Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 N70 miał Audiowit i bardzo ją chwalił. Ja miałem w domu na odsłuchu CXN i funkcjonalnie super ale granie nie do końca mi pasowało. Grał bardzo szczegółowo, lekko, z uwypukloną górą. Przynajmniej u mnie Także ciężko mi rozsadzić skoro nie miałem obu w domu. Z tym ze ten N70 ma dwa trafa oddzielne zasilanie sekcji cyfrowej i analogowej itd... Musisz posłuchać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 Jeśli chodzi o n70a , a 1 to bez zastanowienia N70a. N70 to moze nie hiend ale użądzenie warte tych pieniedzy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 No to już masz werdykt 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 Kup oczywiscie uzywkę. Pojawiaja się, a tam nie ma się co zepsuć. Tylko wiesz, ze bedzie potrzebny router, bo wersja a jest bez modułu wifi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 9 godzin temu, Inferno napisał: użytkownik któremu doradzamy musi sobie zdawać sprawę z tego że aby streamowac na StreamMagic z TIDAL będzie musiał na czymś uruchomić pośredniczący Server UPnP który to dopiero prześle mu muzę. Że bateria telefonu będzie się podczas słuchania zużywać podobnie jak podczas przesyłu Bluetooth, że na telefonie rodziny nie wystarczy to co mają zainstalowane do TIDAL tylko jeszcze coś itd... No Ty cały czas biegasz, rozumiem to 🤣 Ten pośredniczący serwer działa w czasie rzeczywistym, wiec nie rozumiem zarzutu. Jak korzystam z Bubble UPnP to jakoś nie zauważyłem, żeby znacząco szybko zużywała się bateria. Nieważne, zapytam tylko użyłeś tej apki, czy to tylko twoje domysły kolego z IT doświadczeniem? To była propozycja, a Ty wsiadłeś na mnie i moje wpisy niepotrzebnie. Nie krytykuj czegoś z czym nie miałeś do czynienia, mnie taka opcja pasuje obok tej, że ze Spotify w CA SM6 też korzystam. Mam więcej możliwości, jeszcze mogę przez JRiver zapodać Tidala do DACa, a tak w ogóle to wolę słuchać z plików Hires. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 2 minuty temu, DiBatonio napisał: Mam więcej możliwości, jeszcze mogę przez JRiver zapodać Tidala do DACa, Lekko się wtrącę.... jak to zrobić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 Przez Bubble UPnP 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 28 minut temu, DiBatonio napisał: IT doświadczeniem? 🤣 żałosna osobista wycieczka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 5 minut temu, Inferno napisał: 🤣 żałosna osobista wycieczka Twoim zdaniem, oczywiście. 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 @Bogusław Kożyczkowski wczoraj jak się bawiłem i troszkę szukałem w necie : https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_UPnP_AV_media_servers_and_clients takie kompendium informacji z przydatnymi linkami 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hungarka1 Napisano 3 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2019 Mam ruter Decyzja zapadła N70A. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrowionka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 52 minuty temu, hungarka1 napisał: Decyzja zapadła N70A Super, opisz jak już zacznie grać. I jak tam funkcjonalność 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 @Inferno Miałem już kiedyś Ciebie zapytać ale nie było okazji. Ty masz oba streamery Cyrus i Node. Mógłbyś powiedzieć jak bardzo różnią się od siebie funkcjonalnością apki na andka czy win? Jak to wygląda Cyrus vs BluOS? Kolega już wybrał więc chyba nie zaśmiecam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 (edytowany) @JohnDoePrzyznam że nie używam Androida ani Windowsa. W domu mam Linux’y i Unix’y 😕 ewentualnie iOS Ale jak popatrzyłem na aplikacje Cadence na Androida to wyglada praktycznie identycznie jak moja na iOS. BlueOS jest zwyczajnie oprogramowaniem nowej generacji które wychodzi na przeciw potrzebom streamingu praktycznie ze wszystkich platform Internetowych - co ci będę mówił masz Noda😁 a Cadence no to powiew przeszłości oczywiście gra z serwerów UPnP, TIDAL, Qobuz itd... Jest to nieco siermiężne oprogramowanie ale korzystasz z niego jako pilota. Jak odpalisz listę to możesz wyłączyć tablet czy telefon - czyli tak jak według mnie powinno być przy streamingu - brak kroków pośredniczących pomiędzy serwerem a źródłem. Nie ma integracji Spotify i zgodnie z informacją jaką dostałem z Cyrusa nie planują ale mam jedno i drugie i dla mnie to nie problem. Jak podepniesz Stream z wzmacniaczem kabelkiem sterującym to możesz sterować z aplikacji głośnością na wzmacniaczu. No nie wiem co jeszcze chcesz wiedzieć ? Niestety zrezygnowałem z subskrypcji Roon’a którym się ostatnio bawiłem to już nie sprawdzę jak i co z Cyrusem. Jak chcesz mogę jakieś screen’y porobić ? Zrobiłem czy chcesz czy nie 🤣 Edytowano 3 września 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 Dzięki, tak ogólnie pytałem co fajniejsze w użyciu. Gapeless, suwak czasu jest w Cyrus? Nic się tam nie tnie, szybko wybiera/zmienia pożądane utwory? Kiedyś miałem MusicCast i nie byłem z tego zadowolony, ciągłe problemy i ogólnie lipa. Ale wiem że są użytkownicy którym pasuje MusicCast i działa im dobrze. Ludzie kupując streamer niezbyt często pytają o te cechy a potem narzekają i proszą o radę bo coś szwankuje. MusicCast - często widzę HELP od ludzi 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 września 2019 Udostępnij Napisano 3 września 2019 To mi zadajesz ćwieki 🙂 Gapless nie ma, albo nie wiem...Kiedyś miałem problem jak operator sieci „SkyNet” (jak z Terminatora)😁 coś pozmieniał u siebie. Zacząłem jakieś iPerfy puszczać serwery instalować i chyba się zorientowali po telefonie że wcześniej czy później dojdę co jest nie tak i zaczęło działać. Było to jakiś rok temu jak robiłem upgrade do 250MBit. Ale tak to nie mogę złego słowa powiedzieć działa, dość płynnie i dźwięk daje radę 👍 ale bez porównania do Node - on jest w innej lidze A MusicCast - często ludzie pytają, zawsze staram się coś podpowiedzieć żeby pomoc ale czasem i tak to nie wystarcza Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts