Kamil2807 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Witam serdecznie. Po kilku wpadkach z błędnym dobraniem nagłośnienia zwracam się o pomoc do znawców tematu. Proszę o poradę jaki soundbar do salonu 14m2 w bloku. Mialem już Bose soundbar 700 ale nie wykorzystywałem jego mocy nawet w polowie ponieważ był za mocny na moje warunki (mały salon,mieszkanie w bloku),Soundbar Sony HT-NT5 z subwooferem ale dźwięk był tragiczny no i także nie wykorzystywałem mocy. Podobno na małe metraże dobry jest Sonos Beam..co sądzicie? Soundbar będzie wykorzystywany do filmów jak i muzyki. Dzięki za jakąkolwiek poradę Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Cześć, niestety tak długo będziesz zaliczał wpadki, jak długo będziesz trzymał się tych nieszczęsnych grajbelek. Ciężko tutaj będzie Ci znaleźć zwolenników takiego rozwiązania nagłaśniania pomieszczenia. Może napisz "dwa słowa" od siebie: do czego to będzie wykorzystywane i w jakich proporcjach, z jakich źródeł materiał, jakim budżetem dysponujesz? Może masz jakieś konkretne preferencje, jeżeli chodzi o samo brzmienie?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2807 Napisano 26 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 (edytowany) Muzyka 70%, głównie Spotify premium ewentualnie tidal Hifi (brałem tez pod uwagę Naim mu-so qb2 oraz bluesound pulse mini 2i 30%filmy (Netflix). Budżet maksymalnie 4000 zł Muzyka głównie house ,big Room,deep house Edytowano 26 lutego 2020 przez Kamil2807 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Więc jeżeli masz tylko miejsce, żeby postawić przynajmniej dwa monitory, to ja na Twoim miejscu tak bym zrobił. Co prawda stereo, to nie do końca moja bajka, więc nie podpowiem Ci konkretnych zestawów w tym budżecie, ale na pewno pomocni koledzy coś podpowiedzą. W każdym razie ja pomysłowi na soundbar i to jeszcze w takich pieniądzach, mówię stanowcze NIE! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomigr Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Witam, Był niedawno co do zasady zbliżony wątek Listwa zwana soundbarem jest urządzeniem do poprawy dźwięku z tv. Poprawia np. mowę. Posluchalem kiedyś u siebie BAR 400 kontra kolumny podlogowe. Soundbar Eksponuje pasma potrzebne dla tv. W filmie lepiej było słychać aktorowi , ale tło dźwiękowe było lepsze z stereo, wiadomo. Soundbar posiada małe przetworniki. Nie ma energii. Skoro w większości chcesz słuchać muzyki, rozważ stereo adekwatne do wielkości pokoju i słuchanej muzyki. Po pewnym czasie odkryjesz że netflixa też na tym dobrze się słucha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 Sonos Beam to bardzo dobry soundbar, który świetnie sprawdza się jako głośnik do telewizora ale jeśli chciałbyś uzyskać lepsze brzmienie i słuchać także muzyki to lepiej pomyśleć choćby o monitorach aktywnych takich jak System Audio Saxo 7 Active, które sprawdzają się fenomenalnie. Mamy w tym przypadku świetnie prezentowana scenę dźwiękową i dobrze zaakcentowany bas, który można w przyszłości uzupełnić jeszcze o subwoofer, który w przypadku oglądania filmów dopełni całości. Do obsługi Spotify możesz wykorzystać Chromecast Audio lub Audio Pro Link 1. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny lub umówienia się na odsłuch. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 26 lutego 2020 Udostępnij Napisano 26 lutego 2020 To porzuć pomysł o suondbarach i kup amplituner z dwoma nie dużymi głośnikami. Może warto odbyć rozmowę w domu na ten temat? Do 4 tysięcy. To możesz kupić amplituner stereo Yamaszki RN602 z głośnikami dowolnego producenta i temat masz zamknięty... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Nie polecamy tu sounbarow. Jakby ktoś nademna stał z pistoletem to wziął bym sonosa ale tu się z kasą nie zmiescisz bo gdzie sub? Albo promocyjny focal dimension. Ale gdybym miał wybierać świadomie, i kupić za zarobione ciezko pieniądze to szedł bym w monitory i pewnie jakiś amplituner. I już. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil2807 Napisano 27 lutego 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Ok czyli już mniej więcej wiem,ze jakieś małe monitory zrobią lepsza robotę. Znalazlem na necie Audio Pro a26 monitory aktywne i są całkiem małe i mocne chyba 2x75 w klasie D Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 Onkyo8270 Amp stereo z HDMI do tego kolumny albo podstawkowe bardziej ustawne lub podłogowe z przednim bass reflex portem coś typu Dali Zensor7, Pylon Pearl27, Raptor Wilson, Melodika BL40. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aandrzej Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 @BaliGdynia Wymienione przez Ciebie kolumny nie będą za duże do takiego metrażu? Mam pokój podobnych rozmiarów i odradzano mi podłogówki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 27 lutego 2020 Udostępnij Napisano 27 lutego 2020 [mention=48711]BaliGdynia[/mention] Wymienione przez Ciebie kolumny nie będą za duże do takiego metrażu? Mam pokój podobnych rozmiarów i odradzano mi podłogówki.14m2 tak niektóre mogą być za duże, ale tak jak napisałem, chodziło mi o kolumny z przednim BR. Spokojnie Dali Zensor5/Oberony, Heco MusicStyle500, Melodika Bl30, Monitor Audio Bronze5. Nie bać się używanych kolumn, 3-5letnie praktycznie jak nowe są, ludzie sprzedają bo po prostu nie trafili z dźwiękiem, podstawkowe też nie będą złe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 lutego 2020 Udostępnij Napisano 28 lutego 2020 Do 14 metrów możesz pomyśleć o maluch podłogowych. Melodika bl30. Indiana linę nota 550. Monitor audio bronze ,5 Jeśli chcesz podłogowe. Ale monitory też się sprawdza. Pytanie czy nasz to jak ustawić. Pokaż fotki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts