adik Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Szanowni, nabyłem TV i chciałbym go uzupełnić o audio - przy czym jestem kompletnym laikiem w tej kwestii. Salon ma ok. 18 m2. Jestem otwarty na różne opcje - kino domowe, soundbar lub stereo - nowe lub używane. Zdecydowanie preferowałbym jednak rozwiązanie, w którym głośniki zmieszczą się na szafce TV (patrz zdjęcie w linku) lub pod ekranem (soundbar). https://ibb.co/JmYjfQn Wykorzystanie audio - kino 60 / muzyka 40. Na razie to wczesny etap - budżet jaki rozważam to ok. 2 tys. złotych, ale jeśli coś mnie przekona to mogę być elastyczny. Z góry dzięki za wskazówki! Pozdrawiam, A. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 (edytowany) Kolumny obok szafki, po obu stronach. Na szafce będzie za wąsko. Nie uzyskasz dobrej przestrzeni, scena będzie za wąska. Rozważ albo standy i kolumny podstawkowe (monitory) lub kolumny podłogowe. 2 tysiące to tylko rynek wtórny. Na kino domowe stanowczo za mało, stereo dużo lepiej. Sounbar dźwięk jak z TV, tylko lepszy bas. Edytowano 6 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Tylko rynek wtórny i id z w stereo z używanym wzmakiem i monitorami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 @S4Home monitory + standy. Lub podłogowe. Na jedno wyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 Cześć, jeśli koniecznie kolumny muszą stać na szafce, to zastosuj kolumny podstawkowe. Nie widać tego na zdjęciu, ale jeśli jest możliwość postawienia kolumn po bokach, będzie to na pewno lepsze rozwiązania. Stworzysz szerszą bazę, lepszy efekt stereo. Moja propozycja to np. Yamaha R-N303D z Indiana Line Nota 260X lub zamienić kolumny na Pylon Audio Pearl Monitor. To zestaw, który początkującego powinien w pełni usatysfakcjonować. Amplituner ma dodatkowo funkcjonalność sieciową. Zapraszam na odsłuchy oraz indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 lutego 2020 Udostępnij Napisano 6 lutego 2020 38 minut temu, adik napisał: Z góry dzięki za wskazówki! 1. Nie kupuj soundbaru 2. Nie kupuj KD. / za mały budżet/ 3. Powieś TV , co da Ci szanse postawienia sprzętu na szafce , bo w niej się " usmaży" 4 . Tak jak pisali koledzy rozważ monitory na standach 5. Przy 2k. sprzęt używany / stereo/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 @adik jaka decyzja? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adik Napisano 11 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Pójdę w kolumny postawione obok szafki (rozważam Pylon Audio Pearl + amplituner) ale muszę jeszcze przekonać małżonkę do tego rozwiązania dzięki wszystkim za cenne rady! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 w piątek masz dobry moment na przedłożenie swoich przekonujących argumentów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 11 lutego 2020 Udostępnij Napisano 11 lutego 2020 Po prostu je przynieś do domu i tyle. Bądź facet! "Te" mam na myśli jakieś ówcześnie sprawdzone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts