Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano (edytowany)

haha..ale mnie zaraz obejdziecie ..oczywiście chodziło o podstawkowe ..

będą stały na komodzie.

Kubad właśnie z odsłuchem jest problem.. 

jestem w trakcie chemioterapii i nie za bardzo mogę teraz chodzić po sklepach..))

np. cos takiego ? w wersji xl.

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kina-domowe/kolumny-audio/kolumny-indiana-line-nota-260-orzech-2-szt?gclid=CjwKCAjwrKr8BRB_EiwA7eFapoJNkvaY9APhWWt-tQjbTOWiqzA6_YDerVMZl1pSj357BL2X1BtU-hoC7j8QAvD_BwE

Edytowano przez leszekmw
Napisano (edytowany)

Dużo zdrowia życzę!! 

Te Indiany będą napewno lepsze jak oryginalne kolumny od Yamahy.

Edytowano przez Gość
Napisano (edytowany)
Dnia 16.10.2020 o 10:55, leszekmw napisał:

żonie się bardzo spodobał z wyglądu..))

Marantz Melody M-CR412 lub Marantz Melody M-CR612 może się spodoba żonie. Bardzo muzykalne amplitunery stereo z CD w wersji mini.

Edytowano przez lysyrafal
Napisano

no nietety klient wycofał się z transakcji.. , więc dalej jestem w czarnej  du...

a tak na marginesie , ten gość  wymienił niedawno kolumny na polecane elaci b6 i mówi że nie za bardzo odczuł różnice na plus , może troszkę w basie ale raczej nie na tyle co koszt tej operacji.. , jest zawiedziony raczej

Napisano

S4Home...żarcik miał być...)))...z sutka...))

mam nadzieję że jedno z ostatnich pytań..

wieża 670d już do mnie jedzie powoli )))

które kolumny..., choć wiadomo że dobrze by było połączyć ekonomię z jakością..))))

heco 300

monitor audio monitor 100

tannoy mercury 7,2

monitor audio bronze 2 

dali oberon 3

indina line tesi 261

elac debut 6,2

Napisano (edytowany)
11 minut temu, Kubad napisał:

Kupiłeś samą elektronikę bez kolumn? 

A co jesli bedzie tak jak pisał....

Dnia 20.10.2020 o 12:28, leszekmw napisał:

ten gość  wymienił niedawno kolumny na polecane elaci b6 i mówi że nie za bardzo odczuł różnice na plus

Bo to co kupiłeś bedzie ograniczać wszystkie te kolumny ktore wymieniles?

Pytanie oczywiście do autora tematu czyli @leszekmw

Niepisana zasada jest taka ze najpierw szukamy kolumn a najlepiej kolumn z wzmacniaczem.

Edytowano przez Chyba Miro 84
Napisano

Chyba Miro 84 oczywiście masz rację.

ale nie zawsze można wsadzić duży sprzęt z racji ograniczonego miejsca lub po prostu nie chcąc zagracać pokoju. do tej pory miałem kino yamahy przez 20 lat ..wystarczy ..

kolumny również musza być małe.

sprzęt miał byś w miarę nowoczesny i prosty w obsłudze , estetyczny. sądzę że 670d to nie najgorszy wybór.. , a że ma niedoskonałości to dlatego chciałbym jakoś je poprawić w miarę rozsądnie..

Napisano
15 minut temu, RLC napisał:

Kolumny najlepiej wypożyczyć i testować u siebie skąd mamy wiedzieć które są dla ciebie najlepsze?

To prawda trafione w sedno to co mi może się podobać nie oznacza że tobie też musi. 

Napisano

chciałem Wam podziękować za pomoc i wypowiedzi..

więc ostatecznie sprzęt podłączony do heco 300. myślałem jeszcze o elacach b6 ale po rozmowie z Q21 wyszło na heco..

na razie gra to jako tako , musze poustawiać wszystko , kolumny muszą trochę popracować.. , ale już słychać że to nie podłogowe.))

jakoś w końcu nie napisałem wcześniej ale na działce mam sprzęt yamahy z końca lat 90 , wtedy  najwyższy model ampli i cd .. do tego podpięte eltaxy 5 po tuningu..  , tam mam czas na słuchanie muzyki w spokoju , głośno- cicho ..  duuuużo brakuje takim wieżyczkom..))

i przede wszystkim chcę podziękować Piotrkowi z Q21 za pomoc w wyborze ..wytłumaczenie niektórych kwestii.. , polecam wszsytkim którzy planują jakieś zakupy kierować pytania od razu do niego..

nawiasem mówiąc to kontakt z dwoma pozostałymi ludźmi z "branży" udzielającymi sie tutaj na forum w zasadzie zerowy.. ,jakieś obietnice wycen...  ktoś tam kiedyś zadzwoni itd.....oczywiście nikt nie dzwonił , żadnych ofert..

jeszcze raz dzięki za odpowiedzi . pozdrawiam..