Krzyś88 Napisano 7 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2020 Witam, Myślę nad jakiś zestawiem KD , wstępnie myślałem nad soundbar , ale po odsłuchaniu Samsung HW k950 , jednak postanowiłem zainwestować w coś co mnie zadowoli Mój budżet 2,5 - 3,5 tyś, ale bliżej 3 celuje Mój tv Samsung 55 cali q70 Salon niecałe 20 m, wymiary 4x5 Głośniki 5.1 Głównie zestaw 5.1 do filmów (80% filmy głównie Netflix i 20% muzyka) Wstępnie myślałem nad Taga Harmony TAV-606 v.3 yamaha rx-v485 I może Magnat sub 302A Ale to bliżej 3.5 niż 3 tyś, jakieś inne propozycje? Może poszukać głośników na olx używanych? Albo coś innego kupić? Może gdzieś w zestawie kupić można taniej? Dziękuję z góry za pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Można, w media Markt 🤪. Kolego, jeśli chcesz, żeby to miało sens to 3500 PLN to minimum na amp plus 5 kolumn. Do tego jeszcze musisz dorzucić sub i zrobi się delikatnie ponad 4000. Jeśli chcesz taniej to albo używki albo... któryś z sieciowych sklepów rtv. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Witaj, jeśli chcesz zakupić dobrej klasy zestaw kina domowego, który wystarczy Ci na lata i będzie dawał dużo przyjemności z odsłuchu muzyki, spójrz koniecznie na konfigurację Yamaha RX-V485 z kolumnami Polk Audio T531. W zestawie masz porządny, nowoczesny amplituner i odpowiedni zestaw kolumn. W przyszłości dokupisz sobie subwoofer i będziesz miał prawdziwe kino w domu. Idealny byłby np. Klipsch R-12SW. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Masz gotowy zestaw: 7 godzin temu, Krzyś88 napisał: Taga Harmony TAV-606 v.3 yamaha rx-v485 I może Magnat sub 302A Najbardziej optymalny w swojej cenie. Taniej od razu bedziesz przeskok w gorzej, jeśli nie znacznie gorzej. Kupujesz raz na parę lat. Trudno. Górny próg ale się mieścisz. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś88 Napisano 8 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 Czyli 3,5 tyś to minimum...ale lepiej trochę dołożyć i być zadowolony Odległość między TV a miejscem siedzeniem to 3 m, jeszcze daje zdjęcia jak to wygląda Jeszcze mam pytanie czy możecie jakiś zestaw polecić 5.1 tak aby tylne satelitki były bezprzewodowe ? Chciałbym uniknąć ciągnięcia kabli do tylnych głośników O Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 A możesz zaznaczyć na zdjęcie gdzie chcesz umieścić kolumny frontowe? Czy mają to być kolumny podłogowe, stojące po bokach szafki czy też kolumny podstawkowe stojące na szafce? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 8 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 8 czerwca 2020 1 godzinę temu, Krzyś88 napisał: Jeszcze mam pytanie czy możecie jakiś zestaw polecić 5.1 tak aby tylne satelitki były bezprzewodowe ? Chciałbym uniknąć ciągnięcia kabli do tylnych głośników Polecono Ci Yamahę 485, więc na tył możesz dać satelitki MusicCast 10. Tylko to będzie Cię kosztować pół budżetu na kolumny - bo kosztują ~600 zł sztuka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 W Yamaha 485 możesz mieć tyły bezprzewodowe. Ael konkretne modele jak napisał kolega wyżej. Masz gotowe kino zaproponowane przeze mnie wyżej. Jakie masz względem niego obiekcje? Pytania? Wątpliwości? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś88 Napisano 9 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 9 czerwca 2020 (edytowany) Tutaj bym umieścił głośniki Ogólnie tylko te tylnie nieszczęsne tylne głośniki, ale 600 zł za sztukę to zdecydowanie ponad mój budżet, nie ma zamiennika ? Coś innego do polecenia? Jakieś inne rozwiązanie, czy tylko i wyłącznie tył też kable? Edytowano 9 czerwca 2020 przez Krzyś88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Nie ma zamiennika i nie ma kompromisu. Twój budżet i tak jest mały. Nie chcesz tyle dać to idż w sprzęt używany albo daj sobie spokój z kinem na jakiś czas. Voice Krafty, i inne pseudo produkty z allegro to nie rozwiązanie. Uwierz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś88 Napisano 10 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 (edytowany) Czyli kable będę miał jakoś w listwach pochować, tylko jaki koszt za m? Najlepiej kable na tyle w miarę możliwości cienkie i cenowo ok? Chyba że jakiś zestaw 3.1 i kupił bym te bezprzewodowe Yamaha? Muszę przeliczyć jaka będzie różnica celowo i jak nie duża będzie to cóż dołożę trochę grosza, bo te kable do tylnich to nie uśmiecha mi się Edytowano 10 czerwca 2020 przez Krzyś88 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad Kulwicki Napisano 10 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 10 czerwca 2020 Przewód głośnikowy 2x1.5mm² z miedzi OFC - a taki do surroundów powinien Ci spokojnie wystarczyć - dostaniesz przyzwoity już za ok. 3-4 zł/metr. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś88 Napisano 11 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 Dzięki za pomoc Panowie, czyli przymierzam się do kupna KD... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 11 czerwca 2020 (edytowany) 22 godziny temu, Krzyś88 napisał: Czyli kable będę miał jakoś w listwach pochować, tylko jaki koszt za m? Najlepiej kable na tyle w miarę możliwości cienkie i cenowo ok? Mogę polecić , mam te kable do surrondów pochowane w listwach przypodłogowych , są elastyczne i bardzo dobrze się układają https://sklep.bestaudio.pl/norstone-classic-white-w150/ przy długich połączeniach nadruk na koszulce "+" ; "-" ułatwia życie Edytowano 11 czerwca 2020 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2020 A Ja polecam VAN Domme albo Procal LS 15 albo 25. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts