MarcianoGT Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 Witam czy te kolumny są lepsze od tagi 606 lub qq6500 lub magnat 2002. Widziałem ze są w dobrej cenie 1299zł czy warto je zakupić. Chciałem je do pioneera 933 lub denona h1600h ewentualnie onkyo 696 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 12 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2020 Czy ktoś może mi pomóc Czy ktoś może mi pomóc Czy wilson movix 5.0 jest dobrą firmą są godne polecenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 (edytowany) 18 minut temu, MarcianoGT napisał: Czy ktoś może mi pomóc Czy ktoś może mi pomóc Witam Nie wiem pali się czy co 😋 Dzisiaj i tak ci nie przywiozą tych kolumn! Weekend jest! Edytowano 12 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 12 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2020 Tak ale kupiłem w ciemno jak co to anuluje zamówienie. Dałem 1299zł a normalnie kosztują 2000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 (edytowany) Nie są najgorsze i nie są najlepsze ludzie kupują i ich używają! Cene dobrą zapłaciłeś! Już jesteś na plus przy ewentualnej odsprzedaży wystawiasz za 1800 i zarobisz 500 😉 Czyli mam rozumieć że zakup pod wpływem ceny żadnego rozeznania nie było co 🤔 Edytowano 12 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 12 września 2020 Udostępnij Napisano 12 września 2020 W poprzednim swoim temacie kolego dostałeś podpowiedzi konkretnych sztuk, a wybrałeś zgoła co innego - po swojemu. I do tego oczekujesz teraz natychmiastowej opinii kolumn, które już de facto zamówiłeś. Kolejność przy takich wyborach powinna być trochę inna Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 12 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2020 Nie słuchałem ich chce tylko wiedzieć czy nadają się. No masz racje Marcox no ale wiesz nie znając się chce mieć coś lepszego. Są lepsze od tagi 606 bo jak co to rezygnuje z nich i kupie tage Musze się przyznać ze cena mnie przekonała Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 To ja powiem, że są gorsze od tagi. A ktoś inny powie, że lepsze. Co wtedy zrobisz 🤔? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 (edytowany) Kupi te inne i będzie miał kwadro 😋 @Markcox takie pytanko sprzedałeś swoje kino? Może @MarcianoGT weźmie od ciebie te paczki? Edytowano 13 września 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 Zostawie kolumny i kupie pioneera 933 do tego Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 Trochę się pospieszyłeś wiem że cena kusi ale jednak trzeba się czasem powstrzymać! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 Milk a co twierdzisz ze te kolumny nie są dobre. Zapisałem się na forum bo poprostu nie znam sie na tym mam ograniczony budżet a nie chce kupić szajsu. Czekam na promocje okazje żeby kupić coś taniej tylko widze że jak ktoś ma ograniczony budrzet to go olewają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 @milk-monster w dalszym ciągu jest do wzięcia 27 minut temu, MarcianoGT napisał: Zapisałem się na forum bo poprostu nie znam sie na tym mam ograniczony budżet a nie chce kupić szajsu. Czekam na promocje okazje żeby kupić coś taniej tylko widze że jak ktoś ma ograniczony budrzet to go olewają. to trochę pojechałeś kolego. W swoim poprzednim temacie dostałeś trzy propozycje warte rozpatrzenia w Twoim budżecie. Ty wybrałeś czwartą i jeszcze twierdzisz, że nikt Ci nie pomaga, bo masz mały budżet 🤨 Osobiście nie znam tych Wilsonów, więc nic na ich temat Ci nie powiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 45 minut temu, MarcianoGT napisał: Milk a co twierdzisz ze te kolumny nie są dobre. Powiem ci tak ja bym ich nie kupił!!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 13 września 2020 Udostępnij Napisano 13 września 2020 (edytowany) A ja powiem Ci jeszcze inaczej. Czy lepszą żona będzie blondynka czy Brunetka? W audio jest tak samo. Większość budżetowych kolumn (zresztą nie tylko budżetowych) posiada swój charakter brzmienia. To że mi bardziej podobają się kolumny o brzmieniu cieplejszym nie znaczy, że Tobie czy innym kolegom mają podobać się takie same. 1300 zł to też pieniądz i może zamiast szukania promocji warto było posłuchać forumowych kolegów. Kupiłeś kolumny a teraz chcesz potwierdzenia czy dokonałeś dobrego wyboru. Podłącz je, posłuchaj. Nikt za ciebie nie stwierdzi czy to jak grają odpowiada Ci czy nie. Pozdrawiam. Edytowano 13 września 2020 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 13 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2020 dziękuje o to mi chodziło się dowiedzieć czy ktoś słuchał te kolumny. Kolumny mają 130w czyli jaki amplituner musi mieć moc. Ten pioneer 933 bedzie ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Zdecydowanie nie. Quadral, Taga to klasa wyżej jak nie dwie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 14 września 2020 Udostępnij Napisano 14 września 2020 Niestety ale także nie mam najlepszych wiadomości, ponieważ Taga Harmony, a nie wspominając już Quadral 6500 to zdecydowanie wyższa klasa. Jeśli nie masz możliwości anulowania to chociaż samemu oceń brzmienie WIlson. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 20 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 września 2020 Witam byłem na odsłuchu w firmie Uniwex w Rybniki z frontami wilson movix i pan stwierdził ze nie miał do czynienia z tymi kolumnami. Testowane na Onkyo 696 Yamah rx485 Pioneer vsx 933 Po uruchomieniu facet był w szoku bardzo dobry bass i dzwięk z tych kolumn a jak mu powiedziałem ze dałem za nie 1300zł za 5.0 jak najbardziej opłacalny zakup.Najlepiej grały na onkyo i pionieerze natomiast yamaha niebardzo. Wybrałem pioneera 933 i jestem mega zadowolony. Z góry dziękiuje za porady i propozycje czasami trzeba iść na żywioł i wybrać coś innego niż oklepane zestawy. Naprawde polecam Pioneer 933 1700zł Kolumny wilson movix 5.0 1300zł Kable 300zł 3300zł za całość Myśle że moja opinia firmy wilson będzie pomocna w wyborze pozd i dziękuje za pomoc. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 września 2020 Udostępnij Napisano 20 września 2020 Najważniejsze że to TY jesteś zadowolony bo o to chodziło 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 20 września 2020 Udostępnij Napisano 20 września 2020 Każdy z nas ma inne oczekiwania i preferencje, fajnie że znalazłeś zestaw dla siebie daj znać jak sprawdzi się w domowych warunkach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Dokładnie. Łapka do góry i gitara. A Quadrala i Tage sprawdzałeś? Tak z ciekawości? Czy jesteś zadowolony bo masz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcianoGT Napisano 22 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2020 Witam Tagi były natomiast ja osobiście różnic nie słyszałem wilsony miały lepszy bas i to o dużo. Jeszcze z taką duńska firmą kolumn zapomniałem nazwy które brzmiały lepiej. Jeszcze Subwoofer został do kupienia myśle na klipsch do 1000zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 września 2020 Udostępnij Napisano 23 września 2020 Do 1000 zł kolego Magnat Sub 302A/ Konkurent dla Klipscha R12 Sw. W cenie Amerykanina kupisz dwa niemieckie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy69 Napisano 1 lutego 2021 Udostępnij Napisano 1 lutego 2021 Witam To może i ja się podzielę swoimi doświadczeniami gdyby ktoś miał podobne dylematy jak każdy z nas przy pierwszym zakupie. Podobnie jak MarcianoGT kupiłem swoje głośniki w ciemno, ale Tagi606. Nie mam zielonego pojęcia jak wypadają w konfrontacji z innymi ponieważ jak dotąd są jedyne jakich używam. Cena podobna 1300 + subwoofer 800 + denon avr-x550bt 1500 do tego koszt okablowania jakieś końcówki podstawki do tylnych głośników w sumie 4000zł Jak na pierwszy zestaw jaki posiadam jest bardzo dobrze. Dźwięk czysty bardzo wyraźny jak odpalam na netfilxie helikopter w ogniu czy dewizjon 303 zupełnie inne oglądanie. Same wykonanie kolumn porządne, jak na chińczyka jestem mile zaskoczony. Bardzo solidne ładnie pomalowane (czarne z połyskiem). Subwoofer jest do nich konieczny moim zdaniem, ale z tym amplitunerem mogę mieć dwa wiec u mnie luz. Pozdrawiam i prośba chwalcie się na tym wątku swoimi doświadczeniami ponieważ faktycznie jak ktoś zaczyna swoją przygodę ze sprzętem audio to człowiek jest kompletnie zielony i każda taka opinia jest bardzo pomocna i w moim odczuciu bardziej wiarygodna niż te na stronach poszczególnych sklepów, które jak wiadomo chcą sprzedać wiec raczej nie leży w ich interesie zamieszczenie krytycznych wypowiedzi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts