Fafniak Napisano 11 września 2019 Napisano 11 września 2019 Stoi w sypialni, używana sporadycznie. Taka dwu segmentowa. Nagle okazało się że żadna dioda nie pali się, włączenie jest niemożliwe. Wypiąłem z gniazdka zasilającego i wpiąłem ponownie. Działa... Gra dłuższy czas bez problemu. Po przejściu w stan stand-by, znika po pewnym czasie zasilanie całkowicie i żeby ożywić sprzęt trzeba wypiąć z gniazdka zasilającego i wpiąć jeszcze raz. Jakiś czas temu czyściłem laser (w tym drugim elemencie) bo nawilżacz który stał w sypialni produkował taką mgiełkę i okazało się że niestety osiada ona także wewnątrz odtwarzacza... Tak sie zastanawiam czy zanim oddam do jakiegoś serwisu (macie kogoś zaufanego w warszawie ?) to może coś powinienem przeczyścić w głównym module? Jakieś pomysły ? Kompletnie się na tym nie znam więc każda podpowiedź będzie cenna. Odpisz, cytując
nowy78 Napisano 11 września 2019 Napisano 11 września 2019 Takie "dziwne" problemy, które występują w dość przypadkowy sposób w czasie, mogą sprawiać zużyte elektrolity. Podam przykład mojego odtwarzacza, który zaczął się wyłączać podczas pracy. Przy czym potrafił wytrzymać np. tydzień bez wyłączenia, a później robił to kilka razy w ciągu jednego dnia. Podejrzenie padło właśnie na pewien kondensator w części sterującej, ale aby nie rozkręcać kilka razy wymieniłem wszystkie, a było ich aż trzy. Pozostałe, w części związanej z dźwiękiem, wymieniłem już wcześniej Po tym zabiegu, jak ręką odjął. Problem już nigdy nie wystąpił. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 12 września 2019 Autor Napisano 12 września 2019 Otworzyłem i oczyściłem przy pomocy dmuchawy z kurzu. Na lewej płytce która chyba steruje zasilaniem zobaczyłem bezpiecznik więc wyjałem go by sprawdzić, oczyścić... I jest gorzej niż było Teraz po podłaczeniu do sieci mryga dioda na zielono i to jest jedyny objaw "działania" sprzętu Możecie polecić serwis w warszawie? No chyba że @Audio Autonomy miałby czas zajrzeć do tego malucha ? Odpisz, cytując
audiowit Napisano 12 września 2019 Napisano 12 września 2019 Jeśli to ultradźwiękowy nawilżacz to odradzam jego uzywanie w pomieszczeniu z elektroniką. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 12 września 2019 Autor Napisano 12 września 2019 od momentu jak zobaczyłem CO odłożyło się w module czytnika Cd - nawilżacz stoi nie uzywany. Kurde mam złą serię... 2 drukarki 2 akumulatory w samochodach 1 wieża audio tfu... cholera.... Odpisz, cytując
Audio Autonomy Napisano 13 września 2019 Napisano 13 września 2019 Niezła seria @Fafniak Ja niestety nie jestem w stanie Ci teraz pomóc. Mam zlecenia rozplanowane na najbliższy miesiąc i cały czas ich przybywa. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Napisano 13 września 2019 szkoda... To moze jednak ktoś poleci jakiś serwis ???? Najlepiej w warszawie... Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 13 września 2019 Napisano 13 września 2019 https://www.youtube.com/user/Mr1Raziel/about Ja kiedyś yamahę do niego słałem , szybko zrobione , w dobrych pieniądzach , tylko tak jak AA itp. może być kolejka. Większość ogarniętych serwisów jest oblegana i ciężko się ugadać Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Napisano 13 września 2019 A jakiś normalny kontakt ? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 13 września 2019 Napisano 13 września 2019 (edytowany) 10 minut temu, Fafniak napisał: A jakiś normalny kontakt ? "Mariusz Fxxxxxx" <xxx@gmail.com> Edytowano 13 września 2019 przez Kubakk Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Napisano 13 września 2019 dzieki ale to lepiej PW a nie oficjalnie Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 13 września 2019 Napisano 13 września 2019 2 minuty temu, Fafniak napisał: dzieki ale to lepiej PW a nie oficjalnie No w sumie muszę zedytować bo zaraz przed Ciebie lud się wepchnie Odpisz, cytując
Kamill00 Napisano 13 września 2019 Napisano 13 września 2019 22 godziny temu, Fafniak napisał: Kurde mam złą serię... 2 drukarki 2 akumulatory w samochodach 1 wieża audio tfu... cholera.... 1x Samsung S9+ (tydzień temu) 2x silnik (Mustang Mach 73' + Camaro 89') (Mustang 2 m-ce, Camaro 2 tyg temu) 2x ten sam amplituner w ciągu 4 dni (i 2x ta sama końcówka mocy) (8 dni temu) Gadamy dalej ? 😂😂😂😂 To tak na pocieszenie @Fafniak, że inni mają gorzej. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 13 września 2019 Autor Napisano 13 września 2019 No nie przebiję - na szczęście Odpisz, cytując
Recommended Posts