bugs10 #1 Napisano 15 listopada 2019 Witam, Mam w salonie ok 25m2 rozstawione głośniki KODA AV504. Są one napędzone starym (15 letnim ) amplitunerem Pioneer VSX-416 Mam też suba aktywnego yamahy (nie pamiętam modelu) Chciałbym wymienić głośniki i teraz pytanie jaki zestaw zagra dobrze z tym apli. Może żaden i ten ampli już się nie nadaje, w sumie ma swoje lata. Przeznaczyłem na ten cen 3000 zł (czy starczy nie wiem) 1. Napiszcie czy jest sens zostawiać tego pioneera czy kupić jakiś zestaw kina domowego (ampli + głośniki) 2. Czy może jednak zostawić ampli i zakupić sam zestaw głośników. Pozdrawiam i liczę na podpowiedź co z sensem zrobić. Patryk Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
seba3002 #2 Napisano 15 listopada 2019 Kupić nowy amplituner i kolumny 🙂. Za 200 zł możesz sprzedać ten na allegro. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Stolarz #3 Napisano 15 listopada 2019 Dozbieraj ze 2 tysiące i kup nowy zestaw amp + zestaw 5.1. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bugs10 #4 Napisano 15 listopada 2019 Tak myślałem ze takie będą wasze opinie. a co powiecie o soundbarze no byłem dziś w sklepie obejrzeć co maja za zestawy to sprzedawca mi powiedział ze już żądło kto pyta o kino domowe tylko pytają właśnie o soundbary. jaki mógłbym kupić zestaw ampli plus kolumny do 4 tysi. Pomijając upodobania co do dźwięku. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 15 listopada 2019 Amplituner jest bardzo kiepski. Moim zdaniem najlepszą opcją będzie zakup amplitunera i pary kolumn. Moja propozycja to Onkyo TX-NR686 do którego dobrałbym kolumny np. Pylon Audio Pearl 27, STX Electrino 250 lub troszeczkę drożej Heco Aurora 700. Pozostałe kolumny do kina domowego dokupisz sobie w przyszłości. Zapraszamy serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bugs10 #6 Napisano 15 listopada 2019 Dzięki za odpowiedz, pooglądam i może coś wybiorę. pytanie z innej beczki: czy stare kolumny Polaris 80 nadają się na tylne głośniki efektowne do zestawu czy lepiej tego nie robić i je oddać komuś? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bugs10 #7 Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) Czy można zostawić altusy 75 jako fronty? Mam takie - wyglądają jak nowe. ampli wezmę taki jak na początku polecaliscie onkyo Edytowano 16 listopada 2019 przez bugs10 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #8 Napisano 16 listopada 2019 Zdecydowanie do wymiany jedno i drugie. Ale nie na kolejny złom. Dozbieraj, poczekaj, pomęcz się jeszcze z tym co masz i wróć z budżetem. Wtedy możemy doradzić nawet używany. Pozdrawiam Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bugs10 #9 Napisano 16 listopada 2019 (edytowany) Dzięki, zamierzam teraz kupić onkyo tx-nr686 i pomęczyć się z kolumnami tymi co mam. Później dokupie kolumny do ampli. Czasami nie wszystko na raz. myśle ze ten onkyo z moimi kodami AV-850 (wcześniej pisząc tego posta pomyliłem się bo moje kody to nie 505 tylko 850) do czasu zmiany kolumn da się wytrzymać. chociaz kody najgorsze nie są - co o nich myślicie. Edytowano 16 listopada 2019 przez bugs10 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bugs10 #10 Napisano 16 listopada 2019 Czytam w necie opinie i nie są najgorsze o moim zestawie koda AV-850 wiec w czym może tkwić moja opinia ze kody te grają mięsko, może dlatego ze od zawsze napędza je Pioneer VSX-416 czy z onkyo TX-NR zagrają lepiej jak na kolumny w klasie do tysiąca złotych oczywiście. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach