KrólKiczu Napisano 24 października 2019 Udostępnij Napisano 24 października 2019 2 godziny temu, S4Home napisał: Wszyscy jesteśmy prze mili Ależ oczywiście. I dajecie bardzo dobre rabaty 😋. Ze tak pozwolę sobie trochę posłodzić 😃. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 24 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 października 2019 Słodko się wokoło zrobiło tylko mnie dalej smutno bo brumienie mnie nie opuszcza 😫 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 24 października 2019 Udostępnij Napisano 24 października 2019 (edytowany) Powiedz mi czy elektryka jest ci obca? potrafisz rozkręcić gniazdo prądu? Mam dla Ciebie jedną opcje do sprawdzenia ale dwie alternatywne możliwe metody 1. Odłączysz uziemienie w gniazdu do którego masz podłączony sub LUB 2. Kombinujesz przedłużacz taki który nie ma uziemienia. I testujesz czy jest brumienie czy nie ma. Edytowano 24 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 października 2019 Udostępnij Napisano 24 października 2019 ale przecież diagnoza poszła. dostałeś kolego info o pętli mas i nikt nic więcej na odległość za Ciebie niestety nie zrobi. Spróbuj test o którym pisze Jasiek88 powyżej. A próbowałeś tej podmiany kabla LFE? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 24 października 2019 Udostępnij Napisano 24 października 2019 (edytowany) Postaram się wyjaśnić @posejdon zauważ że twoje marantzy jeden i drugi mają gniazda zasilania bez uziemienie ty mając suba z uziemieniem wprowadzasz do tych wzmacniaczy SYF z gniazda elektrycznego, wcześnie ten syf wprowadzałeś wcześniej kabelem antenowym przez TV-hdmi z tego co zrozumiałem odpinanie tv już nie pomaga i tylko sub powoduje małe brumienie, dlatego prawdopodobnie czeka cię odcięcie masy w subie. Wiele sub'ów nie ma uziemienia. Edytowano 24 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 13 godzin temu, posejdon napisał: Słodko się wokoło zrobiło tylko mnie dalej smutno bo brumienie mnie nie opuszcza 😫 Przekazałem numer koledze. Miał do ciebie dzwonić.chwile cierpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Mam pytanko techniczne wiec podepne sie pod temat: Czy przy takim podłączeniu marantz 5013 z pm5008 kolumny przednie powinny być podpięty kablami pod amplituner i wzmacniacz czy pod sam wzmacniacz i kablem per out pod amplituner? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Ale żeś wymyślił powiem ci że masz talent zostaniesz małym pirotechnikiem coś czuję. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 16 minut temu, Jasiek88 napisał: Ale żeś wymyślił powiem ci że masz talent zostaniesz małym pirotechnikiem coś czuję. He he Ja wiem że nie wiem z czym to się je dla tego też pytam jak się to technicznie powinno podłączyć krok po kroku Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 To dalej nie daje odpowiedzi na moje pytanie bo po podłączeniu kabli do zewnętrznego wzmacniacza nie mam dźwięku z przednich kolumn Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 (edytowany) To jest odpowiedz na to jak ma wyglądać połączenie dwóch urządzeń to że kolumny mają być podłączone do ostatniego końcowego urządzenia to już logika podpowiada, czym bardziej że instrukcje do marantzów są dostępne w języku PL. To nie jest odpowiedz dlaczego ci nie działa. 35 minut temu, MrMarcin1984 napisał: pm5008 co to jest? Edytowano 25 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 4 minuty temu, Jasiek88 napisał: To jest odpowiedz na to jak ma wyglądać połączenie dwóch urządzeń to że kolumny mają być podłączone do ostatniego końcowego urządzenia to już logika podpowiada, czym bardziej że instrukcje do marantzów są dostępne w jeżyku PL. To nie jest odpowiedz dlaczego ci nie działa. co to jest? 8005 sory za zamianę cyferek Ale po 3 godzinach walki już się podałem i wiem że sam sobie nie poradze z podlaczenie Wezmę kogoś kto mi to ogarnie bo szkoda nerw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 (edytowany) Kable z amplitunera wyjścia chincz FRONT mają być podpięte do chincz POWER AMP DIRECT IN w wzmacniaczu, kable głośnikowe do wzmacniacza, na froncie wzmacniacza trzeba wcisnąć guzik POWER AMP DIRECT . Edytowano 25 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 11 minut temu, Jasiek88 napisał: Kable z amplitunera wyjścia chincz FRONT mają być podpięte do chincz POWER AMP DIRECT IN w wzmacniaczu, kable głośnikowe do wzmacniacza, na froncie wzmacniacza trzeba wcisnąć guzik POWER AMP DIRECT . dzieki dokładnie tak wszystko mam podłączone ale guzik POWER AMP DIRECT jest nie aktywny podejrzewam kable chincz ze może są "walnięte" jade do sklepu kupić nowe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 (edytowany) Press and hold POWER AMP DIRECT for more than 3 seconds to turn the power amp direct mode on. The power amp direct indicator lights and the power amp Edytowano 25 października 2019 przez Jasiek88 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrMarcin1984 Napisano 25 października 2019 Udostępnij Napisano 25 października 2019 6 minut temu, Jasiek88 napisał: Press and hold POWER AMP DIRECT for more than 3 seconds to turn the power amp direct mode on. The power amp direct indicator lights and the power amp byłem w połowie drogi na parking gdy napisałeś wiadomość ale odwróciłem się i wróciłem do domu faktycznie czytanie instrukcji to podstawa. Już wszystko działa wielkie wielkie dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 27 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2019 Witam ponownie Dziś dopiero miałem moment na proponowane testy. Kabel lfe okazał się sprawny. Zrobiłem jak radził Jasiek88, zastosowałem przedłużacz bez uziemienia i podpiąłem do niego suba. I to pomogło, wreszcie nastała błoga cisza. Dziękuje wszystkim za pomoc. ☺️ @Jasiek88 niby banalna sprawa, ale nigdy bym nie wpadł na to, że uziemienie w gniazdku może być dla sprzętu "beeee", zawsze myślałem że to pomocny "bolec" zwłaszcza w kwestii przepięć, skoków napięcia. Nie wiem czy dobrze kombinuję ale pewnie te sprzęty mają już odpowiednie zabezpieczenia wbudowane. Zapytam jeszcze czy warto w takim razie kupować jakieś specjalne listwy do podłączenia sprzętu? Teraz mam podpięty ampli i wzmacniacz na jednej listwie z uziemieniem, a sub na drugiej bez uziemienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 27 października 2019 Udostępnij Napisano 27 października 2019 (edytowany) Zasmucę ci żadna listwa z filtrem ci nie pomoże na problem z buczeniem, ale solidne listwy warto stosować chodźmy dla walorów dźwiękowych nie wiem czy wiesz ale wiele osób zaleca też wpinanie mocnych wzmacniaczy bezpośrednio do ściany. A ty zamiast stosować przedłużać do sub powinieneś zrobić do niego kabel bez bolca, to nie budowa że wiertarkę podłączasz tak na kilka przedłużaczy A bolec uziemienia jest tak zajebisty że kiedyś pod niego podłączałem antenę od krótkofalówki aby zwiększyć zasięg... za dzieciaka... Edytowano 27 października 2019 przez Jasiek88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 27 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2019 Z tym podniesieniem walorów dźwiękowych poprzez listwę to już nie dla mnie, nie mam słuchu melomana i na stówę nie wyczuję różnicy. Mówisz żeby wymienić kabel do suba na taki bez uziemienia .... ale czy to coś zmieni w stosunku do metody z przedłużaczem lub "złodziejki" bez uziemienia bo taki mam zamiar docelowy? Może to głupie pytanie, ale wcześniej nie spotkałem się z takim problemem, w sensie w innych miejscach w których mieszkałem nigdy nie było brumienia. Więc czy ten problem tkwi w przewodach które mam w ścianach czy co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasiek88 Napisano 27 października 2019 Udostępnij Napisano 27 października 2019 Ja mam wirusa w głowie z kablami także wiesz złodziejki u mnie nie zobaczysz Przenieś zestaw do innego pomieszczenia i sprawdź co ja wróżka... równie dobrze możesz przedłużaczami pociągnąć prąd z innych gniazdek i sprawdzić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
posejdon Napisano 27 października 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 października 2019 a to już sprawdzałem, podłączałem do gniazdka w innym pokoju na przedłużaczu z uziemieniem i też buczało. może elektryk przenosząc gniazdka coś pochrzanił, coż elektryka to nie moja mocna strona. Ważne, że jest już dobrze i cieszę się to chwilą Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dosman Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Witam, przeczytałem cały post, przetestowałem opisane tutaj metody i niestety dalej buczy, ciszej lub głośniej ale jest to wyczuwalne. Pacjent: Magnat 302A Po podłączeniu do sieci i włączeniu sub buczy. W ścianach mam podwójne gniazdka, instalacja w miarę nowa, dom postawiony 3 lata temu. Jak podepnę go w górne gniazdko to buczy tak ze słychać z drugiego pokoju. Jak podłączam w dolne gniazdko to buczenie jest dużo słabsze, słychać dopiero z ok 1m odległości. Próbowałem podpiąć przez przedłużacz bez uziemienia ale zero różnicy. Mam tv sat wiec odpialem z zasilania i odpilem tez anetene. Odpialem wszystko od sieci poza piecem i lodówka i zero reakcji. Jakieś pomysły co jeszcze mogę sprawdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Butler Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Ja bym w szafce poszukał jakieś ziółka, może melisa? A poważniej... Masz w domu jakiś prosty UPS? Spróbuj za pośrednictwem jego podłączyć suba, sprawdź też w trybie bateryjnym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dosman Napisano 24 grudnia 2022 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2022 Nie mam nic takiego ale postaram się ogarnąć i spróbować. Tak z ciekawości to co to ma sprawdzić? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts