S4Home Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 No ale czekajcie. W czym problem że to tego amplitunera będzie podłączona koncówka? Bo nie rozumiem? Że tracimy na PRE w amplitunerze? No tracimy ale i tak bedzie znaczy przeskok jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 20 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 20 kwietnia 2020 7 godzin temu, STELVIO napisał: Takie przemyślenia. Bardzo chciałem wejść na troszkę wyższy poziom (może). Chciałem mieć wzmacniacz i przy okazji końcówkę na fronty w kinie. Bo jak słucham głośno muzy to ampli "oszukuje". Nie czysto jest. Wzmacniacz to miód dla uszu. Ale.. No właśnie. Ile ja słucham muzyki? Jak często? I jak często tak głośno, żeby ampli sobie rady nie dał. W roku niech będzie 10razy? Przez może 2 godz. Następna sprawa. Jak już mi to jest potrzebne, to są to koncerty na youtube z tv. W tym momencie sam wzmacniacz to nie wszystko. Muza z pendrive tak samo. Do tego trzeba jakiś dac (np. Cambridge Audio DacMagic 100). Następne ustrojstwo. CD nie mam i nie chcę mieć. Czyli płyt nie słucham. Itd itd. To wszystko chyba w łeb leci. Ale przynajmniej testy przeżyłem. Jak na tę chwilę brałbym Cyrus One bez dwóch zdań. Ale może Cyrus One HD lepszy. Nie wiem. Tj super sprzęt. Do tego co chciałem to chyba przerost formy nad treścią. Chyba trochę się zapędziłem. 😏 Ale Cyrus zapadł mi w pamięci. Porównywany z teoretycznie lepszymi. I powiem Ci, że miałem podobnie. Też chciałem mieć wzmacniacz chociaż zdawalem sobie sprawę, że może jednak akurat ten to stanowczo za dużo do moich kolumn. W sumie jego kupno było podyktowane chęcią posiadania takiego sprzętu. Ale nie żałuję jego zakupu ani trochę. Ten cyrusek nawet z tak budżetowych kolumn potrafi wycisnąć dużo, dużo więcej niż amplituner AV. No a kolejna rzeczą jest fakt, że u mnie muzyka (nawet zwykle spotify do obiadu) leci częściej niż filmy. Pozdrawiam i mam nadzieję, że się jeszcze rozmyślisz 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Następna myśl. Nie wiem czy z du..py strony ale się okaże. Wcześniej Bali coś mi wspominał. Emotiva BasX A-100 lub A-300. I Emotiva BasX TA-100. Ktoś coś słyszał? Czy to coś by pasowało do mojego systemu ewentualnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Chyba za dużo kombinujesz, w sumie to były jakieś wytyczne, a teraz to ja się pogubiłem i nie wiem już teraz o co Ci chodzi 😉. Pzdr Ile razy spotkałeś się że odpowiadali Ci ludzie z konfiguracją sprzętu która Ciebie aktualnie interesuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Spuetujmy. Przerost formy nad treścią. Amen. Na razie chyba nic nie będę kombinować, bo się zdecydować nie mogę.😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 21 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 A jednak nie koniec. Czy warto ten wypożyczyć jeszcze czy nic nie wniesie. Nie za bardzo znam tą firmę. https://www.q21.pl/advance-acoustic-x-i125.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 21 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 21 kwietnia 2020 Miałem xi 75 i map 105 przyzwoite granie ale raczej nie do Twoich heco jakbyś miał monitor audio to już inna sprawa. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Zdecydowanie nie do Heco. AA to brzmienie ciemne, mało rozdzielcze to jasnych konturowych kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Bierz Cyrusa i nie kombinuj 🤪. Masz dobrą cenę a do Twoich kolumn powinien pasować idealnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Powinien? 😋 przecież miał w domu i grał na heco. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 (edytowany) Dobra, pasuje idealnie 😁 Edytowano 22 kwietnia 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Ale moze jest coś lepszego HAHA 😁😁😁😁 PZDR Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 1 minutę temu, Dedal75 napisał: Ale moze jest coś lepszego HAHA 😁😁😁😁 PZDR Masz coś to dawaj. Coś pokombinuję.🙂 Się nabijasz z zagubionego człowieka.😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Żartowałem przepraszam 😉. Tak na rozluźnienie. Pzdr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Spoko luz😀. Po tym wszystkim wiem, że najlepszy dla mnie na tą chwilę byłby Cyrus. Gdyby miał DAC i te wskażniki (tzw wycieraczki) już bym go miał. A tak brak decyzji.🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 22 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Spoko luz. Po tym wszystkim wiem, że najlepszy dla mnie na tą chwilę byłby Cyrus. Gdyby miał DAC i te wskażniki (tzw wycieraczki) już bym go miał. A tak brak decyzji.Bo ten Denon to taki produkt że nic nie ma kompatybilnego. Marantz ma końcówki mocy 2/5)7 kanałowe, Yamaha ma zajebisty wzm seria 3000 dla mnie bomba plus też końcówki mocy maja, Onkyo M5000 przekozak te wycieraczki a Denon bieda, kiedyś tatę modele końcówek miały a dziś nic. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 22 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 kwietnia 2020 Ja Ci powiem, że nie mam ciśnienia aby wszystko było z jednej parafii. Gdyby się tak udało to super, Wiadomo. Przyznam się bez bicia, że Cyrus One dźwiękowo super mi przypasował. Ale wygląd... Po prostu chciałem, żeby był widoczny także. A te wycieraczki w innych zawsze mi się mega podobały. Więc gdybym coś takiego znalazł chyba bym kupił. Dźwięk i wygląd. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 No to Accuphase albo Luxmany. Zagrają lepiej od Cyrusa. Ewentualnie starszy używany Yamaha AS 2000 Masz i dźwięk fajny i wygląd fajny. Cyrus od początku istnienia trzyma się takiego Designu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 23 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 kwietnia 2020 Dwa pierwsze to faktycznie sprzęt z górnej półki. A Yamaha A-S2000 to normalny wygląd. Wycieraczki dopiero od A-S1100 no i A-S2100. Świetnie wykonany sprzęt. Pomijając wszystko Yamaha na moich kolumnach chyba nie zagrałyby dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Tak. Mój błąd. Myślałem o nowszych setkach 19 godzin temu, STELVIO napisał: Pomijając wszystko Yamaha na moich kolumnach chyba nie zagrałyby dobrze. Czemu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Tak. Mój błąd. Myślałem o nowszych setkach Czemu?Tak wyczytałem, że za jasno by było. Heco ogólnie tak otwarcie grają, a Yamaha by to jeszcze powieliła. Teoretycznie oczywiście bo nie słyszałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Tak wyczytałem, że za jasno by było. Heco ogólnie tak otwarcie grają, a Yamaha by to jeszcze powieliła. Teoretycznie oczywiście bo nie słyszałem.https://www.olx.pl/oferta/denon-pma-a100-wzmacniacz-stereo-pilot-opakowanie-CID99-IDEAe5X.htmlWzmacniacz dla Ciebie. Denon pma-2010ae jedyny czarny bo pma-2020ae tylko srebrny. Kiedyś szukałem tego czarnego ale nie było na rynku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Kurcze to jest maszyna. Ja pierdzielę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BaliGdynia Napisano 24 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 Kurcze to jest maszyna. Ja pierdzielę. Tak to jest konkret, szkoda że nie srebro to sam bym brał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
STELVIO Napisano 24 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2020 6 minut temu, BaliGdynia napisał: 31 minut temu, STELVIO napisał: Kurcze to jest maszyna. Ja pierdzielę. Tak to jest konkret, szkoda że nie srebro to sam bym brał To może na to się skusisz. Ale w sumie też nie srebro.😏 https://allegrolokalnie.pl/oferta/denon-avc-x8500h Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts