Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć wszystkim.

Rozglądam się za kupnem swojego pierwszego zestawu kina domowego.

Salon +/- 25 m2 otwarty na aneks kuchenny (około 10 m2).

Zastanawiałem się nad zakupem amplitunera Denon AVR-X550BT, oraz kompletu pięciu kolumn Wilson Movix.

Budżet jaki mam zaplanowany na całą inwestycję, to około 3000 zł.

Zestaw miałby być dość wszechstronny - zależy mi na tym, by można było na nim skorzystać z uroków oglądania filmów z dźwiękiem przestrzennym, grania na konsoli i słuchania muzyki (raczej ciężkie, nisko strojone metalowe klimaty). Przede wszystkim film, potem konsola, na końcu muzyka.

Jestem świeży w temacie kina domowego - jednak poczytałem już trochę tematów na tym forum i zauważyłem, że raczej odradzacie kupno tego Denona. Daczego? Czy jest awaryjny? Pytanie też, jak z kolumnami Wilson Movix? Jakieś doświadczenia? Jakaś propozycja inna niż ten Denon, żeby wciąż zmieścić się w budżecie?

Zdaję sobie sprawę, że może być to niewystarczający budżet na przyzwoity zestaw amplituner + kolumny 5.0 (w przyszłości planuję kupno suba, na razie myślę tylko o 5.0). Macie może jakieś inne sugestie? Może zacząć od konkretnego zestawu stereo i z czasem rozbudować system? Może pójść w starsze używki?

Wszelkie porady i sugestie mile widziane. Liczę na Wasze doświadczenie. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

W Twoim budżecie , o ile ma to jakoś grać wg. mnie tylko sprzęt używany. Z tego co zauważyłem w podobnym do Twojego wątku kolega forumowy @Markcox ma do zaoferowania

Ja poszedłbym w tym kierunku , bo miejsce na rozstawienie 5 kolumn i suba to masz ?

P.S.

Aha ,nie mam prowizji od sprzedaży :)  

Napisano
Dnia 15.08.2020 o 07:51, tomek4446 napisał:

Z tego co zauważyłem w podobnym do Twojego wątku kolega forumowy @Markcox ma do zaoferowania

Ja poszedłbym w tym kierunku ,

dzięki @tomek4446. I potwierdzam - prowizji od sprzedaży żadnej :) 

2 godziny temu, Paweł Strzelecki napisał:

Skłaniałbym się raczej ku temu zestawowi, który zaproponował Q21. 

Spoko kolego, prawo rynku. Trzymam kciuki za rozsądne wybory, Powodzenia! :)