Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam.

Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ?

Edytowano przez hlary
Napisano
19 minut temu, hlary napisał:

Witam.

Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ?

Witaj,

Z naszych obserwacji wynika, że CDS700 lepiej jest podłączyć za pomocą kabli analogowych czincz do wzmacniacza. Po kablu cyfrowym jest trochę słabiej. Jest wrażenie, że przestrzeń i szczegóły są gorsze. Oczywiście zapraszamy do indywidualnych testów, żeby się przekonać.

Napisano

Wydaje mi się, że nawet przez telefon na ten temat już rozmawialiśmy. Trzeba podłączyć i samemu posłuchać czy jest różnica i jeśli tak to która jest na nasze ucho korzystniejsza.

Zacząłbym od podłączenia analogowo a później z czystej ciekawości sprawdził inne możliwości.

• 1 month later...
Napisano

Kończę wątek, bo kupiłem używanego Audiolaba M-DAC+ i wszystko (Yamaha WXC-50 z Deezerem oraz Yamaha CD-S700) przepuściłem przez niego coaxialami. Potem z DAC-a cinchami do wzmacniacza Vincent SV-500. Metodą prób i odsłuchów ten zestaw teraz gra zdecydowanie najlepiej.