hlary Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) Witam. Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ? Edytowano 29 września 2020 przez hlary Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 19 minut temu, hlary napisał: Witam. Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ? Witaj, Z naszych obserwacji wynika, że CDS700 lepiej jest podłączyć za pomocą kabli analogowych czincz do wzmacniacza. Po kablu cyfrowym jest trochę słabiej. Jest wrażenie, że przestrzeń i szczegóły są gorsze. Oczywiście zapraszamy do indywidualnych testów, żeby się przekonać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 29 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 29 września 2020 Dzięki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Masz? To czemu nie sprawdzisz? Teoretycznie analogowo, ale co kto woli. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 30 września 2020 Udostępnij Napisano 30 września 2020 Wydaje mi się, że nawet przez telefon na ten temat już rozmawialiśmy. Trzeba podłączyć i samemu posłuchać czy jest różnica i jeśli tak to która jest na nasze ucho korzystniejsza. Zacząłbym od podłączenia analogowo a później z czystej ciekawości sprawdził inne możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 30 września 2020 Autor Udostępnij Napisano 30 września 2020 Dzięki za pomoc. Już podłączyłem i CD gra po cinch bardzo dobrze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 1 października 2020 Udostępnij Napisano 1 października 2020 A cyfrowo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hlary Napisano 7 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Kończę wątek, bo kupiłem używanego Audiolaba M-DAC+ i wszystko (Yamaha WXC-50 z Deezerem oraz Yamaha CD-S700) przepuściłem przez niego coaxialami. Potem z DAC-a cinchami do wzmacniacza Vincent SV-500. Metodą prób i odsłuchów ten zestaw teraz gra zdecydowanie najlepiej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts