Trikuba Napisano 13 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 13 grudnia 2019 (edytowany) Witam mam pytanie jakie kolumny polecacie do Integry Pioneer a70da do tego streamer n70ae pomieszczenie 50 m2. Bass refleks raczej z przodu będą stały blisko ściany. Edytowano 13 grudnia 2019 przez Trikuba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2019 Witaj, podaj proszę więcej informacji. Przede wszystkim czy całe pomieszczenie 50m2 będzie nagłaśniane, czy jest wydzielona jakaś część, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne słuchasz, jakie preferujesz brzmienie, w jakim budżecie możemy poruszać się za parę kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolodziejski Napisano 14 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2019 Zamiast absurdalnie drogiego 6500pln pioneer a70da, weź pioneer a70 bo używka kosztuje 2-2,5k, ,a ten sam DAC z wejściem masz przecież w planowanym stramerze n70. To co zostanie dołóż do kolumn, ale w taki metraż ciężko będzie, ten pioneek 70 mocarz nie jest. W 50m masz brak miejsca na ustawienie kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trikuba Napisano 17 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 grudnia 2019 (edytowany) Klocki pionka już mam n70ae kupiłem nowego za 3500 . kolumny beda stały w zabudowie Niestety ale nic nie da się zrobić... ale do dłuższego słuchania będzie je można wyciągnąć jak na zdjęciu. Dlatego chcę, żeby bass refleks był z przodu bo nie zawsze będą grały swobodnie. Teraz grają opticony 6. Trochę za bardzo szczegółowo. Pomieszczenie otwarte kanapa na środku ok 3 mery od kolumn, czarne miejsca w ścianie to miejsce na kolumny . Myślałem o Audiovector QR5 Edytowano 17 grudnia 2019 przez Trikuba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Serio pakujesz je w te wnęki? No oczywiście że do jasnego cyfrowego Pioneera te opticony to słaby wybór. Ja bym szedł w elac 247, chario Pegasus albo zamknięte bez bas reflexu kefy q950. Zapraszam po wyceny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trikuba Napisano 18 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 18 grudnia 2019 Dziękuję wszystkim za pomoc byłem dzisiaj salonie ze swoimi klockami. Pierwsze co to zmieniliśmy kable xlr z qed 40 na Cardas Pasec. już po tej zmianie góra była mniej stalowa. Przesłuchałem 7 par. Focal Aria 936 Triangle Esprit Antal EZ Triangle Genese Quartet Opera Quinta SE KEF R7 KEF Q950 Audium Comp 7.2 Drive Najlepiej moimi klockami zagrały ........ i to w opinii wszystkich słuchających KEF Q950. Najtańsze w zestawieniu. :) Bass super i miękka góra. Tworzą idealną parę wiec jutro jeszcze testuje w domu i ..... mam do sprzedania nowe Dali Opticon 6 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2019 A wiesz dlaczego? Bo kef zgrał się z tym pioneerem barwa dźwięku i wcale mnie to nie dziwi mimo że najtańsze. Gdzie kupiłeś te opticony ? Nie możesz oddać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trikuba Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Jakie kable głośnikowe polecacie do tego zestawu które nie grają zbyt jasno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 23 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 Melodika to kable głośnikowe, które grają dość ciemno https://sklep.rms.pl/kable-glosnikowe-konfekcjonowane-z-wtykami/0,melodika#ProductFilters Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trikuba Napisano 23 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2019 No właśnie myślałem o Brown sugar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts