Rabarbar Napisano 26 kwietnia 2020 Napisano 26 kwietnia 2020 Czy istnieje sposób, by ustawić CA DACMagic 100 tak, by po odcięciu zasilania i ponownym podłączeniu był włączony? Standardowo po odcięciu i podłączeniu trzeba jeszcze wcisnąć na nim przycisk ON. Wiem, że jest opcja włączenia funkcji standby, ale wydaje mi się, że ona w tej kwestii niczego nie zmienia. Natknąłem się na podobny problem ale pozostał bez odpowiedzi. Link do konkurencji. Odpisz, cytując
Neo. Napisano 26 kwietnia 2020 Napisano 26 kwietnia 2020 Porozmawiaj z jakimś elektronikiem, choćby w serwisie RTV. Powiedz w czym rzecz. Może usunąć, czy raczej ominąć wyłącznik w tym urządzeniu i podłączyć zasilanie bezpośrednio. Albo też zamieni wyłącznik na innego typu, mechaniczny. Ty będziesz decydował w jakim położeniu (włącz/wyłącz) go zostawisz. Chyba, że sam potrafisz to zrobić? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 27 kwietnia 2020 Napisano 27 kwietnia 2020 Jeśli będziesz ingerował w srodek stracisz gwarancję. Ale są już osoby które robią upgrade Cambridge więc myślę że mogli by to dla Ciebie zrobić. Chodź dla zdrowia polecam wstać raz dziennie i kliknąć ON :):):):):) Odpisz, cytując
Q21 Napisano 27 kwietnia 2020 Napisano 27 kwietnia 2020 Oczywiscie jest to do zrobienia ale wiąże się z ingerencją w układ elektroniczny i automatycznie tracisz gwarancję. Dobrze Piotr napisał, że warto choć raz podejść do DACa i go włączyć/wyłączyć, w sumie to wyjdzie nawet 2 razy Odpisz, cytując
Daniel09 Napisano 27 kwietnia 2020 Napisano 27 kwietnia 2020 @Rabarbar przepraszam że w piszę w Twoim temacie ale szkoda zakładać nowy temat skoro chodzi o te samo urządzenie. Moje pytanie czy warto dołożyć do zestawu Yamaha A-S 701 , Yamaha CD S 300 , TV oraz Hama Digit 2100MSBT - https://www.muziker.pl/hama-internet-radio-dit2100msbt-hybrid?gclid=CjwKCAjw4pT1BRBUEiwAm5QuR9RCgL3_Ds0bh6cp2kEEgOBP03Htac-Mrxh_ojwyO9heymMExclN9BoCp-kQAvD_BwE w/w Dack Magic 100 ? Uzyskam zauważalną różnicę w dzwięku oczywiście na plus odtwarzając muzę z radia internetowego , TV ? Odpisz, cytując
Rabarbar Napisano 27 kwietnia 2020 Autor Napisano 27 kwietnia 2020 (edytowany) Właśnie ja DACa bardziej chciałbym traktować jako urządzenie podłącz i zapomnij. Docelowo miałem go wrzucić do przewiewnej szafki i nigdy do niego nie zaglądać. Chyba zostawię go ciągle włączonego (w instrukcji pisują, że power consumption ~5W. Niedużo, szczególnie że jak nie gra to pewnie zużywa jeszcze mniej) ale to nie jest podejście które lubię. Rozważę również modyfikację w późniejszym czasie. Jeszcze mam jeden pomysł ale jest on... hmm, bardzo awangardowy. Gdybym go zrealizował to z pewnością się podzielę 🤪. Edytowano 27 kwietnia 2020 przez Rabarbar Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 27 kwietnia 2020 Napisano 27 kwietnia 2020 Ja mam zmodyfikowanego dacmagica 100 , ale nawet seryjny dał lepsze brzmienie na ampli onkyo (odpowiednik 8270) niż na seryjnym układzie. Natomiast nie zostawiłbym żadnego z tych urządzeń włączonych , jakieś zwarcie i się dom spali Odpisz, cytując
1Ender Napisano 27 kwietnia 2020 Napisano 27 kwietnia 2020 Sprzedaj dac magic 100 i kup takiego z hebelkiem 😁. Np. Nostromo dac 4 lub Wolf serii 1. Dużo lepszy dac od CA. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując
sthEn Napisano 12 maja 2020 Napisano 12 maja 2020 @1Ender z ciekawości - istnieje jakikolwiek pomiar tej świetności Nostromo, którego wszystkim polecasz, czy polecasz w sumie tylko dlatego, że "polskie"? Pytam z ciekawości, bez złośliwości. Jakkolwiek jednak mam wrażenie, że nie do końca wiesz co polecasz. Wybacz, jeżeli się mylę. I nie pisz tylko proszę "słuchałem, wiem co mówię". Nie Ty 1 Odpisz, cytując
1Ender Napisano 12 maja 2020 Napisano 12 maja 2020 Aktualnie mam na stanie nostromo dac, brzmienie mi odpowiada i póki co nie szukam innego. CA Magic miałem, dobry, ale u mnie się nie sprawdził. Poza tym się zepsuł jeszcze na gwarancji, dostałem kompletnie nowy, który sprzedałem z niewielką stratą. Sprawa dotyczyła automatycznego wyłączania się daca. U mnie tego nie ma. Jest hebel i nic się samo nie wyłącza. Pełen manual. 😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując
Recommended Posts