Krzysztof Bulik Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Witam, Przymierzam się do zakupu telewizora (jestem na etapie szukania najkorzystniejszego modelu dla mnie 55" do 3200zł) i szukam do niego godnego polecenia soundbar'a, który będzie miał piękne brzmienie (czysty dźwięk i przejrzysty + dobre podbicie bass'u). Jestem można powiedzieć strasznie wyczulony na dźwięk, więc potrzebuję Waszej rady odnośnie tego głośnika. Ma służyć do netflixa+muzyka(czasami domówka). Biorąc pod uwagę, że uwielbiam muzykę elektroniczną to chyba nie jest to łatwe zadanie Oczekuje czegoś najlepszego do kwoty 1300zł. Liczę na Waszą pomoc i dziękuję za rady Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Kup kilka butelek whisky lub innego wyskokowego trunku, włącz głośno TV i będziesz miał te same doznania co przy soundbarze za 1300 zł 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 24 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2019 38 minut temu, seba3002 napisał: Kup kilka butelek whisky lub innego wyskokowego trunku, włącz głośno TV i będziesz miał te same doznania co przy soundbarze za 1300 zł 😉. Jakieś wyjście? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 1 godzinę temu, Krzysztof Bulik napisał: który będzie miał piękne brzmienie (czysty dźwięk i przejrzysty + dobre podbicie bass'u). Jestem można powiedzieć strasznie wyczulony na dźwięk 1 godzinę temu, Krzysztof Bulik napisał: Oczekuje czegoś najlepszego do kwoty 1300zł. Wszystko co napisałeś+sounbar jedno z drugim się wyklucza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 24 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2019 To może doradzicie, czy lepiej dołożyć do soundbar'u, lub może inne wyjście? Jestem kompletnie zielony w audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 Jak powierzchnia pokoju, w którym ma być sprzęt i jaka kwota maksymalnie wchodzi w grę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 24 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2019 25m2 około. dajmy na to hmm 3000? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 To w tych pieniądzach możesz mieć całkiem przyzwoity wzmak i kolumny (nawet nowe), które zagrają bez porównania lepiej niż taki soundbar. Aczkolwiek wybór należy do Ciebie 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 24 września 2019 Udostępnij Napisano 24 września 2019 (edytowany) Jedyny taki ciekawy soundbar moim zdaniem to Dali Kubik One ale powyżej budżetu i pytanie czy ma to sens w tych pieniądzach. https://audio.com.pl/testy/kino-domowe/soundbary/2410-dali-kubik-one Edytowano 24 września 2019 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Domówka? Muzyka z soundbara? Żarty , dowcip, satyra i komedia Chcesz dobrze wybierz kino albo stereo a nie belkę do mieszania farby. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 Skoro już zatrzymaliśmy się na kino, lub stereo. Możecie mi coś podesłać godnego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adags Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Ja Ci polece tv, kupilem tydzien temu Philips 55PUS7334Sent from my iPhone using Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Kup tańszy tv i dołóż do kina domowego lub stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 31 minut temu, Stolarz napisał: Kup tańszy tv i dołóż do kina domowego lub stereo. Tą drogą nie idziemy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Uwierz mi. Jeśli lubisz oglądać filmy to lepiej mieć mniejszy/tańszy TV i porządne kino domowe niż wielki TV i grajbelkę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 3 minuty temu, Stolarz napisał: Uwierz mi. Jeśli lubisz oglądać filmy to lepiej mieć mniejszy/tańszy TV i porządne kino domowe niż wielki TV i grajbelkę. No to napisałem wyżek, że proszę w takim razie o doradzenie stereo, lub kina domowego w rozsądnym budżecie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Do tych 3000 musiałbyś dołożyć jeszcze trochę żeby budżet był wystarczający na dobry zestaw amplituner + kolumny 5.1. W tym samym budżecie zestaw stereo w miarę sensowny już kupisz. Ale to już branża musi Ci coś konkretnego doradzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 5 godzin temu, Stolarz napisał: Do tych 3000 musiałbyś dołożyć jeszcze trochę żeby budżet był wystarczający na dobry zestaw amplituner + kolumny 5.1. W tym samym budżecie zestaw stereo w miarę sensowny już kupisz. Ale to już branża musi Ci coś konkretnego doradzić. Jest w przyszłości możliwość rozbudowy stereo do 5.1? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Jest możliwość. Kupujesz wzmacniacz z wejściem na końcówki mocy (Main in) i w przyszłości możesz podłączyć amp i dodatkowe kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Ok, wiem też , że każdy system stereo w tej cenie zagra lepiej niż soundbar, ale pomyślcie czasem o tym, że w domu liczy się miejsce no i zdanie żony. Mój typ w tej cenie: -Yamaha YAS 107 lub Sony HT X8500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 https://sklep.rms.pl/yamaha-a-s201-as201-melodika-bl30-mk3-bl30mk3-nowa-wersja-zestaw-stereo#specyfikacja_techniczna Znalazłem taki zestaw. Jest ok? Czy można taniej i spełni to swoją rolę w postaci dobrego brzmienia + domówek? Btw. Żony nie mam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 1 godzinę temu, Miras23 napisał: Ok, wiem też , że każdy system stereo w tej cenie zagra lepiej niż soundbar, ale pomyślcie czasem o tym, że w domu liczy się miejsce no i zdanie żony. Mój typ w tej cenie: -Yamaha YAS 107 lub Sony HT X8500 Jesteś jego żoną? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 Mały pokój... ,a jaki metraż ma ten pokój? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Bulik Napisano 25 września 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2019 25m^2??? cos kolo tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 25 września 2019 Udostępnij Napisano 25 września 2019 To nie taki mały, śmiało idź w kolumny podłogowe,teraz tylko pytanie czy chcesz rozbudować sprzęt do 5.1 i w jakim czasie,czy ewentualnie skupić się głównie na stereo,co więcej przeważa,muzyka czy jednak filmy,itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts