KrólKiczu Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 49 minut temu, helmut.. napisał: Przesłuchałem chyba z 14 kolumn i już nie szukam, będą to zensory 7 lub obrony 7, nic lepszego w założonym budżecie dla mnie, podkreślam dla mnie i mojej muzyki nie znajde A ja zupełnie niedawno przeczytałem opinie jakiegoś forumowicza, który stwierdził, że zensory do muzyki zupełnie się nie nadają 🙂. I w sumie to nawet pomyślałem, że może kolega osluchany i ma rację , a ja jako właściciel zensorow głuchy jestem. Ale jak widzę nie tylko mi ich granie odpowiada. A nie są to jedyne kolumny jakich sluchalem. A wracając do Twojego tematu. Czy z Cyrusa One już zrezygnowałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Tak zrezygnowałem, udało się zakupić A-s701 outletowa w dobrej cenie, czekam na dostawe Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Nie słuchałem wzmacniaczy yamahy, ale kilka amlitinerow owszem i myślę, że w połączeniu z zensorami będzie to dobry zestaw. Pozdrawiam i życzę dużo radości z odsluchow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Dziękuję, kolumn co prawda jeszcze nie posiadam ale będą to zensory lub oberony.Zastanawiam się jeszcze czy nowe czy używane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Jeżeli masz możliwość zwiększenia budżetu to proponuję Ci jeszcze posłuchać monitorów firmy Gato 😉. To moje niespełnione marzenie 😁. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Mój budżet mocno naciągnąłem już, więc raczej nie da rady.. 😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 1 godzinę temu, seba3002 napisał: A ja zupełnie niedawno przeczytałem opinie jakiegoś forumowicza, który stwierdził, że zensory do muzyki zupełnie się nie nadają 🙂. I w sumie to nawet pomyślałem, że może kolega osluchany i ma rację , a ja jako właściciel zensorow głuchy jestem. Ale jak widzę nie tylko mi ich granie odpowiada. A nie są to jedyne kolumny jakich sluchalem. A wracając do Twojego tematu. Czy z Cyrusa One już zrezygnowałeś? Też to czytałem, w dziale Kina Domowego I też myhślałem,że ze słuchem mam coś nie tak 52 minuty temu, helmut.. napisał: Dziękuję, kolumn co prawda jeszcze nie posiadam ale będą to zensory lub oberony.Zastanawiam się jeszcze czy nowe czy używane. Posiadam zestaw 701 + Zensor 7 i gra to, przynajmneij dla mnie, świetnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Czyli nasz słuch jest ok 😃 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 17 godzin temu, helmut.. napisał: Co mnie ciekawiło to porównanie bezpośrednie także R-n803 i A-s701 , bo głosy rózne na forum . Otóz słuchałem obu i wrazenie mam takie ,ze jednak A-s701 jest troche lepsze pod wzgledem dzwięku , jest takie jakby dociążenie i lekkość , ale sa to róznice b.małe . Jakos mi to tak lepiej troche grało , definitywnie jednak zbyt mało tego słuchalem by zdecydowanie potwierdzić swoje odczucia (tu ślepy test byłby dobry do weryfikacji) Myślę, że dobre są Twoje odczucia chociaż słuchałeś ich bardzo krótko. Też stałem przed takim wyborem i padło na wzmacniacz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 3 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 Dnia 29.05.2020 o 17:58, helmut.. napisał: głównie mp3 320kbps z usb poprzez CD marantza juz dalej nie ma co czytac.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 3 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 czerwca 2020 11 godzin temu, terracan1929 napisał: Też to czytałem, w dziale Kina Domowego I też myhślałem,że ze słuchem mam coś nie tak Posiadam zestaw 701 + Zensor 7 i gra to, przynajmneij dla mnie, świetnie na jakiej powierzchni Ci to gra ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Nie ma tak że jakiś produkt zadowoli każdego Czy to w audio czy w motoryzacji czy na dziale nabiałowym w biedronce. dlatego trzeba na własne uszy odsłuchiwać Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 8 godzin temu, michal40 napisał: juz dalej nie ma co czytac.. A możesz jakoś rozwinąć tą głęboką myśl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 jakie stosunkowo tanie a dobre przewody głośnikowe polecicie do A-s701 + Oberon 7 ? cena 10-30 zł/mb Czy chord carnival silverscreen to dobry kabel ? może Klotz ? Cordial ? Melodika to wiem,ze polecany i dobry Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Wiele zależy od tego jak chcesz wpłynąć na dźwięk. Kable Klotza są znane z tego ze dadzą zupełnie przeciwny efekt niż Chord Carnival Silverscreen. Wszystko zależy od tego co lubisz w dźwięku i co chcesz osiągnąć. Najlepiej najpierw podłącz sprzęt kablami jakie masz i potem można się zastanawiać na jakie kable zmienić. Jeśli nie masz żadnych to lepiej najpierw kupić tanie miedziane przewody głośnikowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) mozna powiedzieć ,ze na razie nie mam zadnych , Klotz kosztuje 10 zł , zwykły miedziany chyba z 5-6 zł , wiec może lepiej kupic od razu Klotza ? mozesz opisac co da Klotz a co ten Chord ? btw , kojarzysz moze kable Procab LS25 ? jak ten Klotz i Chord mają sie wzgledem siebie i tego Procaba ? osobiscie nie wierze w jakies kablowe cuda ale jakis kabel musze miec , z drugiej strony wiem ,ze zmiana zwyklego drutu jaki kiedys mialem na Procaba dała dobry rezultat Edytowano 4 czerwca 2020 przez helmut.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Możesz kupić Klotza i potem, możesz szukać czegoś innego jeśli nie będziesz zadowolony. Tyle ze to kable z własnym charakterem i nie każdy je lubi. Może jednak będziesz z nich zadowolony ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) raczej nie bede chcial podbijac basu, moze lekko wysunąć srednice ( na razie to moje domysły) możliwe,ze zbyt daleko wysuwam domysły ,jednak cos musze kupic Edytowano 4 czerwca 2020 przez helmut.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Przy tych kablach można spodziewać się raczej stłumienia przeciwnego skraju pasma niż bas i pewnych braków przejrzystości. Czasem jest to wskazane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 (edytowany) mówiąc "tych kablach" masz na mysli wszystkie z nich ? dla mnie kable to czarna magia , ma to grac dobrze , wiem ,ze maja najmniejszy wpływ na cały zestaw ( akustyka , kolumny,wzmacniacz a na szarym koncu kable) Edytowano 4 czerwca 2020 przez helmut.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 No chyba mówimy teraz o kablach Klotz, a nie o wszystkich z nich. Jeśli sprzęt jest zbyt agresywny i wrzaskliwy , wtedy takie kable mogą nadać mu plastyczności brzmienia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 ok , a te Chord Carnival ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 A tu jest wprost przeciwnie. Przejrzyście, mocno, ostro i dynamicznie. Jeśli nie wiesz jak to dla Ciebie zagra z jednymi i z drugimi możesz nie trafić. Mysle ze najlepiej kupić na początek jakieś Technokable 1,5-2,5 mm². Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
helmut.. Napisano 4 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Przejrzyście, mocno, ostro i dynamicznie - czyli jak znalazł , dzięki , przemyśle temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 4 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 4 czerwca 2020 Tyle że jeśli już tak gra sprzęt, to z tymi kablami może być na dłuższa metę meczący i zbyt krzykliwy. A odczucia to kwestia bardzo subiektywna. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts