Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, posiadam kolumny Indiana Tesi 561. Jednak nie mam niczego co da im życie. Interesuje mnie z jakim ampli zagrają najlepiej z niżej wymienionych zawierających funkcje sieciowe:

1) yamaha 402d (popularny zestaw w sklepach branżowych)

2) Yamaha 602

3) onkyo 8250

4) Pioneer sx n30ae

5) Pioneer nc 50 dab (ten z cd i wyświetlaczem)

6) Pioneer xchm86d (również cd i wyświetlacz)

Proszę o pomoc i wiedzę 

Edytowano przez Błażej Perz
Napisano

Jak dla mnie 402 sobie odpuść bo warto dołożyć do Yamahy rn602 tylko że ona jest bez d, ale dobrze się zgrywa z indiana line. Pioneer nc50dab to ciekawy kombajn ale gra gorzej. Z wymienionych przez ciebie pozycji warto zwrócić uwagę jeszcze na Onkyo 8250. Oczywiście najlepiej umówić się na jakiś odsłuch i sprawdzić co tobie przypadnie najbardziej do gustu. 

Napisano

Z wymienionych przez Ciebie modeli i ogólnie w cenach oscylujących koło 2 tys. moim zdaniem zdecydowanie Yamaha R-N602. Szybkie, dynamiczne, ofensywne granie amplitunera świetnie uzupełni plastyczny, gesty, ciepły charakter kolumn.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza.

Napisano
16 godzin temu, Błażej Perz napisał:

A może ktoś poleci klasyczny wzmacniacz niekoniecznie sieciowy ale żeby miał funkcje bluetooth, który zagra dobrze z Tesi 561?

A może klasyczny wzmacniacz taki jak nad c326bee i do niego odtwarzacz sieciowy Yamaha wxad-10.

Napisano
Dnia 22.02.2020 o 12:11, Q21 napisał:

Cxa60 lub Audiolab 6000a to częsty wybór w połączeniu z Audio Pro Link 1. Jeśli chciałbyś zyskać na lepszej dynamice to NAD c338 może być ciekawym rozwiązaniem.

Poczytałem trochę o NAD i wydaje się buc ciekawy rozwiązaniem. Kwestia jak zgra się Tesi 561 w porównaniu do y602 albo onkyo 8250/70

Napisano

Nad c338 to jaśniejsze i dynamiczniejsze brzmienie względem Onkyo. Bliżej na pewno będzie do sygnatury brzmienia Yamahy ale jednak kultura brzmienia będzie na duży plus dla NADa.

Napisano

Znalazłem jeszcze urządzenie Yamaha CD-NT670D które ma funkcje sieciowe. I tak zamierzałem z czasem dokupić cd bo mam spora kolekcje. Może w/w odtwarzacz połączyć z klasycznym wyzmacniaczem yamahy (tylko jakim??) który zagra z Tesi 561?

Napisano
12 godzin temu, Błażej Perz napisał:

Znalazłem jeszcze urządzenie Yamaha CD-NT670D które ma funkcje sieciowe. I tak zamierzałem z czasem dokupić cd bo mam spora kolekcje. Może w/w odtwarzacz połączyć z klasycznym wyzmacniaczem yamahy (tylko jakim??) który zagra z Tesi 561?

Jeśli chciałbyś wszystko jednej marki to wybierz Yamahe as701, a w przyszłości dokup cd-nt670d. Tylko rozmiarami będzie dysproporcja.

• 1 year later...
Napisano

Podobnie.

Uważa się że NAD 338 to czysty wzmacniacz i zagra ciekawiej. A prawda jest taka że w pewnym aspektach będzie ciekawszy, pełniejszy. Ale to podstawowa klasa D. Moim zdaniem zagra deczko lepiej.  od Y 602. Jeśli posłuchasz to odnajdziesz lub nie różnice. I zdecydujesz.

Zapraszam

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
Dnia 28.05.2021 o 07:09, S4Home napisał:

Podobnie.

Uważa się że NAD 338 to czysty wzmacniacz i zagra ciekawiej. A prawda jest taka że w pewnym aspektach będzie ciekawszy, pełniejszy. Ale to podstawowa klasa D. Moim zdaniem zagra deczko lepiej.  od Y 602. Jeśli posłuchasz to odnajdziesz lub nie różnice. I zdecydujesz.

Zapraszam

Dzięki wszystkim za opinie. Pojawię śie w Oświęcimiu jesienią bo tam mam 30min :)