Gość Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 Wiem że już nie słuchasz i nie czytasz tego co piszę ☹️ Ale się wypowiem co mi tam 😉 Tak się składa że mój kolega ma tego Pianocrafta zawsze byłem zadowolony jak u niego byłem i słuchaliśmy muzyki przy zupie chmielowej 🍺 A może ta zupa sprawiała że tak dobrze było 🤔 Tak na poważnie te Yamaszki zawsze miały dobre opinię!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 21 września 2020 Udostępnij Napisano 21 września 2020 1 godzinę temu, petroff napisał: YAMAHA MCR-N670D + ELAC DEBUT B6.2 słuchałem... Może ja się nie znam, ale niech mi ktoś napisze: lepszy NOWY zestaw w cenie ok. 3.5k, który gra tak REWELACYJNIE i jest tak uniwersalny? Tylko tu dopłacasz także za CD, a na tym ci nie zależało. Słuchałeś wcześniej tego połączenia z rn602 i zagrało dla ciebie gorzej od PC? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 21 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 września 2020 (edytowany) 5 godzin temu, Kubad napisał: Tylko tu dopłacasz także za CD, a na tym ci nie zależało. Słuchałeś wcześniej tego połączenia z rn602 i zagrało dla ciebie gorzej od PC? Słuchałem z 303. Z 602 nie miałem okazji, to była 402 jak się okazało. Pomyliłem się. Edytowano 21 września 2020 przez petroff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 Moim zdaniem ta MCR z ELACiem to bardzo dobre połączenie. Po prostu Ci się podoba. Mi osobiście też. Nie możesz i nie da się licytować podaj mi inny lepszy sprzet bo każdy ma inny gust. Ważne że Ty trafiłeś w swój. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 22 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 września 2020 To prawda, ten zestaw gra tak jak lubię i nie kosztuje relatywnie dużo. CD? Traktuję to jako bonus, tak samo to, że sygnał z TV mogę przekierować na swoje słuchawki bluetooth. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 września 2020 Udostępnij Napisano 22 września 2020 9 godzin temu, petroff napisał: Słuchałem z 303. Z 602 nie miałem okazji, to była 402 jak się okazało. Pomyliłem się. 602 gra lepiej jak masz możliwość to przesłuchaj jeszcze takiej konfiguracji. Jeżeli nie poczujesz różnicy między PC to zostań przy nim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hubearth Napisano 3 października 2020 Udostępnij Napisano 3 października 2020 Dnia 16.09.2020 o 21:04, petroff napisał: Dobra, co wiecie o Argon Audio? Podłączę się do pytania. Czy ktoś wie co to jest za marka? Ktoś miał styczność np. z kolumnami Argon Audio Alto? Gdzie pozycjonować te kolumny? Jak grają? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 października 2020 Udostępnij Napisano 5 października 2020 Ja nie znam. Był o nich jakiś temat ostatnio i szybko spadł. Nie wypożyczają? Mógłbyś sam o nich napisać coś więcej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 11 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) Dnia 3.10.2020 o 23:05, hubearth napisał: Podłączę się do pytania. Czy ktoś wie co to jest za marka? Ktoś miał styczność np. z kolumnami Argon Audio Alto? Gdzie pozycjonować te kolumny? Jak grają? Hej Ja słuchałem Argon Audio Alto 5 + wzmak EMOTIVA. Wzmak był naprawdę dobry, ale nie umniejsza to tym kolumnom. Po odsłuch spojrzałem na wymiary pojedynczej kolumny i przypomniało mi się to powiedzenie, że mały, ale wariat. Kolumny w tym rozmiarze grają imponująco, a w połączeniu ze śmiesznie niską ceną, to po prostu petarda. Nie jest to jednak brzmienie, którego szukałem - zależało mi przede wszystkim brzmieniowo na środku, czystości i żeby nie traciły głębi grając cicho oraz żeby bas nie męczył jak volume podkręcisz. Niestety tych dwóch ostatnich cech nie zapewnią, ale i tak byłem w szoku. Edytowano 11 października 2020 przez petroff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) 30 minut temu, petroff napisał: Argon Audio Patrzyłem w internecie robią masę urządzeń Audio! Ciekaw jestem jak z jakością? petroff Pisałeś że Yamaha ci podeszła więc czemu nie wypożyczasz do domu na odsłuchy? Edytowano 11 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 11 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2020 6 minut temu, RLC napisał: petroff Pisałeś że Yamaha ci podeszła więc czemu nie wypożyczasz do domu na odsłuchy? Pytasz, czy miałem Yamahę z Elacami w domu przed zakupem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Może czegoś nie doczytałem kupiłeś zestaw Stereo jaki 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 11 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) Yamaha 670D+ Elac 6.2 Edytowano 11 października 2020 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Super 👍 Jak duecik się uzupełnia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 11 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 października 2020 (edytowany) 29 minut temu, RLC napisał: Super 👍 Jak duecik się uzupełnia? Najważniejsza zaleta, głównie kolumn, to taka, że można grać o północy i nie przeszkadzać sąsiadom. Grają one bardzo dobrze na minimalnej głośności. To bardzo ciekawe uczucie. Mają też bardzo mocny środek, dźwięk rozchodzi się czysto, nie dudniąc, nawet jak się da w palnik (bass reflex z przodu do małych mieszkań to jednak ogromna zaleta). Zestaw gra cały czas teraz i w ogóle nie męczy. Słuchałem tych kolumn (ale w wersji 5.2) z lepszym wzmakiem (był poza budżetem) i efekt brzmieniowo był jeszcze lepszy (choć wzmak z 670-tki nie jest zły). Kupiłem też grube miedziaki i dobre banany. Reasumując, nie każdemu to brzmienie podejdzie i część na pewno będzie narzekać, że brak "tego" basu (ale środek jest tak bogaty, że w ogóle tego tak naprawdę nie brakuje). Zestaw głównie na długi odsłuch, ale na szwagrze wrażenia można nie zrobić). Edytowano 11 października 2020 przez petroff Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 października 2020 Udostępnij Napisano 11 października 2020 Najważniejsze że to ty jesteś zadowolony chyba o to chodziło! Miłego słuchania 👍 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 października 2020 Udostępnij Napisano 12 października 2020 Jak odbierasz gorę tego zestawu. Bo ja ELACi odbieram jako raczej łagodniejsze. A kilka postów tu na forum prezentuje je właśnie na odwrót. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
petroff Napisano 12 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 października 2020 57 minut temu, S4Home napisał: Jak odbierasz gorę tego zestawu. Bo ja ELACi odbieram jako raczej łagodniejsze. A kilka postów tu na forum prezentuje je właśnie na odwrót. Jeśli chodzi o wysokie tony to zgadzam się, że są one łagodne w odbiorze, ale w tym znaczeniu, że środek gra zdecydowanie wyraźniej, niemniej jednak wysokie tony są przenoszone bardzo drobiazgowo, ale nie grają pierwszych skrzypiec. Może stąd ta rozbieżność? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 października 2020 Udostępnij Napisano 13 października 2020 No właśnie ja też je tak odbieram. A tu na forum pojawiły się osoby które mówia ze gra ostro. I zastanawiam się czy to realne wnioski , bo przecież każdy może słyszeć inaczej, czy raczej ukryte promowanie czegoś innego. Ale dziękuję za Twoją odpowiedź. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts