Leszek Cymbałko Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Właśnie dlatego pytam. Wzmacniacz ma takie złącza, a ... najnowszy transport - CXC 2 - już nie! Dlatego to chyba trochę bez sensu.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 Możesz zastosować przejściówkę XLR-RCA https://www.blackdotaudio.eu/adapter-przejsciowka-wtyk-rca-xlr-meski-kacsa-mc-928g-pozlacany-p-3211.html a czy to coś zmieni w porównaniu z tradycyjnym połączeniem to już niewiadoma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oloim Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 W podłączeniu CXA81 i CXN jest różnica na plus po XLR względem RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PorkOne Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 CXC 2 to tylko transport, bez przetwornika C/A dlatego masz w nim tylko cyfrowe wyjścia. W takim przypadku XLR nie ma tu żadnego zastosowania bo to złącza analogowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 3 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 3 stycznia 2021 @PorkOne w punkt 👍 CYFROWE WYJŚCIA CXC2 AUDIO: S/PDIF koaksjalny oraz TOSLINK optyczny, brak przetwornika D/A, brak sekcji analogowej, brak XLR. Z założenia konwersji D/A ma dokonywać wzmacniacz. Mogło by być AES EBU ale wtedy pojedyncze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 stycznia 2021 Udostępnij Napisano 4 stycznia 2021 Dokładnie tak. CXC nie mógł tego mieć. Inne źródło z serii CXN już je posiada. Czy różnica jest ? Masz jakieś źródło które da ci możliwość to sprawdzić? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marino166 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 @Adam Wesolowski czy w końcu wybrałeś coś do tego wzmacniacza CXA 81? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 22 godziny temu, marino166 napisał: @Adam Wesolowski czy w końcu wybrałeś coś do tego wzmacniacza CXA 81? Tak, wysłałem Ci odpowiedź na priv. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 maja 2021 Udostępnij Napisano 23 maja 2021 1 godzinę temu, JaZz napisał: Nie podzielisz się w temacie? Nawet założyłem swój temat w tej kwestii, ale jakoś nie było chętnych do rozmowy, więc nikogo nie będę zanudzał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbynio Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Witam, mam pytanie co oznacza przełącznik przy usb typu b w cxa80,ground/lift switch?, zacząłem właśnie grać na tym wejściu i,jakie położenie tego przełącznika,jest właściwie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2021 19 godzin temu, zbynio napisał: Witam, mam pytanie co oznacza przełącznik przy usb typu b w cxa80,ground/lift switch?, zacząłem właśnie grać na tym wejściu i,jakie położenie tego przełącznika,jest właściwie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cymles Napisano 13 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 13 kwietnia 2023 Witajcie, przyszedł czas na sprzedaż mojego CXA 81. Ma niecałe 3 latka. Dużo się nie napracował, ale dźwięk spodobał mi się do tego stopnia, że kupuję model wyżej. W komplecie wszystko, co było w pudełku. Stan wizualny i techniczny - sklepowy. Żadnych rysek, plam, pasków itp. Wygląda i działa jak nowy. Dokumentacja od sprzedawcy w komplecie. Paragon mam. Kartonów niestety nie chomikuję. Cena - 3999 pln. Na odsłuch i odbiór zapraszam do Bydgoszczy. I kawą poczęstuję. Warto posłuchać, bo dźwięk wymiata. Zdjęcia mogę wysłać, ale będą wyglądały tak jak na reklamach. Tel. do kontaktu: 513 902 802 Leszek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 15 kwietnia 2023 Udostępnij Napisano 15 kwietnia 2023 @Cymles Do ogłoszeń jest odpowiedni dział na Forum i tam warto zamieścić ogłoszenie sprzedaży. Pozdrawiam! https://forum.audio.com.pl/forum/8-sprzedam/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amatordźwięku Napisano 5 lipca Udostępnij Napisano 5 lipca Dnia 18.02.2020 o 08:29, Q21 napisał: Świetnym połączeniem dla cxa81 z cxn są Pylon Audio Diamond 28, Q Acoustic 3050i lub Monitor Audio Bronze 6. Wiele zależy od Twoich preferencji brzmieniowych. Najcieplej zagrają Diamond 28, które dodają sporo basu ale mamy świetna przestrzeń. Najjaśniejsze będą Monitor Audio Bronze 6, które charakteryzują się dużą szczegółowością i czystością dźwięku, średnica jest bliżej słuchacza. Q Acoustic 3050i to taki charakter brzmienia pomiędzy tymi dwoma kolumnami. Wspomniane przez Ciebie KEFy q750 są bardzo dobra propozycją i teraz tylko pozostaje pytanie czy nie będzie za mało dołu, jeśli tak to Bronze 6 mogłyby Ci przypaść do gustu. Czas 81 + ma bronze wy się dobrze czuliście jak pisaliście ten post ??! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts