Rafał Popławski Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Dzień dobry wszystkim, Jest to mój pierwszy post na forum. Chciałbym Was zapytać o opinię przy kupnie odtwarzacza CD. Amplituner z którym będzie to grało najbliższe kilka lat, to Onkyo TX-7830. O kolumnach nie wspominam, bo obecnie grają pożyczone (docelowo zastanawiałem się nad Tannoyami Mercury 7.2, albo revolution xt 6, ale to sprawa na osobny temat) - więc nie chcę do tego przywiązywać wagi. Zastanawiam się, czy w podanym budżecie warto zakupić jakiś sprzęt używany wyższej klasy (na oku miałem Onkyo DX-7711), czy może jednak lepiej sprawić sobie coś nowego? Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Sanecki Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Yamaha cd-s300. Dziękuję Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Jankowski Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Micromega Stage6 6 choć ciężko kupić używkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Popławski Napisano 18 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Micromega widzialem już wielokrotnie w wielu wątkach polecany. Możecie jakoś uzasadnić propozycje? I co możecie powiedzieć o tym wspomnianym Onkyo? Warto kupować sprzęt prawie pełnoletni? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 18 lutego 2019 Udostępnij Napisano 18 lutego 2019 Yamaha CD-S 300 i to w kolorze silver W porównaniu do Denona DCD 520 wypada lepiej i w dodatku Danio jest gorzej zrobiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Jeśli nowy to Yamaha CDS300 Jeśli używany to micromega albo Marantz 63 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 lutego 2019 Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Marantz 63, 67 serie SE, Ki Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Popławski Napisano 19 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2019 Trochę chciałbym się poprawić ze swoim postem, ponieważ nie określiłem się z oczekiwaniami: Jeśli chodzi o kombinację sprzętową - wszystko co mam w zestawie jest zupełnie na start - więc przewiduję stopniową rozbudowę z czasem Brzmienie jakiego oczekuję to duża szczegółowość i głęboki bas. Jak już wspomniałem, kolejny krok to własne kolumny, a za jakiś czas zmiana ampli, więc nadal jest to sprzęt "na rozwój" Przeglądając pokrewne wątki - Denon DCD-1550AR co o tym powiecie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 lutego 2019 Udostępnij Napisano 20 lutego 2019 11 godzin temu, Rafał Popławski napisał: Brzmienie jakiego oczekuję to duża szczegółowość i głęboki bas. Jak już wspomniałem, kolejny krok to własne kolumny, a za jakiś czas zmiana ampli, więc nadal jest to sprzęt "na rozwój" To osiągniesz z kolumn. CD kup po prostu solidny. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Popławski Napisano 26 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Marantz cd-67se trafił właśnie pod strzechę. Różnica w dźwięku między nim a zwykłym czytnikiem dvd pioneera jest kolosalna. Dziękuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 Nie ma sprawy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 (edytowany) Miałem 67 SE i jak dla mnie bardzo dobre granie za śmieszne pieniądze. Zastanawiam się czy sobie powtórnie nie sprawie. ? Gratuluję zakupu. Pozdrawiam Edytowano 27 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 11 minut temu, 1Ender napisał: Miałem 67 SE i jak dla mnie bardzo dobre granie za śmieszne pieniądze. Zastanawiam się czy sobie powtórnie nie sprawie. ? Właśnie sprawiłeś , że ceny Marantza na Allego poszły w górę 19 godzin temu, Rafał Popławski napisał: Marantz cd-67se trafił właśnie pod strzechę. Również gratulacje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 @tomek4446 To kupię co innego ? nie koniecznie w Polsce. Póki co nie mam takiego parcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 1 godzinę temu, 1Ender napisał: To kupię co innego ? nie koniecznie w Polsce. Ja się zastanawiam nad zakupem Sony CDP -930QS , jest u kolegi w komisie w stanie więcej niż idealnym / 1k./ . Nie jest mi potrzebne CD , bo mam dwa ,ale wiesz po prostu mi żal . Jak na razie rozsądek zwycięża , ciekawe na jak długo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietrek Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 Pozwolę sobie podpiąć się nieco pod temat. Do CD używam onkyo bd-sp353. Jaki odtwarzacz do 1000zł zagra lepiej, wydobędzie więcej z płyt CD? Bo chyba blu-ray do muzy najlepszy nie jest, z tego co wiem. Sorry, początkujący jestem. ;-) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 lutego 2019 Udostępnij Napisano 27 lutego 2019 (edytowany) @pietrek jak gra obecnie i co chcesz zmienić? Najlepiej napisz w nowym temacie. Pozdrawiam Edytowano 27 lutego 2019 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts