TheKleszcz Napisano 24 lutego 2019 Udostępnij Napisano 24 lutego 2019 Cześć, ostatnio w katowickim Top Hifi odsłuchałem sobie Yamahę R-N803D razem z Elacami Vela BS 403 i bardzo mi się spodobało, co słyszałem. Zanim dokonam zakupu, chciałbym się jeszcze rozejrzeć, co w tej cenie (10-12 tys. zł) byście proponowali - amplituner / wzmacniacz + monitory (na pełne kolumny nie ma miejsca). Pokój ok. 25m2., słucham głównie metalu i rocka, źródło z komputera przez Dragonfly Black i ze Spotify, monitory będą stać niedaleko ściany. Mam też pytanie o kable, ponieważ dotychczas używałem zwykłych głośników na minijacku. By połączyć Dragonfly z amplitunerem potrzebuję kabla jack-chinch, tak? A jakich kabli potrzebuję, aby połączyć monitory ze wzmacniaczem? Czy rzeczywiście warto wydać więcej na kable "audiofilskie"? Pozdrawiam i dzięki za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Hej, Nie będę Cie odciągał od tych kolumn. Bo? To faktycznie rewelacja. Modele seri 4 są bardzo udane u ELACa. Co mogę doradzić to zakup starszego modelu BS 403 który jest znacznie tańszy. A równie dobry w graniu. Wówczas lepiej było by zainwestować w lepszy DAC pod kompa niż Dragonfly. I tak bym właśnie zrobił. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheKleszcz Napisano 25 lutego 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 O, jestem bardzo miło zaskoczony, że Pan z konkurencji nie walczy tutaj, a raczej wspiera taki wybór - bo nie ukrywam, że czekałem, co Pan napisze. Dziękuję. Więc nie ma różnicy między vela bs 403 a bs 403? Czy ktoś z was porównywał jeszcze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Ja słuchałem długo BS403 i dla mnie to miodek. Vela BS403 słuchałem chwile i nie pamiętam żebym nagle dostał olśnienia. Na pewno nie na różnice: https://www.tophifi.pl/outlet/bs-403-walnut-outlet.html Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karo Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 W 25 m2 te kolumny nie będą za małe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Witaj, Jeśli to brzmienie Ci odpowiadało to tylko się cieszyć, że tak szybko udało się znaleźć optymalne granie. Jeśli byłbyś jednak zainteresowany jeszcze innym odsłuchem, zwróć uwagę na Buchardt Audio S300 - świetne, muzykalne kolumny o naturalnej barwie i świetnym basie. Fajnie zgrywają się z Yamahą. Spróbowałbym również Dynaudio X18. Pozdrawiam, Michał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Moim zdaniem będą. 25 metrów to jednak spory salon. Na allegro są używane 407 za 8k. Uważam że warto. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 25 lutego 2019 Udostępnij Napisano 25 lutego 2019 Klesz nie słuchaj tego pitolenia tylko posłuchaj w domu i odsyłają i tak ,do znudzenia bo czwarta chata na to czeka,ignoranci bez zasad ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 Do czego się odnosi ta wypowiedź? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darzur Napisano 26 lutego 2019 Udostępnij Napisano 26 lutego 2019 22 godziny temu, Jan Koval napisał: Klesz nie słuchaj tego pitolenia tylko posłuchaj w domu i odsyłają i tak ,do znudzenia bo czwarta chata na to czeka,ignoranci bez zasad ? Można po polsku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts