Kubad Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 Możesz przesłuchać Heco 300, indiana line nota 260x, elac debut 2.0 b6.2 może autor chce postawić je na regle albo rtvce a wtedy jest to uzasadnione Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 17 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) haha..ale mnie zaraz obejdziecie ..oczywiście chodziło o podstawkowe .. będą stały na komodzie. Kubad właśnie z odsłuchem jest problem.. jestem w trakcie chemioterapii i nie za bardzo mogę teraz chodzić po sklepach..)) np. cos takiego ? w wersji xl. https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kina-domowe/kolumny-audio/kolumny-indiana-line-nota-260-orzech-2-szt?gclid=CjwKCAjwrKr8BRB_EiwA7eFapoJNkvaY9APhWWt-tQjbTOWiqzA6_YDerVMZl1pSj357BL2X1BtU-hoC7j8QAvD_BwE Edytowano 17 października 2020 przez leszekmw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) Dużo zdrowia życzę!! Te Indiany będą napewno lepsze jak oryginalne kolumny od Yamahy. Edytowano 17 października 2020 przez Gość Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 Magnaty Quantum 673 będą lepsze od INDIANA LINE Note 260XL i myślę ze można je brać w ciemno do tej Yamahy. Standy mogą się przydać do lepszego ustawienie gdyby nadarzyła się na to okazja dla lepszego dźwięku. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 17 października 2020 Udostępnij Napisano 17 października 2020 (edytowany) Dnia 16.10.2020 o 10:55, leszekmw napisał: żonie się bardzo spodobał z wyglądu..)) Marantz Melody M-CR412 lub Marantz Melody M-CR612 może się spodoba żonie. Bardzo muzykalne amplitunery stereo z CD w wersji mini. Edytowano 17 października 2020 przez lysyrafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 18 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2020 więc taka jeszcze sytuacja się przytrafiła . zupełnie przypadkiem mogę kupić ładny , zadbany , 3-letni ori zestaw 670d za 2tyś. myślę że to byłby dobry krok na początek .. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 18 października 2020 Udostępnij Napisano 18 października 2020 Zapewne lepiej niż model niższy nowy w tej samej cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 20 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 20 października 2020 no nietety klient wycofał się z transakcji.. , więc dalej jestem w czarnej du... a tak na marginesie , ten gość wymienił niedawno kolumny na polecane elaci b6 i mówi że nie za bardzo odczuł różnice na plus , może troszkę w basie ale raczej nie na tyle co koszt tej operacji.. , jest zawiedziony raczej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 20 października 2020 Udostępnij Napisano 20 października 2020 Sądzę ze to bardziej kwestia ograniczeń związanych z wzmacniaczem wbudowanym w tą wieżę niż z powodu małej różnicy w jakości kolumn. Lepsze kolumny często wymagają również lepszego sprzętu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Dokładnie tak. Albo akustyki pomieszczenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 no tak ... ale jeśli i tak ogranicza wzmacniacz to dlaczego wszyscy zalecają wymianę na lepsze kolumny..? ))) czekam właśnie na ofertę z tophifi.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 października 2020 Udostępnij Napisano 21 października 2020 Bo zwykle gdybyś pozostał przy tych samych kolumnach i wymienił wzmacniacz to sutek były znacznie mniejszy . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 21 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 21 października 2020 mały sutek mówisz... ))) małe jest piękne.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 No to bierz Tylko jak wrócisz za miesiąc na forum to zacytujemy tą odpowiedź Bądź przygotowany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 S4Home...żarcik miał być...)))...z sutka...)) mam nadzieję że jedno z ostatnich pytań.. wieża 670d już do mnie jedzie powoli ))) które kolumny..., choć wiadomo że dobrze by było połączyć ekonomię z jakością..)))) heco 300 monitor audio monitor 100 tannoy mercury 7,2 monitor audio bronze 2 dali oberon 3 indina line tesi 261 elac debut 6,2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Kupiłeś samą elektronikę bez kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) tak. przy okazji jeszcze by dopytał o kef 150..ale to chyba troszkę za małe... Edytowano 22 października 2020 przez leszekmw Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 (edytowany) 11 minut temu, Kubad napisał: Kupiłeś samą elektronikę bez kolumn? A co jesli bedzie tak jak pisał.... Dnia 20.10.2020 o 12:28, leszekmw napisał: ten gość wymienił niedawno kolumny na polecane elaci b6 i mówi że nie za bardzo odczuł różnice na plus Bo to co kupiłeś bedzie ograniczać wszystkie te kolumny ktore wymieniles? Pytanie oczywiście do autora tematu czyli @leszekmw Niepisana zasada jest taka ze najpierw szukamy kolumn a najlepiej kolumn z wzmacniaczem. Edytowano 22 października 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Pytałem bo warto wiedzieć czy kupił z podstawowymi kolumnami Yamahy jeżeli chce dokonać zmiany. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 Kolumny najlepiej wypożyczyć i testować u siebie skąd mamy wiedzieć które są dla ciebie najlepsze? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 22 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2020 Chyba Miro 84 oczywiście masz rację. ale nie zawsze można wsadzić duży sprzęt z racji ograniczonego miejsca lub po prostu nie chcąc zagracać pokoju. do tej pory miałem kino yamahy przez 20 lat ..wystarczy .. kolumny również musza być małe. sprzęt miał byś w miarę nowoczesny i prosty w obsłudze , estetyczny. sądzę że 670d to nie najgorszy wybór.. , a że ma niedoskonałości to dlatego chciałbym jakoś je poprawić w miarę rozsądnie.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 22 października 2020 Udostępnij Napisano 22 października 2020 15 minut temu, RLC napisał: Kolumny najlepiej wypożyczyć i testować u siebie skąd mamy wiedzieć które są dla ciebie najlepsze? To prawda trafione w sedno to co mi może się podobać nie oznacza że tobie też musi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Q150 to tyły do kina nie kolumny do stereo. Z wymienionych przez Ciebie do Yamahy polecam B6.2 Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lysy Napisano 23 października 2020 Udostępnij Napisano 23 października 2020 Dnia 22.10.2020 o 17:12, leszekmw napisał: kolumny również musza być małe. Mission QX-1 Mission QX-2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszekmw Napisano 28 października 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2020 chciałem Wam podziękować za pomoc i wypowiedzi.. więc ostatecznie sprzęt podłączony do heco 300. myślałem jeszcze o elacach b6 ale po rozmowie z Q21 wyszło na heco.. na razie gra to jako tako , musze poustawiać wszystko , kolumny muszą trochę popracować.. , ale już słychać że to nie podłogowe.)) jakoś w końcu nie napisałem wcześniej ale na działce mam sprzęt yamahy z końca lat 90 , wtedy najwyższy model ampli i cd .. do tego podpięte eltaxy 5 po tuningu.. , tam mam czas na słuchanie muzyki w spokoju , głośno- cicho .. duuuużo brakuje takim wieżyczkom..)) i przede wszystkim chcę podziękować Piotrkowi z Q21 za pomoc w wyborze ..wytłumaczenie niektórych kwestii.. , polecam wszsytkim którzy planują jakieś zakupy kierować pytania od razu do niego.. nawiasem mówiąc to kontakt z dwoma pozostałymi ludźmi z "branży" udzielającymi sie tutaj na forum w zasadzie zerowy.. ,jakieś obietnice wycen... ktoś tam kiedyś zadzwoni itd.....oczywiście nikt nie dzwonił , żadnych ofert.. jeszcze raz dzięki za odpowiedzi . pozdrawiam.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts