Nowy123 Napisano 15 lutego 2020 Udostępnij Napisano 15 lutego 2020 (edytowany) Witam Dostalem na weekend do sprawdzenia kable jak w temacie, zrobily na mnie bardzo dobre wrażenie, świetna rozdzielczosć i stereofonia ale nie wyszczuplają basu, chcę je kupić ale drogie jak diabli, czy można by je zastąpić innymi, tańszymi o zbliżonej charakterystyce? Kolumny aurora700 Wzmacniacz magnat mr780 Kable kimber 4pr Edytowano 15 lutego 2020 przez Nowy123 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Nikt nic? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 @Nowy123 napisz coś więcej jak grają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 No napisałem przecież, nie umiem tego lepiej wyjaśnić ale po prostu dźwięk wydaje się wyższej klasy. Na aukcjach znalazłem wersje vdh the wind mk2 za 700zł 2x2m trochę drogo a poza tym nie wiem czy to to samo co mk1. 1 godzinę temu, 1Ender napisał: @Nowy123 napisz coś więcej jak grają. Nabijasz się? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Sprawdź Tellurium Blue i Tellurium Black. Blue bardziej miękkie granie, ciepłe, Black bardziej dokładne w stronę neutralną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 1 godzinę temu, Nowy123 napisał: Na aukcjach znalazłem wersje vdh the wind mk2 za 700zł 2x2m trochę drogo a poza tym nie wiem czy to to samo co mk1. Są minimalne różnice, ogólnie 1 wersja ma trochę lepsze opinie od "dwójki". Podpięliśmy na chwilę u kolegi obie wersje i było podobnie, więc nie chciało nam się dłużej porównywać... W każdym razie wersja mk2 też jest godna polecenia, musisz tylko pamiętać że te kable nie lubią zginania i by po nich nie chodzić (uważać na uszkodzenia mechaniczne). Co do ceny -jeśli jest porządna konfekcja to można ją zaakceptować (chociaż można trafić za trochę mniej). A jeżeli to gołe druty to powinno być taniej. Problem jest to, że te kable jako używane zazwyczaj są dość krótkie : 150-180cm, z uwagi na ich cenę kupujący nie przesadzali z długością i kupowali tyle ile rzeczywiście potrzebowali :-( Pozdrawiam PS. Przeniosłem ten wątek do właściwego działu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Ok. Dzięki. Spróbuję upolować mk1. Ten tellurium też drogi. Może jakieś tańsze odpowiedniki, jeżeli to w ogóle możliwe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 @Nowy123 Tu ktoś porównywał ten kabelek z innymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 17 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 Dzięki za linka, przeczytałem ale nadal nie wiem którym tańszym kablem mógłbym zastąpić tego winda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 17 lutego 2020 Udostępnij Napisano 17 lutego 2020 14 godzin temu, Nowy123 napisał: Ok. Dzięki. Spróbuję upolować mk1. Ten tellurium też drogi. Może jakieś tańsze odpowiedniki, jeżeli to w ogóle możliwe? Według mnie na spokojnie szukaj VdH i w końcu je trafisz w dobrej cenie, również warto kupić Wind'y w drugiej wersji. Ale i tak trzeba je sprawdzić w dłuższym odsłuchu. Poza tym są jeszcze inne kable głośnikowe z domieszką srebra, które mogą się sprawdzić w Twoim systemie. Pozdrawiam PS. No i jak zwykle - nie ma gwarancji, że to będzie strzał w 10tkę, bo np. po dwóch tygodniach odsłuchów u siebie może się zmienić Twój stosunek do tych kabli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 (edytowany) @Nowy123 Sprawdź przewody głośnikowe Viablue + koniecznie interkonekt do kompletu. http://highfidelity.pl/@main-3583&lang= Możesz wypożyczyć konfekcje od AV Corp z Jawora. Później możesz kupić z metra, jak się sprawdzą. Jutro u nich będę. Kupuję interkonekt Viablue. Pozdrawiam Edytowano 19 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 19 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 (edytowany) Z Jawora??? Przecież to u mnie!!! Mam taki sklep pod nosem i nawet nie wiedziałem. Edytowano 19 lutego 2020 przez Nowy123 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 19 lutego 2020 Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 (edytowany) @Nowy123 Jawor czy Legnica? Mieszkasz? Edytowano 19 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 19 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2020 Mieszkam 10km od Jawora Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 20 lutego 2020 Udostępnij Napisano 20 lutego 2020 @Nowy123 Byłeś wypożyczyć? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Byłem, pogadałem ale nic nie wziąłem na razie. Proponował mi coaxiala supra trico a głośnikowe vdh cs122 lub jakieś qed i chord nie pamietam modeli. Muszę pomyśleć. A ty wziąłeś tego viablue? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 @Nowy123 kupiłem 2 krótkie odcinki interkonektu Viablue Nf - S1 na próbę. Dzisiaj będę lutować. W AV Corp w Jaworze. Głośnikowych od nich nie brałem. Ja i tak biorę to na co się "zafiksuję", a nie to co mi sprzedawca poleca. Sam przewód ze szpuli jest w cenie 60 zł za metr bieżący, natomiast sama konfekcja jest bardzo droga. https://avcorp.pl/product-pol-2168-ViaBlue-SC-2-Silver-Series-speaker-na-metry.html Tu z konfekcją https://avcorp.pl/product-pol-2168-ViaBlue-SC-2-Silver-Series-speaker-na-metry.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Jak już podłączysz to napisz coś na jego temat. No zauważyłem że droga, tylko czy właśnie jak samemu się go poskłada to czy to będzie to samo co fabrycznie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 (edytowany) @Nowy123 Żeby mieć to samo co fabrycznie, musiałbyś użyć tych samych elementów jak wtyki bananowe, osłonkę, spliter, a nawet cyny "firmowej". Moim zdaniem mało opłacalne. Lepiej wtedy kupić "gotowca". Koszt firmowych "bananów" to 245 zł za 4 szt. Natomiast koszt samego przewodu za np. 6m to 360 zł + 490 zł za 8szt bananów. Do tego jeszcze inne elementy wykorzystane do budowy przewodu. I wyjdzie podobnie lub drożej. A gdzie Twoja praca? https://avcorp.pl/product-pol-2245-Viablue-T6s-BANANA-wtyki-bananowe.html Albo polutować na dobrych bananach i się nie przejmować. Można kupić coś takiego Wireworld skręcany https://avcorp.pl/product-pol-2026-Wireworld-GOLD-BANANA-Set-Screw-10ga-No-Shell-wtyki-bananowe.html Lub inne lutowane. Pozdrawiam Edytowano 21 lutego 2020 przez 1Ender Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Albo gołe kable, niektórzy powiedzą że nawet lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek Zuk Napisano 1 marca 2020 Udostępnij Napisano 1 marca 2020 Spróbuj cs122 . Fajne przewody..u mnie grają zacnie na średnich i wysokich Pozdrawiam Darek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 15 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 15 marca 2020 Kupiłem VDH wind mk2. To jest to czego szukałem. Na tym samym sprzęcie słychać po prostu więcej, jak to w ogóle możliwe? A i nie odbywa się to kosztem basu jak to obserwowałem w chord odysey. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fiodor15 Napisano 21 marca 2020 Udostępnij Napisano 21 marca 2020 Nowy123 a jaki miałeś przewód wcześniej? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy123 Napisano 23 marca 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 marca 2020 Dnia 21.03.2020 o 18:14, Fiodor15 napisał: Nowy123 a jaki miałeś przewód wcześniej? Kimber 4pr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts