Karol64208 Napisano 29 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 lipca 2019 wiesz, dlatego dałem przykłady może skrótowo, ale czy słuchałeś tych niedoskonałości i na jakim sprzęcie. Mam do dyspozycji CD i pochodne ale jak siadam na fotelu to tylko czarna płyta. To tak jak obraz 2D i 3D. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 1 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 1 sierpnia 2019 dla zainteresowanych !!! nowe określenie co do jakości dźwięku HDS jest w pełni uzasadnione, super rozdzielczość i dynamika w w całym paśmie . Obecnie testuję preamp PRC-X z wkładką MC, dżwięk jest dynamiczny, choć muszą poprawić wzmocnienie sygnału do pozostałych wejść/ urządzeń/. Jest ok 10% słabsze wzmocnienie w porównaniu do wkładki MM, ale dynamika dźwięku jest taka sama. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 17 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2019 Witam, dzisiaj rano dostałem do preampa PRC-X nowy projekt testowy wzmacniacza mocy PA 2x36W lampowy, na strumieniowych. Te dwa komponenty mają stanowić całość układu odtwarzania, ale w oddzielnych obudowach. Wyjaśniono na czym polegają nowe opracowania między innymi, to brak kondensatorów na katodach lamp i ograniczenie ich do minimum w torze audio. Przez takie odejście od typowych schematów i układów polepsza jakość dźwięku /czystość i rozdzielczość/, to nie jest jakieś nowe odkrycie, ale wymaga obliczeń parametrów elementów w układzie, a zarazem ograniczenie zużycia lamp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 25 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 sierpnia 2019 (edytowany) dostałem właśnie link do powstającej strony: https://riaahd.com https://bamhds.org wczoraj też preamp wrócił na ponowne testy po przepracowaniu 1000h, następny będzie po 2000h. Edytowano 25 sierpnia 2019 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 (edytowany) jeszcze jeden link: https://bamhds.com https://riaahds.com Edytowano 26 sierpnia 2019 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2019 (edytowany) dowiedziałem się że linki : riaahd i hds nie działają z tej strony, ale można je wywołać bezpośrednio z przeglądarki. Wszytkie są kierowane do; https://www.bamhds.org Przepraszam za kłopot. Edytowano 26 sierpnia 2019 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 7 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 7 września 2019 wrócił do mnie preamp po testach, na następne 1000h. Wyniki z pomiarów i wniosk i mam poznać w przyszłym tygodniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 26 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 września 2019 Witam, otrzymałem info że domena riaahd.com jest przenoszona na główny serwer i przez kilka dni może nie działać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 października 2019 (edytowany) Witam, została uzupełniona specyfikacja preampa. https://bamhds.org/PRM-X/prmx.html Edytowano 10 października 2019 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 12 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2019 dodali brakujące parametry/ leniwy informatyk/ ma im tez wgrać tabele z pomiarów, może jeszcze dzisiaj; https://bamhds.org/PRM-X/prmx.html. to są uśrednione parametry z po 2tyś. godzin testu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 21 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2019 Witam, są już pełne parametry preampa. + wykresy jak były liczone a nie tak jak inne firmy podają wartość ale nie wiadomo jak to było liczone, brak odnośników i wartości na podstawie których było to wyliczone. Ale dalej nie znam ceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 2 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 grudnia 2019 Witam, przeglądałem ostatnie testy po 3 tys godzin lampy jak się ułożyły to śpią żadnych widocznych zmian do poprzednich testów. Dołożyli do mojego przełącznik HD/HF. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2020 (edytowany) Witam, Przekazano mi że premiera RIAA-HD ma się odbyć późną jesienią, oczywiście wszystko zależy od pandemii i jej rozwoju. Pozdr. Edytowano 19 kwietnia 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 kwietnia 2021 Powracam do tego tematu, dzisiaj otrzymałem wersję przed premierową PRM-B. Jeżeli chodzi o dźwięk to pozostaje taki jak był wcześniej, zmienili niektóre funkcje obsługi, lub dodali nowe. Są bardzo opóźnieni przez COVID i BREXIT. Włączyli zegar odliczający czas do premiery. Więcej szczegółów podam jak otrzymam zgodę. Fotka co tez tam ma być, za zgodą kolegów. Pozdr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 20 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 (edytowany) @Karol64208 próbowałem znaleźć ten preamp , ale na razie to z nim jest jak z Yeti ' Wszyscy słyszeli , nikt nie widział " Edytowano 20 kwietnia 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 20 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2021 @tomek4446, dopiero, jak dobrze liczę pod koniec maja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 27 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2021 (edytowany) Przez ostatnie kilka dni przesłuchiwałem vinyle z lat 60/70 i te które są nagrane z mniejszą dynamiką. Ustawienia; -35dB do -25dB głośność, PRM-B przełącznik HD / HDS, włączone HDS. HDS ma za zadanie podnieść dynamikę dźwięku na płytach o mniejszej dynamice / płasko nagranych/. Miała być opcja HI-FI jak pisałem wcześniejszych postach, ale zrezygnowano dla większych korzyści z H.D.S. Nagrania zyskały dynamikę przy tak cichym słuchaniu i nie tylko , powstałą większa głębia dźwięków i przestrzeń dla instrumentów. Dodam że pomaga to niektórym kolumnom z wspiąć się na wyżyny swoich możliwości. Edytowano 27 kwietnia 2021 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 18 czerwca 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 czerwca 2021 Dzięki uprzejmości kolegów mogę zaprezentować obraz graficzny niektórych funkcji wyświetlacza i funkcji wyświetlanych. Kilka przykładów: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 19 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 września 2021 Wracam do tematu. Jak się dowiedziałem prace są już na finiszu, planują premierę na październik. Ilości dostępne będą ograniczone przez braki komponentów których mogą się spodziewać na przełomie listopada i grudnia, ale zawsze to już coś. Zaprezentowali kilka fotek roboczych z wyposażenia preampa; 1. Zespół zasilaczy dla preampa, specjalnie zaprojektowane. też układ kontroli i sterowania preampa z LCD Mają udostępnić następne ze względu na ciekawość użytkowników co jest w środku ponieważ preampa jest w obudowie zamkniętej. Pozdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 5 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 Witam, Koledzy stopniowo ujawniają wygląd preampa, co prawda jest to szkic projektowy, też już mają gotowe obudowy. Oficjalną prezentację planują na trzecią dekadę Listopada. Pozdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 5 listopada 2021 Udostępnij Napisano 5 listopada 2021 8 godzin temu, Karol64208 napisał: Oficjalną prezentację planują na trzecią dekadę Listopada. Mistrz suspensu 😀 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 17 godzin temu, Chili napisał: Mistrz suspensu Mówisz , to mam coś jeszcze🤫 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Czyli nadal budujesz... napięcie😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 6 listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 1 godzinę temu, Chili napisał: Czyli nadal budujesz... napięcie ile mogę to pokazuję, te ostatnie nie są nigdzie publikowane. Jeżeli interesuje Ciebie opis to jest tu Wcześniejszych postach opisywałem odsłuch. Pozdr. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 6 listopada 2021 Udostępnij Napisano 6 listopada 2021 Troche Ci @Karol64208 zazdroszczę dostępu do konstrukcji tego typu zanim "ujrzy światło dzienne" dla przecietnego odbiorcy. Pozdr. Dnia 27.04.2021 o 17:56, Karol64208 napisał: HDS ma za zadanie podnieść dynamikę dźwięku na płytach o mniejszej dynamice / płasko nagranych/. Miała być opcja HI-FI jak pisałem wcześniejszych postach, ale zrezygnowano dla większych korzyści z H.D.S. Nagrania zyskały dynamikę przy tak cichym słuchaniu i nie tylko , powstałą większa głębia dźwięków i przestrzeń dla instrumentów. Dodam że pomaga to niektórym kolumnom z wspiąć się na wyżyny swoich możliwości. Nie ukrywam że tekst "rozbudza" wyobraźnię. 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts