Michał Flis Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 Witam, mam możliwość kupienia używanych Dali ikon 6mk2, albo 7mk2. Czytałem o tych kolumnach wiele dobrego, ale nie mam możliwości odsłuchu. Na tle dzisiejszych kolumn do czego moge je porównać? Tannoy revolution xt6/xt8, fyne audio 501/502, pylon audio diamond 25/28. A może to już za wysoka półka? Proszę o pomoc Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 47 minut temu, Michał Flis napisał: A może to już za wysoka półka? Witam Uważam że zawsze trzeba kupować jak najlepsze kolumny w danym budżecie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 24 października 2020 Udostępnij Napisano 24 października 2020 (edytowany) Cześć @Michał Flis, zadajesz pytanie co wybrać, ale ważne jest to co będzie źródłem muzyki, CD, vinyl, stream, i też ważne do czego chcesz je podłączyć jaki wzmacniacz. Jak możesz uzupełnij te dane. Pozdr. Edytowano 24 października 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 października 2020 Udostępnij Napisano 26 października 2020 A jakie masz teraz? Ja bym nie porównywał do Fyne F 502 bo moim zdaniem Fyne gra ciekawiej. Dali Ikon czy to 6 czy 7 budują znakomity dźwięk góry pasma. Pod warunkiem dobrych nagrań. Nie akceptują gorszej jakości albo utworów ze starszych lat. Wówczas rozdzielczość czy znakomita dokładność staje się ich wada i to sporą. Jesli porównujesz klasę to Ikon to konkurent dla serii F500 czy Diamond od Pylona. Ale granie jest jednak zupełnie inne. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Flis Napisano 3 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Dnia 24.10.2020 o 20:25, Karol64208 napisał: Cześć @Michał Flis, zadajesz pytanie co wybrać, ale ważne jest to co będzie źródłem muzyki, CD, vinyl, stream, i też ważne do czego chcesz je podłączyć jaki wzmacniacz. Jak możesz uzupełnij te dane. Pozdr. Wzmacniacz w budżecie około 3 tyś. Bardziej amplituner stereofoniczny. W większości to Spotify i mnóstwo utworów z pendriva (flac) Dnia 26.10.2020 o 06:47, S4Home napisał: A jakie masz teraz? Ja bym nie porównywał do Fyne F 502 bo moim zdaniem Fyne gra ciekawiej. Dali Ikon czy to 6 czy 7 budują znakomity dźwięk góry pasma. Pod warunkiem dobrych nagrań. Nie akceptują gorszej jakości albo utworów ze starszych lat. Wówczas rozdzielczość czy znakomita dokładność staje się ich wada i to sporą. Jesli porównujesz klasę to Ikon to konkurent dla serii F500 czy Diamond od Pylona. Ale granie jest jednak zupełnie inne. Piotr A porównując fyne 501/502, diamond 25/28, i tannoy revolution xf6, xf8? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Na Temat Audio Napisano 3 listopada 2020 Udostępnij Napisano 3 listopada 2020 Jak duże masz pomieszczenie? Pozdrawiam, Michał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 listopada 2020 Udostępnij Napisano 4 listopada 2020 16 godzin temu, Michał Flis napisał: A porównując fyne 501/502, diamond 25/28, i tannoy revolution xf6, xf8? Pod RN 803? Bo to amplituner do 3k o najlepszym brzmieniu. Czy do Arcam Sa 10 + chromecast? Tannoy jest troszkę jaśniejszy od fyne. Moim zdaniem Fyne Ciekawsze. Diamond też udana konstrukcja. Najbardziej z całej firmy. @Kraft chce zmienić. Może się dogadacie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Flis Napisano 5 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Jeżeli chodzi o amplituner to myśle własnie o rn 803, albo onkyo tx-8390. Zaciekawił mnie ten arcam sa 10 plus chromecast. Ale tam nie podłacze pendriva z muzyką... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 No on gra jednak lepiej. Ma ciekawszą barwę. Ile realnie tego pena będziesz używał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał Flis Napisano 6 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Faktycznie w większości będzie to spotyfi. I tu też pytanie jeżeli spotyfi nadaje max w jakości 320 kbps czy jest sens kupować lepszy amplituner. I tak źródło jest juz mocno okrojone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 4 godziny temu, Michał Flis napisał: czy jest sens kupować lepszy amplituner Zawsze jest sens kupować lepszy 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Rn803 w tym budżecie to fajny wybór jako kombajn, zwłaszcza jak używasz dużo Spotify. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Ale nie tylko Yamaha robi sprzęty audio, tak tylko dla przypomnienia. Czasem warto przesłuchać Arcam’a czy inny żeby znać różnice. Polecam 👍 Poczytaj w temacie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Nie tylko Yamaha, natomiast jest to mocno przerabiany amplituner na forum z bardzo dobrymi opiniami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 (edytowany) Także ze sporymi problemami sieciowymi, według mnie nie wyróżnia się jakoś w niezwykły sposób w żadnej dziedzinie. Brzmieniowo zupełnie nie moje granie, ale żeby to wiedzieć trzeba mieć porównanie i nie brać pierwszego poleconego z brzegu. Edytowano 7 listopada 2020 przez Inferno Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Natomiast nie każdy musi jeździć Passatem 1.9 TDI warto spróbować czegoś innego tym bardziej że dopiero szukasz amplitunera. Osobiście wybrałem wzmacniacz cyfrowy + Chromecast Audio zamiast Amplitunera 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 1 minutę temu, RLC napisał: nie każdy musi jeździć Passatem 1.9 TDI 😁 B5 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubad Napisano 7 listopada 2020 Udostępnij Napisano 7 listopada 2020 Oczywiście warto słuchać tu są jedynie podpowiedzi które weryfikujemy odsłuchem, pod własne preferencje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts