Bautek Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Witam, Z powodu śmierci mojego wysłużonego 15 letniego Thomsona CS550, byłem zmuszony przenieść z sypialni Denona RCD-M39 + SC-M39, w sypialni głośniki wystarczały w sam raz. W salonie brakuje mi mocy i wypełnienia czy jak to tam inaczej nazwać. Na chwilę obecną podpiąłem pod amplituner głośniki thomsona 2x200W ( 3-drożne 6 ohm ) grają lepiej niż załączone z zestawu, ale szczególnie zadowolony z dźwięku nie jestem. Jakie kolumny byście polecili ? I ewentualnie jakie kable ? Indiana Line Nota 260x QA3010 - można teraz kupić za 598 zł komplet z outletu ?tylko czy nie będą za słabe Magnat Quantum 723 Magnat Shadow 203 JBL Arena 130 Słucham dużo muzyki z CD ( Metallica, Slayer, System Of A Down, Korn, Motorhead, Pink Floyd, Kult, Hey, Cypress Hill, Prodigy itp itd... mógłbym tak do wieczora wymieniać ) + muzyka z USB którą ciężko u nas dostać na CD Głośniki planuję położyć na ziemi lub na szafce rtv ( długość 120 cm ) - na razie nie mogę postawić żadnych stojaków. W przyszłości planuję kupić coś nowego, tylko im więcej czytam tu postów to coraz mniej wiem. Pozdrawiam Bartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Zacznijmy od tego, że stawianie monitorow na ziemi nie wchodzi w grę. Albo muszą stać na komodzie, tak aby wysokotonowce były na wysokości Twoich uszu albo daj spokój z robieniem czegokolwiek. Jeśli masz dość miejsca na podłogówki to polecam takie https://sklep.rms.pl/polk-audio-t50-t-50-kolumny-podlogowe-2-szt https://sklep.rms.pl/kolumny-podlogowe-frontowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Do 16m? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bautek Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 39 minut temu, rms.pl napisał: Zacznijmy od tego, że stawianie monitorow na ziemi nie wchodzi w grę. Albo muszą stać na komodzie, tak aby wysokotonowce były na wysokości Twoich uszu albo daj spokój z robieniem czegokolwiek. Jeśli masz dość miejsca na podłogówki to polecam takie https://sklep.rms.pl/polk-audio-t50-t-50-kolumny-podlogowe-2-szt https://sklep.rms.pl/kolumny-podlogowe-frontowe Między szafką rtv a regałami jest przerwa 25 cm z każdej strony, więc spokojnie się zmieszczą. Ze stojaków muszę zrezygnować przynajmniej na 1-1.5 roku, mam małe półroczne dziecko, które zaczyna już pomału raczkować i jak zacznie wstawać i wszystkiego się łapać to wolałbym uniknąć katastrofy. DiBaonio, tak do 16m2, salon 4.1 x 4,05( no 16,5 m2 ) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 To taniej i lepiej nie będzie jak Cie przyciska budżet a chcesz sprzęt, który zagra dynamicznie i z głębią. Monitorki Ci tego nie dadzą. Szczególnie przy, za przeproszeniem, tak cherlawym wzmacniaczyku z miniwieży. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bautek Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 5 minut temu, rms.pl napisał: To taniej i lepiej nie będzie jak Cie przyciska budżet a chcesz sprzęt, który zagra dynamicznie i z głębią. Monitorki Ci tego nie dadzą. Szczególnie przy, za przeproszeniem, tak cherlawym wzmacniaczyku z miniwieży. Wiem że to cherlawy sprzęt jest, ale teraz muszę przeczekać i jak dziecko podrośnie to już zmienię na coś dużo lepszego Dziękuję za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 10 lipca 2019 Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Z wymienionych kolumn postawiłbym na Indiana Line Nota 260 to udane monitory o przyzwoitym brzmieniu i do takiego Denona wystarczy jeśli jednak oczekujesz trzęsienia ziemi przy takiej konfiguracji to niema szans. Kolumny Indiany są często polecane do małych zestawów stereo i na takiej powierzchni poradzą sobie znakomicie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bautek Napisano 10 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 lipca 2019 Q21 nie oczekuję po tym sprzęcie trzęsienia ziemi, oczekuję dźwięku, który wypełni salon, potrzebuję coś na teraz, żeby dobrze wszystko współgrało. Polk T 50 czy Indiana Line Nota 260 będą lepszym wyjściem na późniejszą zmianę Denona na: all in one np: Pioneer XC-HM86D lub coś podobnego. ewentualnie na coś większego Onkyo TX-8250 + C7030 / Pioneer SX-N30AE + PD-30AE , lub wzmacniacz + cd Oczywiście głośniki później też można odsprzedać i zmienić na lepsze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lipca 2019 Udostępnij Napisano 11 lipca 2019 Magnat quantum 723. Bierz zdecydowanie pokój jeszcze są. Magnat kończy z tą linią. A będzie zapotrzebowanie jak na poprzednie 673. To kolumny o mocnym dźwięku które spokojnie podejdą do Denona. Wyciągnął z niego barwę ale i dynamikę której brakuje mu na standardowych głośnikach Zdecydowany typ. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bautek Napisano 12 lipca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 lipca 2019 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, jeszcze skonsultuję z drugą połówką i coś wybierzemy. Wrócę z odpowiedzią co wybraliśmy i za jakiś czas pewnie wrócę z pytaniem na co dużo lepszego zmienić Denona do kupionych kolumn. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bautek Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Witam, Wybór padł na Polk Audio T 50, słucha się tego połączenia bardzo fajnie. Dziękuję za podpowiedzi. A w przyszłości to wrócę z doborem sprzętu all in one lub wzmacniacz / amplituner + cd do Polków. Pozdrawiam Bartek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Nie ma sprawy. Pisz to coś dobierzemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts