Adi777 Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Dnia 21.09.2020 o 14:17, janpat1970 napisał: Wykonanie bardzo dobre. Maskownice mają delikatną tendencje do opuszczania. Są ciężkie bo prawie 14kg sztuka. Ładniusie są🙂 Ciekawe, jak wypada wersja podłogowa, czyli chyba Evo 4.3, albo Wharfedale Elysian 4, śliczne kolumny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Ze skutecznością kolumn podawaną przez producentów jest tak ze jedni ją zwykle bardziej zawyżają a inni mniej. Przez to podawanie 86 dB wydaje się małą wartością dla takich kolumn, a jest to dość realna wartość i pewnie lekko zawyżona. Przy kolumnach których skuteczność jest bardziej zawyżona mogły by wypaść źle. Pewnie dystrybutor dostosował ja do ogólnych trendów w tym procederze . Wysoka skuteczność wprawdzie sprawia że kolumny graja głośno przy małej mocy ze wzmacniacza, lecz zwykle gdy jest ona dostępna większa mogą chrypieć gdy zagra się głośniej. O tym zwykle się zapomina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2020 Udostępnij Napisano 24 września 2020 23 godziny temu, Daniel09 napisał: Powiem Tobie że pytania o dostępność rozpoczynałem od HORN.PL od którego dostałem odpowiedz że oni nie sprzedają i mam w sprawie zakupu kontaktować się z salonem/sklepem . W swoim zapytaniu jasno poprosiłem o przybliżoną datę sprowadzenia tych kolumn przez Horn jako dystrybutora . No dziwne jest to że nie byłi w stanie Ci powiedzieć odnośnie dostępności. Bo to że nie sprzedają to prawda. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 (edytowany) @janpat1970 możesz napisać z jakiego materiału fornir , tapeta itp. są oklejone EVO 4.2 ? Edytowano 27 września 2020 przez Daniel09 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 27 września 2020 Udostępnij Napisano 27 września 2020 Fornir. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Coś się ruszyło. Zamówione standy miały być w grudniu a na dniach wjeżdżają do dystrybutora a potem do mnie. Może się uda że będą ma weekend. Zaje fajnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 6 października 2020 Udostępnij Napisano 6 października 2020 (edytowany) Dziś dotarły i nie obyło się bez małych modyfikacji. ' Edytowano 6 października 2020 przez janpat1970 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Wyglada to dobrze. Wysuń je tylko trochę do przodu. Możesz na równi z szafką. Na jednym zdjęciu wygląda jakby kable dotykały już ściany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Tak planuję uczynić z odsunięciem od ściany. Kable do wymiany bo teraz są za krótkie i brakuje jakiś 50 cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 No to teraz masz komplet i jesteś pewnie zadowolony , fajnie się prezentują a zapewne i fajnie grają 😀 . Osobiście przekładanie terminów dostępności wyleczyło mnie z zakupu tych kolumienek . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Gratuluję zestawu 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Mi przełożyli termin z grudnia na październik. Standy są OK. Drewno ze stalą. I tak przy montażu zmieniłem dolne śruby mocujące rury i dodałem szerokie podkładki bo te co były w zestawie nie budziły mojego zaufania. Jeszcze musze w przyszłym tygodniu zmienić kable bo okazało się że 1,5m są za krótkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Wyglądają solidnie. Fajny zestaw ! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 7 października 2020 Udostępnij Napisano 7 października 2020 Dzięki. mam tylko nadzieje że mój 15 letni kot nie wpadnie na pomysł żeby świat podziwiać z kolumn bo może być tragedia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 28 października 2020 Udostępnij Napisano 28 października 2020 Witam, janpat1970 czy mógłbyś podać głębokość kolumn z uwzględnieniem konektorów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 Wharfedale nie był jakoś nigdy faworyzowany przez Horna. Może stąd problemy z dostępnością. Natomiast jeśli słuchałeś, znasz i lubisz to nie warto poczekać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 6 godzin temu, dbariusz napisał: Witam, janpat1970 czy mógłbyś podać głębokość kolumn z uwzględnieniem konektorów? Około 38,5 cm. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 29 października 2020 Udostępnij Napisano 29 października 2020 2 godziny temu, janpat1970 napisał: Około 38,5 cm. Dzięki za odpowiedź. Niestety dla mnie jakieś 3,5 cm za dużo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 Dlaczego? Wsadzasz je w szafkę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 2 godziny temu, S4Home napisał: Dlaczego? Wsadzasz je w szafkę? Prawie, będą stały na RTV-ce, ale jest trochę nietypowa, bo ma tylną ściankę pociągniętą ponad blat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 2 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2021 @janpat1970 mineło sporo czasu od Twojego zakupu Evo 4.2 możesz napisać jak dzisiaj postrzegasz swój wybór. Zakupił byś jeszcze raz te kolumienki , jesteś dalej z nich zadowolony ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 12 godzin temu, Daniel09 napisał: @janpat1970 mineło sporo czasu od Twojego zakupu Evo 4.2 możesz napisać jak dzisiaj postrzegasz swój wybór. Zakupił byś jeszcze raz te kolumienki , jesteś dalej z nich zadowolony ? Kupil Kupiłbym jeszcze raz. Mimo upływu czasu nadal potrafią mnie zaskoczyć. Po drodze wymieniłem wzmacniacz na mocniejsze Onkyo, eksperymentowałem z kablami i myślę że aktualnie jest tak jak najbardziej mi pasuje. Kolumny oddają to co autor miał na myśli. Góra jak potrzeba to zabrzmi jak by ktoś sypał piaskiem na aluminiową folie a już za chwilę jest spokojna i pełna delikatności. Bas nie schodzi nisko ale jest go tyle ile potrzeba biorąc pod uwagę że można kolumny postawić praktycznie przy samej ścianie.. Wokale idealne i tyle. To co mi się nie za bardzo podoba to terminale przyłączeniowe. Po podłączeniu kable odstają. Jest to szczególnie widoczne przy podłączeniu bi-wire. Dlatego kable robiłem sam dopasowując je do rozmieszczenia terminali. Kable wchodzą mi w dedykowane standy. Przy głośnikach są gumowe maskownice które jak to gumą jest kłopotliwa przy czyszczeniu. Ogólnie wykonanie kolumn jest bardzo dobre i nie ma się o co przyczepić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel09 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Dzięki za odpowiedz , u siebie również wymieniłem wzmacniacz na Emotiwa A2 i PT-100 , dodatkowo muszę dostawić kolumny jak najbliżej ściany. Obecne Mission ZX-2 są jak dla mnie super jednak nie mam możliwości odsunąć je od ściany na zadowalającą odległość więc pomyślałem o Evo 4.2 . W sieci nie znajduję użytkowników takiego zestawienia i na tą chwilę nie mam pojęcia czy takie zestawienie się zgra . Wiem , wiem że najlepszy przed zakupem odsłuch ale chciałbym na początek uzyskać jakąś opinię osoby posiadającej taki zestaw i jak się prezentuje dźwiękowo. Może ktoś coś... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janpat1970 Napisano 3 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2021 Mam Onkyo A-9070 które ma delikatnie podbite skrajne pasma i wg mnie zgrywa się to dobrze. Wypożycz EVO i sam zobacz. Nie sądzę żeby ktoś miał je w tej konfiguracji. Jeśli spodobają Ci się bez wygrzania to potem będzie tylko lepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2021 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2021 Owszem tutaj Wharfedale zrobił dobry ruch. Fajne kolumny i znana seria EVO. Mimo że z poprzednią nie maj nic wspólnego, są znacznie ciekawsze. Dobry produkt. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts