brahu Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Witajcie, Potrzebuje pomocy. Mam w tym momencie amplituner Denon AVR-X2500H z jakimiś malutkimi głośniczkami. Chciałbym sobie sprawić głośniki podłogowe stereo. Pokój ma rozmiary 4m x 8m. Kanapa jest w połowie tej długości (za kanapa pokój zawęża się do 3 m szerokości). Rozważam na ta chwile: - Heco Aurora 1000 (początkowo myślałem o 700, ale mam kasę na 1000) - KEF Q750 Budżet max. 4000 zł. Jak myślicie, które będą się lepiej sprawować z tym denonem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 I ten Amp AV ma grać tylko w stereo ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brahu Napisano 3 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Na ta chwile tylko stereo. Kupowałem go z myślą o kinie domowym. Niestety z tym mam problem, bo pomieszczenie jest na tyle nieustawne, ze nie mam gdzie pozostałych głośników zainstalować. Dlatego na razie stereo, a potem zobaczymy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Masz możliwość sprzedać lub oddać? Wzmacniacz stereo wiele by uprościł. Ewentualnie Amplituner stereo, chociaż ja wolę wzmacniacze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Kolega @1Enderdobrze prawi. Jeśli masz możliwość sprzedaj ten amp. Gdybyś miał rozbudować ten zestaw do systemu KD, trzymanie tego ampa miałoby sens. Ale jeśli nie masz miejsca na pozostałe kolumny, sprzedaj amp i kup wzmak bądź amp stereo. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brahu Napisano 3 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Jak powiem żonie o wymianie ampa to mnie z domu wywali Mam do niego podpięty TV, Xbox, Apple TV, Spotify i możliwość podstawowego sterowania przez Alexe. Także na ta chwile musi zostać. Będę jeszcze kombinować z KD. Myśle ze jak podłączę do niego lepsze głośniki to i tak będzie miał jakościowy skok milowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 (edytowany) Kolego. Ale ten amp i tak nie wycisnie z kolumn, które wymieniłes w pierwszym poście Bóg wie czego. Ale skoro taki masz plan to wypozycz jeden z wymienionych modeli i sam się przekonaj jak to gra 🙂. Edytowano 3 maja 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Dokładnie nie ma co szaleć z kolumnami jeżeli amplituner będzie stanowił dla nich wąskie gardło. Chyba że w późniejszych planach będzie jakaś rozbudowa systemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brahu Napisano 3 maja 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Wiecie które sklepy w Warszawie i okolicach oferują możliwość wypożyczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 3 maja 2020 Udostępnij Napisano 3 maja 2020 Możesz u nas wypożyczyć. W takim metrażu Heco Aurora 1000 powinny się prawdzić i jeśli lubisz mocniejszy bas to koniecznie postaw na 1000. Przydałby się klasyczny wzmacniacz stereo ale oczywiście rozumiem Twoją sytuację. W przyszłości mimo wszystko warto zarzucić temat wymiany amplitunera kina na wzmacniacz stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 My też https://s4home.pl/wypozyczamy/ I niestety ale jako branża powiem Ci to samo. W stereo będzie to grało słabo. Ale co oznacza słabo? Może Tobie wystarczy? Jednak podłączając czy to do Aurora czy do Q750 wzmacniacz zagrają one klase lepiej jak nie dwie. Pożyczaj, testuj. Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 4 maja 2020 Udostępnij Napisano 4 maja 2020 Opinie już znasz ale czasem trzeba przekonać się na własnej skórze. Więc wypożyczenie będzie stanowiło dobre zderzenie z rzeczywistością. I zobaczysz wtedy w którą stronę chcesz pójść. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts