ostry4d Napisano 17 lutego 2019 Udostępnij Napisano 17 lutego 2019 Witam, wprowadzam się do nowego mieszkania i szukam sprzętu audio. W sklepie kupując tv sprzedawca wciskał mi soundbara, ale nie dałem się namówić. Czytałem sporo na temat sprzętu i wszyscy piszą, żeby odpuścić sobie soundbara i kupić zestaw stereo. Tak więc chce zrobic, problem w tym, że nie znam się na sprzęcie audio i zwracam się do Was z prośbą o pomoc w dobraniu amplitunera i kolumn w cenie max 2000zl. Salon w którym będzie stał sprzęt ma 22m, słucham głównie muzyki komercyjnej. Jeśli chodzi o sprzęt, wolałbym nowy ale jeżeli w tej cenie mogę mieć znaczenie lepszy używany to wezmę to pod uwagę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Cześć, Ze sprzętem nowym będzie raczej problem. Pioneer A30 + Heco Victa 702 to chyba taki najbardziej sensowny sprzęt. Ze sprzętów używanych masz dużo większy wybór. Skąd jesteś? Masz jakiś komis pod ręką.? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Bardzo dobrze zrobiłeś, że nie wybrałeś soundbara, do muzyka to rozwiązanie kompletnie się nie nadaje. Moja propozycja to wzmacniacz Onkyo A-9110 z kolumnami Pylon Audio Pearl Monitor lub Indiana Line Nota 250X. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Jaki dźwięk lubisz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 18 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 (edytowany) Jestem z Białegostoku, widziałem, że jest u nas salon RMS. Co do komisów to nigdy sie tym nie interesowałem i nie wiem ale pewnie jakiś by się znalazł. Lubię czysty dźwięk i mily dla ucha bas nie musi łomotać tak, żeby mnie całe osiedle słyszało. Najważniejsze, żeby nie było trzasków i szumów czy pierdzenia jak tylko trochę podglosnie ? Edytowano 18 lutego 2019 przez ostry4d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 (edytowany) Przy budżecie 2000 zł nie pchałbym się w nowe audio. Przeczytaj temat o Luxmanie w dziale kluby. Bardzo dobre wzmacniacze ciepło grające z dużą ilością informacji w dźwięku. Pozdrawiam Edytowano 18 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bombalina Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Odpuść sobie Pioneer A30 ostra góra i sucha średnica, trudno dobrać głośniki, miałem sprzedałem. Przesłuchałem na nim kilkanaście zestawów kolumn do 4000 zł i zawsze dźwięk był delikatnie mówiąc nijaki, bez barwy i jasny. Lepiej kup używany sprzęt lub jak możesz to nowy na raty 0% Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 18 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Przeglądając różne wątki natknąłem się na taki zestaw denon pma520i i Wharfedale Diamond 220, co Wy na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 220tki są ok. Ale ten denon nie jest wart 700 zł jako nowy. Jak już to 720tka. Chodź tutaj wciąż nie pomijał bym Pioneer a30tki Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 18 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 (edytowany) Powiedzmy, że głośniki zostają a jakiś wzmacniacz lub amplituner wybrałbym droższy, żeby w przyszłości moc wymienić kolumny na coś lepszego bez wymiany wzmacniacza. Czy taki pomysł ma sens? Edytowano 18 lutego 2019 przez ostry4d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 To ile chciałbyś zapłacić za ten wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 1200PLN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 No to jak nowy to nadal masz do wyboru Pioneera A30 i Denona 720. Chyba tyle? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 (edytowany) https://m.olx.pl/oferta/amplituner-denon-x2100w-CID99-IDyG43Y.html#position=1&page=1 Można brać? Edytowano 19 lutego 2019 przez ostry4d Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Nie, to ampli do kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 ? dobrze, że zapytałem. Teraz tak patrzę, że tego Denona nie podłącze do TV bonie ma wejścia optycznego, a mój tv ma tylko wyjście optyczne i hdmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Wzmacniacz stereo + dac. A do sieci Chromecast audio. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 To amplituner kinowy a Ty szukasz stereo. To może rozkręć budżet o te stówki i masz EISA Pioneer A40 już z DACIEM: Napisz do nas o cenę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ostry4d Napisano 21 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 Panowie, im dłużej przeglądam to forum tym większy budżet przewiduje na zakup sprzetu ? Teraz wydaje mi się, że nie ma sensu kupować wzmacniacza bez wejść cyfrowych i dokładać Dac-a. Trzeba iść z duchem czasu i kupić coś z wifi i wejściem optycznym, może nawet z opcją streaming-u tylko o ile musiałbym zwiększyć budżet żeby mieć np taki wzmacniacz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Mondalski Napisano 21 lutego 2019 Udostępnij Napisano 21 lutego 2019 (edytowany) Podniósłbym budżet do 3000 PLN i kupił ONKYO TX-L20D za 1799 PLN (kabel HDMI gratis), a za resztę głośniki podstawkowe - nowe lub używane. Nie będzie to sprzęt na miarę sali kinowej, ale wygoda i funkcjonalność pierwszorzędne, a dźwięk co najmniej dobry (bez "audiofilskiego" zadęcia) Jeżeli zdecydujesz się na sprzęt nowy, to wszystko kupisz na raty 0%. _______________ Na Amazon.de ONKYO TX-L20D jest do kupienia za niecałe 1550 PLN ! Edytowano 21 lutego 2019 przez Marek Mondalski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2019 Udostępnij Napisano 22 lutego 2019 No to czytaj dalej Czytaj, czytaj, jak zrobi się piątka to pisz :D:D Żart, ale wiem jak to działa. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts