S4Home Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Ale ja też nie widzę problemu w laczeniu jaśniejszego Cambridge CXA80 z dali. Już tak uściślając. Model 80 jest bardziej nautralny i analityczny niż jasnym Jaśniejszy jest 60. Druga sprawa to kolumny dali są dość ciepłe. Mają co prawda deczko wyeksponowane wyższe tony ale jak większość kolumn w tej cenie Moim zdaniem to dobre połączenie i słuchałem tego w salonie kilkadziesiąt razy i w domu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 (edytowany) 12 godzin temu, Tomasz S. napisał: Bo te Dali jasne nie są moim zdaniem. Zgadzam sie z opinia w 100%. 10 godzin temu, Konrad Szpetmański napisał: Miras23 nie mówię zbytnio i mało rozumiem po audiofilsku, pojęcia jasne czy ciemne granie są mi obce, ale Cambridge Audio CXA80 według większości opinii gra liniowo ani "ciepło" ani "zimno" czy tam jak kto woli neutralni więc jest bezpiecznym wyborem do większości głośników (to nie moja opinia jak coś) . Wedlug mnie jesli podobalo Ci sie granie CA CXA80 (poluj na uzywke albo czekaj na jakas okazje) w polaczeniu z Zensorami 7 to nie kupuj nic innego. W przypadku gdy kupisz cos slabszego (gorszego) to bedziesz wracal myslami do tamtego polaczenia po prostu zalowal. Edytowano 22 listopada 2019 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Myślę, że z tym używanym może być ciężko. Ale teraz są spore przeceny na niego a może u branży uda się jeszcze coś utargowac 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mar Ka Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 Miałem Z7 w połączeniu z Ca60.Początek był porywający.Przestrzeń dźwięku, źródła pozorne,namacalny wokal. Z czasem zaczęła uwierać natarczywość góry,a dolne rejestry takie jakieś rozmyte bez wyraźnego punktowego basu.Cxa60 został,miejsce Z7 zajęły emit m30. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 22 listopada 2019 Udostępnij Napisano 22 listopada 2019 (edytowany) @Konrad Szpetmański jak masz kogoś w UK to tutaj jest całkiem dobra cena (jakieś 2800 zł) za CA CXA 80: https://www.richersounds.com/promotions/blackfriday2019-hifi-separates/cambridge-stereo-amplifier.html Poniżej kolejna obniżka, tym razem w PL (3476 zł), może by się udało wynegocjować do 3K https://audioexpert.pl/cambridge-audio-cxa80-wzmacniacz-stereo-dostawa-0zl-raty-0-p-193.html Swoją drogą , posłuchaj tych Dali z Naim 5si, może Ci się spodoba taki set w Twoim repertuaże Używki chodzą do 3K Edytowano 22 listopada 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Szpetmański Napisano 23 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 (edytowany) Na audioexpert.pl już z powrotem 4090 zł a jeszcze 2h temu było 3476 zł, chyba faktycznie odświeżę znajomość z znajomymi mieszkającymi UK. Chyba zachłanny dystrybutor pilnuje żeby nikt w naszym jakże bogatym kraju nie sprzedawał poniżej 4090 zł przecież nas stać płacić więcej niż Angole. Edytowano 23 listopada 2019 przez Konrad Szpetmański Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mordor12 Napisano 23 listopada 2019 Udostępnij Napisano 23 listopada 2019 (edytowany) Przykre to jest jak to u nas wygląda, bez dwóch zdań, promocje pełną gębą Może ktoś by szukał Tannoy Revolution XT 6F z 10-cio letnią gwarancją za 2345 zł (469 funtów) za parę z okazji black friday to proszę bardzo: https://petertyson.co.uk/tannoy-revolution-xt-6f-gloss-white Edytowano 23 listopada 2019 przez mordor12 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Szpetmański Napisano 27 listopada 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2019 hym CXA80 można na dzień dzisiejszy dostać niewiele poniżej 3200 chyba ta cena z UK przestała być tak bardzo atrakcyjna, przynajmniej po pierwszej awarii. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 Bo wchodzą nowe modele cxa61 i cxa81. Też mamy ekstra deale na modele Cambridge. Jak komuś zależy na polskiej gwarancji to zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 28 listopada 2019 Udostępnij Napisano 28 listopada 2019 10 godzin temu, Konrad Szpetmański napisał: hym CXA80 można na dzień dzisiejszy dostać niewiele poniżej 3200 chyba ta cena z UK przestała być tak bardzo atrakcyjna, przynajmniej po pierwszej awarii. 3189zł w RMS z polską gwarancją https://sklep.rms.pl/cambridge-audio-cxa80-cxa-80-wzmacniacz-zintegrowany-stereo-80w-z-przetwornikiem-cyfrowo-analogowym-dac Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts