Błażej Perz Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 (edytowany) Witam, posiadam kolumny Indiana Tesi 561. Jednak nie mam niczego co da im życie. Interesuje mnie z jakim ampli zagrają najlepiej z niżej wymienionych zawierających funkcje sieciowe: 1) yamaha 402d (popularny zestaw w sklepach branżowych) 2) Yamaha 602 3) onkyo 8250 4) Pioneer sx n30ae 5) Pioneer nc 50 dab (ten z cd i wyświetlaczem) 6) Pioneer xchm86d (również cd i wyświetlacz) Proszę o pomoc i wiedzę Edytowano 21 lutego 2020 przez Błażej Perz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Jak dla mnie 402 sobie odpuść bo warto dołożyć do Yamahy rn602 tylko że ona jest bez d, ale dobrze się zgrywa z indiana line. Pioneer nc50dab to ciekawy kombajn ale gra gorzej. Z wymienionych przez ciebie pozycji warto zwrócić uwagę jeszcze na Onkyo 8250. Oczywiście najlepiej umówić się na jakiś odsłuch i sprawdzić co tobie przypadnie najbardziej do gustu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Zamiast Onkyo tx8250 to poszukaj tx8270 on jest wyposażony w HDMI. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Z wymienionych przez Ciebie modeli i ogólnie w cenach oscylujących koło 2 tys. moim zdaniem zdecydowanie Yamaha R-N602. Szybkie, dynamiczne, ofensywne granie amplitunera świetnie uzupełni plastyczny, gesty, ciepły charakter kolumn. Zapraszam serdecznie na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Perz Napisano 21 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 A może ktoś poleci klasyczny wzmacniacz niekoniecznie sieciowy ale żeby miał funkcje bluetooth, który zagra dobrze z Tesi 561? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 21 lutego 2020 Udostępnij Napisano 21 lutego 2020 Cambridge Audio CXA60 tylko trzeba dokupić odbiornik Bluetooth BT100, Audiolab 6000A, Cambrige Audio CXA81, Roksan K3, Cyrus One Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 Cxa60 lub Audiolab 6000a to częsty wybór w połączeniu z Audio Pro Link 1. Jeśli chciałbyś zyskać na lepszej dynamice to NAD c338 może być ciekawym rozwiązaniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 lutego 2020 Udostępnij Napisano 22 lutego 2020 16 godzin temu, Błażej Perz napisał: A może ktoś poleci klasyczny wzmacniacz niekoniecznie sieciowy ale żeby miał funkcje bluetooth, który zagra dobrze z Tesi 561? A może klasyczny wzmacniacz taki jak nad c326bee i do niego odtwarzacz sieciowy Yamaha wxad-10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Perz Napisano 23 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 Dnia 22.02.2020 o 12:11, Q21 napisał: Cxa60 lub Audiolab 6000a to częsty wybór w połączeniu z Audio Pro Link 1. Jeśli chciałbyś zyskać na lepszej dynamice to NAD c338 może być ciekawym rozwiązaniem. Poczytałem trochę o NAD i wydaje się buc ciekawy rozwiązaniem. Kwestia jak zgra się Tesi 561 w porównaniu do y602 albo onkyo 8250/70 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 lutego 2020 Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 Nad c338 to jaśniejsze i dynamiczniejsze brzmienie względem Onkyo. Bliżej na pewno będzie do sygnatury brzmienia Yamahy ale jednak kultura brzmienia będzie na duży plus dla NADa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błażej Perz Napisano 23 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 lutego 2020 Znalazłem jeszcze urządzenie Yamaha CD-NT670D które ma funkcje sieciowe. I tak zamierzałem z czasem dokupić cd bo mam spora kolekcje. Może w/w odtwarzacz połączyć z klasycznym wyzmacniaczem yamahy (tylko jakim??) który zagra z Tesi 561? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 Z wymienionych przez Ciebie zdecydowanie z RN602. Ale także polecam wzmacniacz NAD 338 tu spasuje. Cyrus ONE jeszcze lepiej. Zapraszam na odsłuch i po niewypożyczenie sprzetu. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 24 lutego 2020 Udostępnij Napisano 24 lutego 2020 12 godzin temu, Błażej Perz napisał: Znalazłem jeszcze urządzenie Yamaha CD-NT670D które ma funkcje sieciowe. I tak zamierzałem z czasem dokupić cd bo mam spora kolekcje. Może w/w odtwarzacz połączyć z klasycznym wyzmacniaczem yamahy (tylko jakim??) który zagra z Tesi 561? Jeśli chciałbyś wszystko jednej marki to wybierz Yamahe as701, a w przyszłości dokup cd-nt670d. Tylko rozmiarami będzie dysproporcja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 A może takie cośhttps://www.olx.pl/oferta/amplituner-marantz-sr7008-oraz-odtwarzacz-cd-marantz-cd6005-CID99-IDDHDeM.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 No ale to amplituner kina jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandzik Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Musze wymienić Toppinga z niedziałającym pilotem. Widzę , że polecacie Y 602 i przykładowo NADa c338. Który zagra 'lepiej" z Tesi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Podobnie. Uważa się że NAD 338 to czysty wzmacniacz i zagra ciekawiej. A prawda jest taka że w pewnym aspektach będzie ciekawszy, pełniejszy. Ale to podstawowa klasa D. Moim zdaniem zagra deczko lepiej. od Y 602. Jeśli posłuchasz to odnajdziesz lub nie różnice. I zdecydujesz. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 maja 2021 Udostępnij Napisano 28 maja 2021 Jeśli chcesz postawić na dynamikę oraz precyzję to NAD C338 będzie lepszym rozwiązaniem. Yamaha zagra odrobinę spokojniej w porównaniu do NADa w klasie D. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meysonbraxxton Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 (edytowany) Jeśli chciałbyś zyskać na lepszej dynamice to Nox Vidmate VLC NAD c338 może być ciekawym rozwiązaniem. Edytowano 29 maja 2021 przez meysonbraxxton Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 maja 2021 Udostępnij Napisano 29 maja 2021 Yamaha RN602 i NAD C338, brzmią w wielu aspektach inaczej. Lecz mimo to, nie czuć "cyfryzacji" w Nadzie. Dźwięk jest spójny, oderwany, czuć że pomimo nie dużych rozmiarów i nie dużej mocy, radzi sobie dzielnie z różnymi głośnikami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 maja 2021 Udostępnij Napisano 31 maja 2021 Patrząc na poprzednie serie NADa ja jednak zaryzykuję sformułowanie że czuć. Owszem jeśli ktoś nie słuchał poprzednich generacji to wtedy tak. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LBX Systemy Audio Napisano 14 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2021 @Błażej Perz Yamaha R-N602 to fajny amplituner z funkcjami sieciowymi ale NAD C338 to też ciekawa propozycja. Najlepiej byłoby skonfrontować oba urządzenia żeby wyciągnąć wnioski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pandzik Napisano 30 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2021 Dnia 28.05.2021 o 07:09, S4Home napisał: Podobnie. Uważa się że NAD 338 to czysty wzmacniacz i zagra ciekawiej. A prawda jest taka że w pewnym aspektach będzie ciekawszy, pełniejszy. Ale to podstawowa klasa D. Moim zdaniem zagra deczko lepiej. od Y 602. Jeśli posłuchasz to odnajdziesz lub nie różnice. I zdecydujesz. Zapraszam Dzięki wszystkim za opinie. Pojawię śie w Oświęcimiu jesienią bo tam mam 30min Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2021 Udostępnij Napisano 1 lipca 2021 Oczywiście zapraszamy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts