Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Mam w salonie ok 25m2 rozstawione głośniki KODA AV504. Są one napędzone starym (15 letnim ) amplitunerem Pioneer VSX-416 

Mam też suba aktywnego yamahy (nie pamiętam modelu)

Chciałbym wymienić głośniki i teraz pytanie jaki zestaw zagra dobrze z tym apli. Może żaden i ten ampli już się nie nadaje, w sumie ma swoje lata.

Przeznaczyłem na ten cen 3000 zł (czy starczy nie wiem)

1. Napiszcie czy jest sens zostawiać tego pioneera czy kupić jakiś zestaw kina domowego (ampli + głośniki)

2. Czy może jednak zostawić ampli i zakupić sam zestaw głośników.

Pozdrawiam i liczę na podpowiedź co z sensem zrobić.

Patryk

Napisano

Tak myślałem ze takie będą wasze opinie. 
a co powiecie o soundbarze no byłem dziś w sklepie obejrzeć co maja za zestawy to sprzedawca mi powiedział ze już żądło kto pyta o kino domowe tylko pytają właśnie o soundbary.

jaki mógłbym kupić zestaw ampli plus kolumny do 4 tysi. Pomijając upodobania co do dźwięku.

Napisano

Amplituner jest bardzo kiepski. Moim zdaniem najlepszą opcją będzie zakup amplitunera i pary kolumn. Moja propozycja to Onkyo TX-NR686 do którego dobrałbym kolumny np. Pylon Audio Pearl 27, STX Electrino 250 lub troszeczkę drożej Heco Aurora 700. Pozostałe kolumny do kina domowego dokupisz sobie w przyszłości.

Zapraszamy serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny.

Napisano

Dzięki za odpowiedz, pooglądam i może coś wybiorę.

pytanie z innej beczki: czy stare kolumny Polaris 80 nadają się na tylne głośniki efektowne do zestawu czy lepiej tego nie robić i je oddać komuś?

Napisano (edytowany)

Dzięki,

zamierzam teraz kupić onkyo tx-nr686 i pomęczyć się z kolumnami tymi co mam. Później dokupie kolumny do ampli. Czasami nie wszystko na raz.

myśle ze ten onkyo z moimi kodami AV-850 (wcześniej pisząc tego posta pomyliłem się bo moje kody to nie 505 tylko 850) do czasu zmiany kolumn da się wytrzymać. chociaz kody najgorsze nie są - co o nich myślicie.

Edytowano przez bugs10
Napisano

Czytam w necie opinie i nie są najgorsze o moim zestawie koda AV-850

wiec w czym może tkwić moja opinia ze kody te grają mięsko, może dlatego ze od zawsze napędza je Pioneer VSX-416

czy z onkyo TX-NR zagrają lepiej jak na kolumny w klasie do tysiąca złotych oczywiście.