audiovirus Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Witam potrzebuje pomocy w doborze kolumn podstawkowych do hybrydy Magnata mr 780. Pomieszczenie ok 15m². Muzyka każda od klasyki, rocka, hip hopu po italo disco. Znalazłem jeden temat lecz tam się przewinęło więcej podłogówek ,które u mnie się raczej nie sprawdzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 września 2020 Udostępnij Napisano 28 września 2020 Cześć, to zależy jaki masz budżet. Możemy polecić w zależności od tego jakie brzmienie preferujesz: Heco Aurora 300, Monitor Audio Bronze 2, System Audio Saxo 5. Wolisz bardziej analityczne brzmienie, czy raczej bardziej basowe, miękkie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Masz na prawdę szeroki wybór kolumn pod ten wzmacniacz. Zalezy od budzetu i preferencji. W jakim budzecie się obracamy? I czegoś już słuchałeś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiovirus Napisano 30 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2020 Ja szukam podstawkowych do ok 15m. Na razie pod młotek poleciały Taga Harmony platinium b-40 bardzo fajnie grały ale brakło basu ,za to w niektórych utworach pojawiał się dreszczyk, następnie Matrin Logan Motion 35 gdzie było sporo góry ,która czasem się mieszała , następnie Taga Diamond B-60 v.2 i tu było już pięknie, rozdzielczość , góra mnie oczarowała, basu było sporo choć na niektórych utworach potrafił się zgubić. Jutro wreszcie pod młotek idą dali oberon 3 następnie, opticon 2 , Triangle Esprit Comete EZ i Heco Celan Revolution 3 a tych jestem bardzo ciekaw bo ktoś na forum opisywał starszą wersje GT302 , Elac Fs i szkoda że nie mają klipsch rp-600m bo z chęcią bym posłuchał. Budżet ok 4000 tyś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 Masz bardzo dobre i ciekawe typy kolejne do odsłuchu, Na ten moment nie zostaje nam nic innego jak tylko czytać i ewentualnie wtedy doradzać. Sprawdź Dynaudio Emit 20. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Man321 Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 (edytowany) Też jestem ciekawy co wybierzesz. Opisz wrażenia po odsłuchach. Tak na marginesie prześledziłem chyba wszystkie wątki dotyczące doboru kolumn do Magnata MR 780 i nie znalazłem 2 - 3 osób które wybrałyby takie same kolumny. Najczęściej w dyskusjach przewija się Monitor Audio, Heco Aurora, Klipsch ale i wiele innych. Zazwyczaj każdy wybiera co innego. Widać jakie różne preferencje mamy, tym bardziej ciekawy na tym tle będzie twój wybór. Edytowano 1 października 2020 przez Man321 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts