nimmid Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Cześć, Poszukuję amplitunera do zestawu głośników Quadral Quintas 6650. Do tej pory zestaw współpracował z amplitunerem Onkyo tx-nr616 - i ta współpraca bardzo mi odpowiadała (jakość dźwięku, arc, spotify). Niestety Onkyo padł a naprawa jest nieopłacalna i stanąłem przed wyborem czegoś w zamian, co byłoby zbliżone do wspomnianego 616. Budżet to około1.5k. Póki co zastanawiam się nad: https://www.euro.com.pl/amplitunery/pioneer-vsx-832-czarny.bhtml https://www.euro.com.pl/amplitunery/denon-avr-x1400h-czarny.bhtml Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 7 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 7 sierpnia 2019 Witaj, dobrym uzupełnieniem Twoich kolumn będzie Denon AVR-X1500H. Denon to plastyczne, dobrze dociążone granie, dobrze sprawdzi się w połączeniu z Quadral, miło zaskoczy Cię jakość dźwięku przy odsłuchu muzyki. Jeśli jednak możesz trochę zwiększyć budżet, na pewno najlepszą i bezkonkurencyjną opcją będzie Onkyo TX-NR686. Zapraszam jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu, oczywiście dla forumowicza audio atrakcyjna oferta cenowa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimmid Napisano 8 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 Powiem szczerze że do Onkyo się zraziłem. Macie może wiedzę czy w modelu 686 występują jakieś powtarzalne problemy jak w przypadku poprzednich modeli? Czy jeszcze produkt za krótko żyje żeby to stwierdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 8 sierpnia 2019 34 minuty temu, nimmid napisał: Powiem szczerze że do Onkyo się zraziłem. Macie może wiedzę czy w modelu 686 występują jakieś powtarzalne problemy jak w przypadku poprzednich modeli? Czy jeszcze produkt za krótko żyje żeby to stwierdzić? W poprzednich seriach było trochę problemów przede wszystkim z modułem HDMI, to było powtarzalne, ale przy aktualnych urządzeniach przynajmniej na razie nie zauważyliśmy żadnych problemów. "686" jest już trochę czasu na rynku i z naszych informacji wynika, że jest urządzeniem kompletnie bezawaryjnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 9 sierpnia 2019 Szczerze to poczekaj chwile. Dostaniesz nowego Onkyo 686 albo Denona X2500 za niewiele ponad założony budżet Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimmid Napisano 12 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 Dnia 9.08.2019 o 22:28, S4Home napisał: Szczerze to poczekaj chwile. Dostaniesz nowego Onkyo 686 albo Denona X2500 za niewiele ponad założony budżet Zapraszam Wychodzi coś nowego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 Już wyszło 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 12 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 12 sierpnia 2019 Dnia 8.08.2019 o 09:14, nimmid napisał: Powiem szczerze że do Onkyo się zraziłem. Macie może wiedzę czy w modelu 686 występują jakieś powtarzalne problemy jak w przypadku poprzednich modeli? Czy jeszcze produkt za krótko żyje żeby to stwierdzić? Ale 616 to model z 2012 roku. Jeśli kupiłeś coś z początku serii to urządzenie miało 7 lat. Okres życia budzetowego amplitunera kd nie przekracza 5 lat. Nie da rady inaczej za 1500zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nimmid Napisano 13 sierpnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 sierpnia 2019 Ok, poczekam trochę i poobserwuję ceny ,dzięki za podpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 sierpnia 2019 Udostępnij Napisano 14 sierpnia 2019 Już wyszło. mamy 696 i x2600 na stanie. poprzedni rok pokazał jak ceny na poprzednie modele spadły. Na razie nie jest tak dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekD Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Mam takie same kolumny Quadrala. Chciałbym kupić Denona x2500. Onkyo itp nie chcę, chyba że zrobią menu i wsparcie po polsku:). Może ktoś zaproponuje dobrą cenę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Nie mam już 2500. Zrobię ci na 2600 Serio nie dasz rady z menu po angielsku?? 🥺 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomekD Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Dam. Ale lubię jak o nas dbają i jak mam wybór to wybiorę z polskim (taki patryjotyzm:) Duża różnica jest pomiędzy x2600 a x1600? przy tych kolumnach będzie różnica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Asa no to takich ludzi nam potrzeba!! Różnice są. Ale przy 6650 nie będę one odczuwalne za bardzo. Wolał bym wybrać tańszy a dokupić sub. Masz go? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts