Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Stoi w sypialni, używana sporadycznie. Taka dwu segmentowa.

Nagle okazało się że żadna dioda nie pali się, włączenie jest niemożliwe.

Wypiąłem z gniazdka zasilającego i wpiąłem ponownie. Działa...

Gra dłuższy czas bez problemu. Po przejściu w stan stand-by, znika po pewnym czasie zasilanie całkowicie i żeby ożywić sprzęt trzeba wypiąć z gniazdka zasilającego i wpiąć jeszcze raz.

Jakiś czas temu czyściłem laser (w tym drugim elemencie) bo nawilżacz który stał w sypialni produkował taką mgiełkę i okazało się że niestety osiada ona także wewnątrz odtwarzacza...

Tak sie zastanawiam czy zanim oddam do jakiegoś serwisu (macie kogoś zaufanego w warszawie ?) to może coś powinienem przeczyścić w głównym module? Jakieś pomysły ?

Kompletnie się na tym nie znam więc każda podpowiedź będzie cenna. 

Napisano

Takie "dziwne" problemy, które występują w dość przypadkowy sposób w czasie, mogą sprawiać zużyte elektrolity. Podam przykład mojego odtwarzacza, który zaczął się wyłączać podczas pracy. Przy czym potrafił wytrzymać np. tydzień bez wyłączenia, a później robił to kilka razy w ciągu jednego dnia. Podejrzenie padło właśnie na pewien kondensator w części sterującej, ale aby nie rozkręcać kilka razy wymieniłem wszystkie, a było ich aż trzy. Pozostałe, w części związanej z dźwiękiem, wymieniłem już wcześniej :) Po tym zabiegu, jak ręką odjął. Problem już nigdy nie wystąpił.

Napisano

Otworzyłem i oczyściłem przy pomocy dmuchawy z kurzu.

Na lewej płytce która chyba steruje zasilaniem zobaczyłem bezpiecznik więc wyjałem go by sprawdzić, oczyścić...

I jest gorzej niż było :(

Teraz po podłaczeniu do sieci mryga dioda na zielono i to jest jedyny objaw "działania" sprzętu :(

Możecie polecić serwis w warszawie?

No chyba że @Audio Autonomy miałby czas zajrzeć do tego malucha ?

Napisano
22 godziny temu, Fafniak napisał:

Kurde mam złą serię...

2 drukarki

2 akumulatory w samochodach

1 wieża audio

tfu... cholera....

1x Samsung S9+ (tydzień temu)

2x silnik (Mustang Mach 73' + Camaro 89') (Mustang 2 m-ce, Camaro 2 tyg temu)

2x ten sam amplituner w ciągu 4 dni (i 2x ta sama końcówka mocy) (8 dni temu)

Gadamy dalej ? 😂😂😂😂

To tak na pocieszenie @Fafniak, że inni mają gorzej.