hlary #1 Napisano 29 września 2020 (edytowany) Witam. Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ? Edytowano 29 września 2020 przez hlary Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Top Hi-Fi & Video Design #2 Napisano 29 września 2020 19 minut temu, hlary napisał: Witam. Mam Yamaha CD-700, streamer Yamaha WXC-50 oraz wzmacniacz Vincent SV-500. Zastanawiam się czy podłączać CD bezpośrednio cinch-ami do wzmacniacza czy lepiej koaksjalnym puścić przez WXC-50. Ktoś coś może doradzić ? Co lepiej zagra czy to nie ma sensu ? Witaj, Z naszych obserwacji wynika, że CDS700 lepiej jest podłączyć za pomocą kabli analogowych czincz do wzmacniacza. Po kablu cyfrowym jest trochę słabiej. Jest wrażenie, że przestrzeń i szczegóły są gorsze. Oczywiście zapraszamy do indywidualnych testów, żeby się przekonać. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hlary #3 Napisano 29 września 2020 Dzięki Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #4 Napisano 30 września 2020 Masz? To czemu nie sprawdzisz? Teoretycznie analogowo, ale co kto woli. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Q21 #5 Napisano 30 września 2020 Wydaje mi się, że nawet przez telefon na ten temat już rozmawialiśmy. Trzeba podłączyć i samemu posłuchać czy jest różnica i jeśli tak to która jest na nasze ucho korzystniejsza. Zacząłbym od podłączenia analogowo a później z czystej ciekawości sprawdził inne możliwości. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hlary #6 Napisano 30 września 2020 Dzięki za pomoc. Już podłączyłem i CD gra po cinch bardzo dobrze. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #7 Napisano 1 października 2020 A cyfrowo? Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hlary #8 Napisano 7 listopada 2020 Kończę wątek, bo kupiłem używanego Audiolaba M-DAC+ i wszystko (Yamaha WXC-50 z Deezerem oraz Yamaha CD-S700) przepuściłem przez niego coaxialami. Potem z DAC-a cinchami do wzmacniacza Vincent SV-500. Metodą prób i odsłuchów ten zestaw teraz gra zdecydowanie najlepiej. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach