tadekk55 Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Nie odpisywałem do Ciebie napisałem że yamaha nic automatycznie nie ustawi na 4 bo takie trybu nie obsługuje, i tyle. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 8 minut temu, tadekk55 napisał: Nie odpisywałem do Ciebie napisałem że yamaha nic automatycznie nie ustawi na 4 bo takie trybu nie obsługuje, i tyle. A , to ok. Źle zrozumialem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Czyli te modele melodiki będą lepszym wyborem niż np. sufitowe od heco inc 62 lub droższych 602 ? Zakładając że będą pracowały z rx-a1080 ustawione na 6ohm.min. Nigdzie nie mogę znaleźć o co chodzi z tym dopiskiem min przy 6ohm?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 (edytowany) Skąd pomysł że lepiej? zrozum że lepiej to jest wtedy gdy kolumny są z tej samej serii lub mają podobną sygnaturę dźwięku. Edytowano 24 stycznia 2021 przez tadekk55 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 24 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 24 stycznia 2021 Pomysł, po przeczytaniu tego wątku,melodiką się zakończył i melodika była najczęściej w nim wymieniana,stąd właśnie pytanie czy to nadal aktualne?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Ale co Ty wybierasz kolumny ze względu na to ile mają omów napisane na obudowie? Każdy tam pisze co chce. Czy weźmiesz Magnata czy Heco będa pracowały podobnie. Magnat będzie nieco jaśniejszy i to wszystko. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Dzięki wielkie S4Home ,bardzo mi pomogłeś,rozwiałeś tym postem wszelkie moje wątpliwości. Po czym według ciebie mam dobierać jak nie po parametrach,po kolorze? Nie wiem jak brzmią dla tego pytam ,nie wiem dla czemu rms.pl poleca melodiki czy ze względu na brzmienie czy cenę ,pytanie czy to najlepszy wybór do heco aurora,czy warto dołożyć do czegoś lepszego? Ok,powiedzmy że zdecydowałem się na heco inc 802 z tego względu że tej samej firmy i dla tego że mocniejsze,dobry wybór czy za te same pieniądze można kupić coś lepszego? albo za mocne też nie za dobrze?może słabsze a jakieś jakościowo lepsze?Czy ten cały atmos to pic na wodę i brać co najtańsze? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 S Y N E R G I A to słowo klucz. Sprawdz czy heco lub magnat nie mają czasem takich głośników gdzie będziesz mógł "piszczałkę" wysoko-tonowy skierować w stronę słuchacza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Heco ma na 100%,tylko zastanawia mnie który model zgra się najlepiej z aurorami. Czym się różnią te z dopiskiem "basic"?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yahoo111 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Najlepiej zgrają się te z tweeterem Fluktus, czyli Aurora, Ambient i modele wyższe (Celan i Diva). Modele instalacyjne Basic niestety nie mają takiej kopułki, więc brzmienie będzie nieco inne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Dzięki wielkie za podpowiedź , raczej zostanę już przy tych heco tylko jeszcze jedna sprawa mnie zastanawia,czy te inc 802 nie będą za duże w tym secie,średnica średnio-nisko tonowego to 200mm,były by to największe głośniki w całym zestawie,nie licząc suba,cała reszta max 165mm? Dodam jeszcze że głośniki będą zamontowane w" kolumnie" 270cmx25cmx19cm,będzie to imitacja belki stropowej przymocowana do sufitu,więc miejsca trochę jest,może jakiś zestaw odseparowany?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadekk55 Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 Bierz i 30cm tylko zadaj sobie pytanie czy masz prąd żeby je zasilić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 25 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2021 O i to rozumiem, biorę Altusy 300,a tak na serio to dobra rada,szkoda mi tyle prądu na sufit, inc 602 będą musiały wystarczyć. yaho111 które modele masz na myśli pisząc z twetterami Fluctus?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 23 godziny temu, *SAURON* napisał: Nie wiem jak brzmią dla tego pytam ,nie wiem dla czemu rms.pl poleca melodiki czy ze względu na brzmienie czy cenę ,pytanie czy to najlepszy wybór do heco aurora,czy warto dołożyć do czegoś lepszego? RMS jest dystrybutorem Melodiki. Ich producentem wręcz. Szukasz po brzmieniu. Melodika też ma ciekawe kolumny zgadzam się. Magnat sa nieco jaśniejsze. Wybierz po cenie i wyglądzie. Tu nie ma złego wyboru. 19 godzin temu, tadekk55 napisał: S Y N E R G I A to słowo klucz. Sprawdz czy heco lub magnat nie mają czasem takich głośników gdzie będziesz mógł "piszczałkę" wysoko-tonowy skierować w stronę słuchacza. Mają takie z dwoma "piszczałkami" Do Auroray to albo idź dalej w podstawowe Heco albo właśnie Melodiki. Magnat może być za jasny. Chętnie wycenimy Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Ok,to bardzo proszę o tą wycenę ,najlepiej obu. Podstawowe heco czyli te basic?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 26 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 26 stycznia 2021 Coś wiadomo z tą wyceną?Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 27 stycznia 2021 Zadzwoń do nas. Powolaj się na rozmowę na forum. Na forum jestem raz dziennie bo nie mam więcej postów. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*SAURON* Napisano 31 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 31 stycznia 2021 Znalazłem w dobrej cenie heco inc 802 (800złpara) ,myślicie że nie będzie to zbyt wiele dla A1080,przypomnę że w tym momencie gra z zestawem auror 700/300/30 i z tego co słyszę to 700ki już tak od -8dcb zaczynają wymiękać. Najchętniej to bym przytulił się do heco ambient 22f, tylko ta cena z drugiej strony odchodzą koszty zabudowy i mniej roboty ,osiem wkrętów i gra muzyka. Jeśli ktoś chciałby zaproponować jakąś dobrą cenę za 22f to bardzo bym prosił. Co do wcześniejszej rozmowy na temat yamahy i 4ohm to sugerowałem się którymś z testów i tam były robione pomiary mocy w 6 i 8ohm jak i w 4ohm z tym że pisali że producent dopuszcza użycie głośników 4ohm tylko na fronty ale wyjątkowo do testu dostali pozwolenie na użycie całego zestawu 4 ohm tylko jak oni to tam ustawiali do tych testów to nie wiem. W każdym bądź razie yamaha dopuszcza 4ohmy tylko na frontWysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts