy brać Bronze albo Radius? Pokój, przypomnę, 17 m². 

Napisano
Dnia 10.07.2019 o 19:46, yahoo111 napisał:

A te podłogowe kolumny to niby jak powieszę na ścianie? Jak już odpowiadacie na takie stare wątki, to może chociaż z sensem?

Ale czego się spodziewać po trollach z stx?

Przy okazji, brałem stx pod uwagę i były niby kolumny podstawkowe Foton MX-140 oraz zwykle MX-140, ale w żadnym sklepie ich nie było ani nawet się nie dało zamówić, więc nie ma o czym mówić.

Koniec końców kupiłem Monitor Audio Soundframe 2. Jeszcze zostaje kupienie subwoofera, centralnego i satelit, ale to sobie spokojnie czeka. Brałem pod uwagę alternatywy (Dali, Sonus Faber, Canton, Taga i inne), ale nie dało się odsłuchać, a do tego doszła obojętność, a może i indolencja dystrybutora.

Sorki, nie zwróciłem uwagi, że temat dotyczy podwieszanych na ścianę, odpisywałem na nowsze posty ;)

Jak w sklepach stacjonarnych nie było to zawsze ze strony producenta na stx.pl możesz zamówić.

PS. Miałem kiedyś okazję uzywać jedną z Twoich alternatyw - Canton. Niestety jakość nie spełnia oczekiwań tym bardziej patrząc na stosunek cena-jakość.

Napisano
5 godzin temu, Mariopo napisał:

Sorki, nie zwróciłem uwagi, że temat dotyczy podwieszanych na ścianę, odpisywałem na nowsze posty ;)

Jak w sklepach stacjonarnych nie było to zawsze ze strony producenta na stx.pl możesz zamówić.

PS. Miałem kiedyś okazję uzywać jedną z Twoich alternatyw - Canton. Niestety jakość nie spełnia oczekiwań tym bardziej patrząc na stosunek cena-jakość.

Powiedz jaki to model Cantonów zagrał gorzej od STX KD-200.

Poza tym szczerze gratuluję superpomocy,polecać zakup ze strony producenta bez wcześniejszego odsłuchu.Proszę nie doradzają więcej początkującym bo tylko się zrażą do tego forum i utopią kasę.