Fafniak Napisano 11 września 2019 Udostępnij Napisano 11 września 2019 Stoi w sypialni, używana sporadycznie. Taka dwu segmentowa. Nagle okazało się że żadna dioda nie pali się, włączenie jest niemożliwe. Wypiąłem z gniazdka zasilającego i wpiąłem ponownie. Działa... Gra dłuższy czas bez problemu. Po przejściu w stan stand-by, znika po pewnym czasie zasilanie całkowicie i żeby ożywić sprzęt trzeba wypiąć z gniazdka zasilającego i wpiąć jeszcze raz. Jakiś czas temu czyściłem laser (w tym drugim elemencie) bo nawilżacz który stał w sypialni produkował taką mgiełkę i okazało się że niestety osiada ona także wewnątrz odtwarzacza... Tak sie zastanawiam czy zanim oddam do jakiegoś serwisu (macie kogoś zaufanego w warszawie ?) to może coś powinienem przeczyścić w głównym module? Jakieś pomysły ? Kompletnie się na tym nie znam więc każda podpowiedź będzie cenna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 11 września 2019 Udostępnij Napisano 11 września 2019 Takie "dziwne" problemy, które występują w dość przypadkowy sposób w czasie, mogą sprawiać zużyte elektrolity. Podam przykład mojego odtwarzacza, który zaczął się wyłączać podczas pracy. Przy czym potrafił wytrzymać np. tydzień bez wyłączenia, a później robił to kilka razy w ciągu jednego dnia. Podejrzenie padło właśnie na pewien kondensator w części sterującej, ale aby nie rozkręcać kilka razy wymieniłem wszystkie, a było ich aż trzy. Pozostałe, w części związanej z dźwiękiem, wymieniłem już wcześniej Po tym zabiegu, jak ręką odjął. Problem już nigdy nie wystąpił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2019 Otworzyłem i oczyściłem przy pomocy dmuchawy z kurzu. Na lewej płytce która chyba steruje zasilaniem zobaczyłem bezpiecznik więc wyjałem go by sprawdzić, oczyścić... I jest gorzej niż było Teraz po podłaczeniu do sieci mryga dioda na zielono i to jest jedyny objaw "działania" sprzętu Możecie polecić serwis w warszawie? No chyba że @Audio Autonomy miałby czas zajrzeć do tego malucha ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 września 2019 Udostępnij Napisano 12 września 2019 Jeśli to ultradźwiękowy nawilżacz to odradzam jego uzywanie w pomieszczeniu z elektroniką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 12 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2019 od momentu jak zobaczyłem CO odłożyło się w module czytnika Cd - nawilżacz stoi nie uzywany. Kurde mam złą serię... 2 drukarki 2 akumulatory w samochodach 1 wieża audio tfu... cholera.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 Niezła seria @Fafniak Ja niestety nie jestem w stanie Ci teraz pomóc. Mam zlecenia rozplanowane na najbliższy miesiąc i cały czas ich przybywa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2019 szkoda... To moze jednak ktoś poleci jakiś serwis ???? Najlepiej w warszawie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 https://www.youtube.com/user/Mr1Raziel/about Ja kiedyś yamahę do niego słałem , szybko zrobione , w dobrych pieniądzach , tylko tak jak AA itp. może być kolejka. Większość ogarniętych serwisów jest oblegana i ciężko się ugadać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2019 A jakiś normalny kontakt ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 (edytowany) 10 minut temu, Fafniak napisał: A jakiś normalny kontakt ? "Mariusz Fxxxxxx" <xxx@gmail.com> Edytowano 13 września 2019 przez Kubakk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2019 dzieki ale to lepiej PW a nie oficjalnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 2 minuty temu, Fafniak napisał: dzieki ale to lepiej PW a nie oficjalnie No w sumie muszę zedytować bo zaraz przed Ciebie lud się wepchnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 13 września 2019 Udostępnij Napisano 13 września 2019 22 godziny temu, Fafniak napisał: Kurde mam złą serię... 2 drukarki 2 akumulatory w samochodach 1 wieża audio tfu... cholera.... 1x Samsung S9+ (tydzień temu) 2x silnik (Mustang Mach 73' + Camaro 89') (Mustang 2 m-ce, Camaro 2 tyg temu) 2x ten sam amplituner w ciągu 4 dni (i 2x ta sama końcówka mocy) (8 dni temu) Gadamy dalej ? 😂😂😂😂 To tak na pocieszenie @Fafniak, że inni mają gorzej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2019 No nie przebiję - na szczęście Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts