GrzesiekP Napisano 15 czerwca 2020 Napisano 15 czerwca 2020 (edytowany) Witam Proszę Was o pomoc w doborze amplitunera i głośników. Sprzęt ma być i do słuchania muzyki i do filmów. Salon ok 25-30m. Budżet 6-7 tys. Planowałem zakup zestawu Jamo concert II C97 + c93 + C9cen a do tego amplituner Denon AVR-X2600H. Prośba o Wasze opinie, propozycje i sugestie. To mój pierwszy zestaw, w związku z tym moja wiedza też bardzo marna. Jamo wybrałem bo po porostu bardzo mi się podobają. Z góry dzięki Edytowano 15 czerwca 2020 przez GrzesiekP Odpisz, cytując
Miras23 Napisano 15 czerwca 2020 Napisano 15 czerwca 2020 Głośniki nie są najgorsze w tym setupie. Ale ja wolałbym amplituner Yamahy. Przy cenie X2600, masz RXV 685. Będzie lepszą alternatywą i przede wszystkim lepiej wyposażoną. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 16 czerwca 2020 Napisano 16 czerwca 2020 Witaj, W tej cenie lepszy wybór to Yamah 685 i set Heco Aurora 700. Jeśli jednak chciałbyś zostawić Denona bo jesteś przywiązany do marki to Magnat Signature 505 albo Monitor Audio Bronze 6 w zestawach. Zapraszam po wyceny. Odpisz, cytując
GrzesiekP Napisano 16 czerwca 2020 Autor Napisano 16 czerwca 2020 Dziękuję za odpowiedź. Też początkowo chciałem kupić RX-V685 ale Pan w sklepie internetowym zasugerował, że lepszy będzie w tej konfiguracji ten Denon. W sumie do żadnej marki nie jestem przywiązany bo to pierwszy taki zakup Dodam jeszcze, że salon jest dzielony z jadalnią i kuchnią (prostokąt: największa część salon ok.25 m + dalej jadalnia i kuchnia). Odległość od kolumn frontowych do miejsca siedzenia to niecałe 3m. Czy zatem mogę prosić o wycenę tych Jamo o których pisałem z RX-V685 + Twoje propozycje? Odpisz, cytując
Q21 Napisano 16 czerwca 2020 Napisano 16 czerwca 2020 Cześć, patrząc na elektronikę, wybierałbym pomiędzy Denon AVR-S950H (odpowiednik AVR-X2600H który jest już nieprodukowany) a Yamaha RX-V685. Denon jest bardziej ciepły, plastyczny, spokojny. Yamaha wyraźniej eksponuje skraje pasma. Kolumny - spójrz na Heco Aurora 700 Set. Wydaje mi się, że będzie to najlepsze rozwiązanie. Jako alternatywa można jeszcze rozważyć Wilson Raptor 7 Set oraz polski zestaw Pylon Audio Pearl 27 Set. Jeśli zestaw będzie w głównej mierze wykorzystywany do kina domowego, koniecznie musisz wspomóc go subwooferem. Spójrz na ofertę Klipsch, z opcji bardziej budżetowej model R-12SW, natomiast bezkompromisowo Klipsch R-112SW. Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania oraz oczywiście indywidualne wyceny dla forumowicza. Odpisz, cytując
Kubad Napisano 16 czerwca 2020 Napisano 16 czerwca 2020 Yamaszka rx-v685 będzie lepsza opcja w tym przypadku z kolumn możesz dodać set na indiana line tesi 561,761,241. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 17 czerwca 2020 Napisano 17 czerwca 2020 23 godziny temu, GrzesiekP napisał: ziękuję za odpowiedź. Też początkowo chciałem kupić RX-V685 ale Pan w sklepie internetowym zasugerował, że lepszy będzie w tej konfiguracji ten Denon W sensie że do Jamo konkretnie? 23 godziny temu, GrzesiekP napisał: Czy zatem mogę prosić o wycenę tych Jamo o których pisałem z RX-V685 + Twoje propozycje? Napisz mi na PW numer telefonu to zaproponuję Ci cenę. 20 godzin temu, Kubad napisał: Yamaszka rx-v685 będzie lepsza opcja w tym przypadku z kolumn możesz dodać set na indiana line tesi 561,761,241. Pytanie tylko czy tu nie 661? Odpisz, cytując
Kubad Napisano 17 czerwca 2020 Napisano 17 czerwca 2020 5 godzin temu, S4Home napisał: Pytanie tylko czy tu nie 661? Przy tej powierzchni 661 powinny się lepiej spisać, tylko nie wiem czy w budżecie by się zmieściły. Oczywiście wszystko wyjdzie po odsłuchu. Odpisz, cytując
S4Home Napisano 18 czerwca 2020 Napisano 18 czerwca 2020 Zapraszam po wyceny to zobaczymy co i jak. Odpisz, cytując
Recommended Posts