Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
49 minut temu, helmut.. napisał:

Przesłuchałem chyba z 14 kolumn i już nie szukam, będą to zensory 7 lub obrony 7, nic lepszego w założonym budżecie dla mnie, podkreślam dla mnie i mojej muzyki nie znajde

A ja zupełnie niedawno przeczytałem opinie jakiegoś forumowicza, który stwierdził, że zensory do muzyki zupełnie się nie nadają 🙂. I w sumie to nawet pomyślałem, że może kolega osluchany i ma rację , a ja jako właściciel zensorow głuchy jestem. Ale jak widzę nie tylko mi ich granie odpowiada. A nie są to jedyne kolumny jakich sluchalem. 

A wracając do Twojego tematu. Czy z Cyrusa One już zrezygnowałeś? 

• Odpowiedzi 106
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano
1 godzinę temu, seba3002 napisał:

A ja zupełnie niedawno przeczytałem opinie jakiegoś forumowicza, który stwierdził, że zensory do muzyki zupełnie się nie nadają 🙂. I w sumie to nawet pomyślałem, że może kolega osluchany i ma rację , a ja jako właściciel zensorow głuchy jestem. Ale jak widzę nie tylko mi ich granie odpowiada. A nie są to jedyne kolumny jakich sluchalem. 

A wracając do Twojego tematu. Czy z Cyrusa One już zrezygnowałeś? 

Też to czytałem, w dziale Kina Domowego :) I też myhślałem,że ze słuchem mam coś nie tak :) 

52 minuty temu, helmut.. napisał:

Dziękuję, kolumn co prawda jeszcze nie posiadam ale będą to zensory lub oberony.Zastanawiam się jeszcze czy nowe czy używane. 

Posiadam zestaw 701 + Zensor 7 i gra to, przynajmneij dla mnie, świetnie :) 

Napisano
17 godzin temu, helmut.. napisał:

Co mnie ciekawiło to porównanie bezpośrednie także R-n803 i A-s701 , bo głosy rózne na forum . Otóz słuchałem obu i wrazenie mam takie ,ze jednak A-s701 jest troche lepsze pod wzgledem dzwięku , jest takie jakby dociążenie i lekkość , ale sa to róznice b.małe . Jakos mi to tak lepiej troche grało , definitywnie jednak zbyt mało tego słuchalem by zdecydowanie potwierdzić swoje odczucia (tu ślepy test byłby dobry :) do weryfikacji)

Myślę, że dobre są Twoje odczucia chociaż słuchałeś ich bardzo krótko. Też stałem przed takim wyborem i padło na wzmacniacz.

Napisano
11 godzin temu, terracan1929 napisał:

Też to czytałem, w dziale Kina Domowego :) I też myhślałem,że ze słuchem mam coś nie tak :) 

Posiadam zestaw 701 + Zensor 7 i gra to, przynajmneij dla mnie, świetnie :) 

na jakiej powierzchni Ci to gra ?

Napisano

jakie stosunkowo tanie a dobre przewody głośnikowe polecicie do A-s701 + Oberon 7 ?

cena  10-30 zł/mb

Czy chord carnival silverscreen to dobry kabel ?

może Klotz ?  Cordial ?

Melodika to wiem,ze polecany i dobry

Napisano

Wiele zależy od tego jak chcesz wpłynąć na dźwięk. Kable Klotza są znane z tego ze dadzą zupełnie przeciwny efekt niż Chord Carnival Silverscreen. Wszystko zależy od tego co lubisz w dźwięku i co chcesz osiągnąć. Najlepiej najpierw podłącz sprzęt kablami jakie masz i potem można się zastanawiać na jakie kable zmienić. Jeśli nie masz żadnych to lepiej najpierw kupić tanie miedziane przewody głośnikowe.

Napisano (edytowany)

mozna powiedzieć ,ze na razie nie mam zadnych , Klotz kosztuje 10 zł , zwykły miedziany chyba z 5-6 zł , wiec może lepiej kupic od razu Klotza ?

mozesz opisac co da Klotz a co ten Chord ?

btw , kojarzysz moze kable Procab LS25 ?  jak ten Klotz i Chord mają sie wzgledem siebie i tego Procaba ?

osobiscie nie wierze w jakies kablowe cuda ale jakis kabel musze miec :) , z drugiej strony wiem ,ze zmiana zwyklego drutu jaki kiedys mialem na Procaba dała dobry rezultat

Edytowano przez helmut..
Napisano (edytowany)

raczej nie bede chcial podbijac basu, moze lekko wysunąć srednice  ( na razie to moje domysły)

możliwe,ze zbyt daleko wysuwam domysły ,jednak cos musze kupic

Edytowano przez helmut..
Napisano (edytowany)

mówiąc "tych kablach" masz na mysli wszystkie z nich ? 

dla mnie kable to czarna magia , ma to grac dobrze , wiem ,ze maja najmniejszy wpływ na cały zestaw ( akustyka , kolumny,wzmacniacz a na szarym koncu kable)

Edytowano przez helmut..
Napisano

A tu jest wprost przeciwnie. Przejrzyście, mocno, ostro i dynamicznie. Jeśli nie wiesz jak to dla Ciebie zagra z jednymi i z drugimi możesz nie trafić. Mysle ze najlepiej kupić na początek jakieś Technokable 1,5-2,5 mm².