Tomasz Rusin Napisano 31 marca 2020 Udostępnij Napisano 31 marca 2020 Witam jak w opisie dziś odebrany Telewizor Samsung 75 cali Q70RA potrzebuję coś co w miarę fajnie zagra,celowałem w Soundbara ale czytam że średnio nadaje się do dużych pomieszczeń,ogólnie tak mam salon z kuchnią oraz otwartą antresolą(Więc jest wysoko)Salon z kuchnią ma około 65m2,na zdjęciu załączam zdjęcie gdzie będzie wisiał telewizor i teraz pytanko chciał bym wydać na coś do grania tzn,Soundbara do 2-2500k zależy mi głównie na tym by nie było kabli itp,w starym mieszkaniu mam Harmann Kardon + głośniki JBL5+1,nie jestem audiofilem głównie oczekuje czegoś fajnie czysto grającego Co byście polecili? Ps.Odległość po szerokości to 5m od jednej ściany do drugiej gdzie będzie stał narożnik:) Słuchałem kina Samsung Q70 i naprawdę fajnie to grało w sklepie... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Żaden soudbar. Albo system 2.0 w stereo i na tym budujesz albo kino 5.1 albo kablowe albo bez kabli z tyłu. Masz remont jaki problem pociągnąć kable? Będziesz sobie pluł w brodę jeśli teraz tego nie zrobisz. Jaki budżet? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Rusin Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 (edytowany) To nie remont tylko nowy dom,mam teraz kino domowe i tak go nie używam,chce wydać max 2500k-może 3 Mam takie kino jak na foto i jest nie używane,wali basem za mocno,dźwięk z TV taki se,mi chodzi o to żeby grało fajnie czysto i dobrze było słychać wyoskie i średnie tony głównie to będzie służyć do oglądania TV do niczego więcej Edytowano 1 kwietnia 2020 przez Tomasz Rusin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 2 godziny temu, Tomasz Rusin napisał: dźwięk z TV taki se bo dźwięk z kanałów TV generalnie jest "taki se". Również jestem zdania, że szkoda hajsu na soundbar i tu poszedłbym w (nawet używane) stereo. Z drugiej strony jeżeli Twoje potrzeby zaspokaja taki wynalazek, jak Q70, to kup i masz problem z bańki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 A tak zapytam,co napędza te kolumny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Rusin Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 (edytowany) Zestaw mam taki JBL Notbridge 5.1+Harmann Kardon AVR 235 chyba że z tego uda się coś wykrzesić lepszego ogólnie mogę zostawiać 2x głósniki jeden centralny i sub bo surrandów nie mam jak zamontować Edytowano 1 kwietnia 2020 przez Tomasz Rusin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Będziesz tam miał kafelki w tym pokoju/pomieszczeniu? Żadnych dywanów czy coś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 1 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 Na soundbar szkoda trochę pieniędzy. W takim budżecie możesz pomyśleć nad 2 alternatywami. Pierwsza to małych rozmiarów wzmacniacz Topping mx3 + Indiana Line Nota 550x, a druga opcja to monitory aktywne typu Klipsch the Sixes lub System Audio Saxo 7 Active. Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Rusin Napisano 1 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2020 5 godzin temu, Stolarz napisał: Będziesz tam miał kafelki w tym pokoju/pomieszczeniu? Żadnych dywanów czy coś? Pewnie coś tam będzie ale głównie płytki te pomieszczenie ogólnie jest duże,dlatego myślę czy kombinować z moim Jbelem czy iść w Soundbar Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 W takim pomieszczeniu bedzie echo. Bez sensu kupować nowe kolumny. Aboslutnie! JBL z harmanem daje taki dzwięk. Jak masz 3k do kup sobie po prostu pod istniejący set Yamahe 685 i nie kombinuj. To urządzenie które gra jasno, konkretnie dynamicznie. Bas będzie szybszy i kontrolowany. Bez sensu kupowac tanie kolumny jak masz już coś. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Rusin Napisano 2 kwietnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 32 minuty temu, S4Home napisał: W takim pomieszczeniu bedzie echo. Bez sensu kupować nowe kolumny. Aboslutnie! JBL z harmanem daje taki dzwięk. Jak masz 3k do kup sobie po prostu pod istniejący set Yamahe 685 i nie kombinuj. To urządzenie które gra jasno, konkretnie dynamicznie. Bas będzie szybszy i kontrolowany. Bez sensu kupowac tanie kolumny jak masz już coś. Pozdrawiam Dzięki za odp.Ogólnie te kolumny są dosyć stare ale nie używane,mają dosyć twardy Bas to jest JBL Northridge 5.1 a Ampituner to Harmann Kardon AVR 235 myślisz że zagra to jakoś ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 2 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 2 kwietnia 2020 Najpierw podłącz i zobacz czy będziesz zadowolony z efektu. Jeśli nie będzie to to czego szukasz to będziemy próbować poprawić brzmienie ale akustyka nie będzie rozpieszczać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 kwietnia 2020 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2020 Zdecydowanie zagra. Znam JBL Nortridge Handlowałem nimi lataaaaa temu Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts