Vasashi Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Zostałem posiadaczem zestawu klipsch R-625fa , R-34c oraz dwie sztuki R -51m , sub 120sw też klipsch. Bedę używał głównie do filmow( 30% muzyka) zestawu i potrzeba dobrać amplituner do 3 tys... i tu pytanie co firma to brzmienie.obecnie faworytem jest marantz 5014 tylko czy nie splaszczy mi brzmienia kolumn które podobno moja uklad V barwy.Prosze o rady odnośnie amplitunera... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Witaj, tak, Marantz SR5014 to bardzo dobre rozwiązanie do kolumn Klipsch, to wzmacniacz o plastycznym, dobrze wypełnionym dźwięku. To najlepsza opcja. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualną wycenę dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Jeśli boisz się, że marantz "spłaszczy" Ci brzmienie, idź w Yamahe. Ona jeszcze bardziej podkreśli Ci to V 😉. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Jeżeli głównie filmy,to rozważ jeszcze Onkyo np.696 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Marantz sr5014 nic ci nie spłaszczy jest to bardzo dobre połączenie razem z kolumnami klipsch także o to bym się nie obawiał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brabus Napisano 27 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 27 grudnia 2019 Onkyo 830 jest teraz w promocji za 3600 na ebayu i napewno zagra lepiej w kinie jak i w stereo niż marantz. Polecam bo miałem marantz 6013 i szybko sprzedałem gdyż onkyo jest po prostu lepsze do klipscha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vasashi Napisano 29 grudnia 2019 Autor Udostępnij Napisano 29 grudnia 2019 To jeszcze tylko mała podpowiedź odnośnie centralnego r 34c czy starszy rp 250 c ? Odnosnie ampli wybór marantz lub onkyo po odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 grudnia 2019 Udostępnij Napisano 30 grudnia 2019 Onkyo gra na pewno bardziej dynamicznie. Marantz zagra zdecydowanie łagodniej. Centralny weź z linii RP. Te klasyczne reference grają bardzo źle, mówię o centralnych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts