Marek231984 Napisano 27 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 27 czerwca 2020 Witajcie, Szukam kolumn do tego zestawu, kolumny z mocnym basem i szeroką sceną. Obydwa urządzenia są po modyfikacji muda44, ale zaznaczam, że takie kupiłem je już używane czyli po modyfikacji. Obecnie są podpięte pod heco music style 900, ale sam nad już po modyfikacji gra ciepło. Więc raczej to nie te kolumny, raczej coś w stylu focali. Czekam jeszcze na kabel od q21.pl(już zamówiłem) Chord Clearway (RCA), bo na razie jest zwykły. Ale nawet na takim kablu po zmianie z Yamahy r-n 602 jest różnica ogromna. Heco jakby dostały drugie życie. Miałem już upatrzone cantony ergo 70, ale ktoś kupił je przede mną. Budżet max 3000 zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 Celujesz w używane czy nowe głośniki? O ile zakup używanej elektroniki, nie jest jeszcze najgorszym pomysłem, to z głośnikami byłby ostrożny. Nie wiesz jak wcześniej były eksploatowane przetworniki. Choć znajdą się na forum osoby, który będą miały odmienne zdanie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 28 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 Jaką masz wielkość pomieszczenia, bo rozumiem że celujesz w kolumny podłogowe? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek231984 Napisano 28 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 czerwca 2020 (edytowany) To sypialnia, powyżej 25m2, tak celuje w kolumny podłogowe. Mogą być i używane. Dotychczas z używanych kupiłem focal aria 906 i heco music style 900 i jakoś źle nie trafiłem, mam nadzieję, że tak będzie i tym razem. Edytowano 28 czerwca 2020 przez Marek231984 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Jesli chcesz żeby było lepiej jak jest teraz to tylko używane. Jeśli nie ma być tak ciepło to Dali Blue 5005, Klipsch RF 62II czy Heco Celan GT z którymś z modeli podłogowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 29 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 29 czerwca 2020 Cześć, Jeśli miałby to być używane to poluj na Klipsch RF 62, które bardzo dobrze zgrywają się z NADem. Z nowych na myśl w tej kategorii cenowej przychodzi mi Polk Audio S55e lub Monitor Audio Bronze 6 ale tutaj aż tak mocnego basu nie będzie ale za to jego jakość będzie na prawdę bardzo dobra. Warto mimo wszystko posłuchać i ocenić samemu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek231984 Napisano 30 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, podłączyłem mój zestaw do kolumn u szwagra, a mianowicie klipsch RP 280F, tutaj bas był już potężny, kontrolowany, góra nie nachalna. Szwagier również ma Yamahe rn-602, różnica podłączeniu mojego zestawu kolosalna. Byliśmy naprawdę zaskoczeni różnicą Nada +Yamaha np-s 303 vs Yamaha rn-602. Przyjrzę się Waszym propozycjom, a co powiecie jeszcze na kef serii Q700 lub Q900, lub coś z serii B&W?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek231984 Napisano 30 czerwca 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 https://allegro.pl/oferta/canton-ct-80-3-drozne-kolumny-z-wysokiej-polki-9002235523 https://allegro.pl/oferta/czarne-kolumny-stereo-b-w-cm7-8-ohm-88db-20kg-8903442368 https://allegro.pl/oferta/kolumny-stereo-glosniki-monitor-audio-silver-rs6-9405695646 https://allegro.pl/oferta/kolumny-stereo-glosniki-podlogowe-klipsch-rf82-ii-9348353739 Znalazłem kilka propozycji i co powiecie na te kolumny?? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miras23 Napisano 30 czerwca 2020 Udostępnij Napisano 30 czerwca 2020 Z Cantonem i MA będzie za metalicznie. CM7 to zbyt wysoka półka do tego wzmaka, więc pozostaje zastanowić się nad głośnikami Klipscha. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 lipca 2020 Udostępnij Napisano 1 lipca 2020 CM7? No bez przesady. Moim zdaniem to nawet średnio udana konstrukcja. Dlatego w nowej serii 700 która zastępowała po kolei CM i CM2 nie ma takiego modelu. Widze ze szukasz po allegro. Dobrze. Ale z wklejania linków nic nie bedzie. Musisz iśc na odsłuch do jakiegoś komisu. To ma sens. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek231984 Napisano 3 lipca 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 lipca 2020 S4home zgadza się, ale trudno wszystkie odsłuchać, nad 350 po modyfikacji to dobre ciepłe granie, cieplejsze niż w nadzie 356. Więc szukam jakiś B&W lub Klipsch, które uderzą dobrym basem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts