Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, mam możliwość kupienia używanych Dali ikon 6mk2, albo 7mk2. Czytałem o tych kolumnach wiele dobrego, ale nie mam możliwości odsłuchu. Na tle dzisiejszych kolumn do czego moge je porównać?  Tannoy revolution xt6/xt8, fyne audio 501/502, pylon audio diamond 25/28. 

A może to już za wysoka półka?

Proszę o pomoc :)

Napisano
47 minut temu, Michał Flis napisał:

A może to już za wysoka półka?

Witam 

Uważam że zawsze trzeba kupować jak najlepsze kolumny w danym budżecie.

Napisano

A jakie masz teraz?

Ja bym nie porównywał do Fyne F 502 bo moim zdaniem Fyne gra ciekawiej.

Dali Ikon czy to 6 czy 7 budują znakomity dźwięk góry pasma. Pod warunkiem dobrych nagrań. Nie akceptują gorszej jakości albo utworów ze starszych lat. Wówczas rozdzielczość czy znakomita dokładność staje się ich wada i to sporą.

Jesli porównujesz klasę to Ikon to konkurent dla serii F500 czy Diamond od Pylona. Ale granie jest jednak zupełnie inne.

Piotr

• 2 weeks later...
Napisano
Dnia 24.10.2020 o 20:25, Karol64208 napisał:

Cześć @Michał Flis, zadajesz pytanie co wybrać, ale ważne jest to co będzie źródłem muzyki, CD, vinyl, stream, i też ważne do czego chcesz je podłączyć jaki wzmacniacz.

Jak możesz uzupełnij te dane.

Pozdr.

Wzmacniacz w budżecie około 3 tyś. Bardziej amplituner stereofoniczny. W większości to Spotify i mnóstwo utworów z pendriva (flac)

Dnia 26.10.2020 o 06:47, S4Home napisał:

A jakie masz teraz?

Ja bym nie porównywał do Fyne F 502 bo moim zdaniem Fyne gra ciekawiej.

Dali Ikon czy to 6 czy 7 budują znakomity dźwięk góry pasma. Pod warunkiem dobrych nagrań. Nie akceptują gorszej jakości albo utworów ze starszych lat. Wówczas rozdzielczość czy znakomita dokładność staje się ich wada i to sporą.

Jesli porównujesz klasę to Ikon to konkurent dla serii F500 czy Diamond od Pylona. Ale granie jest jednak zupełnie inne.

Piotr

A porównując fyne 501/502, diamond 25/28, i tannoy revolution xf6, xf8? 

Napisano
16 godzin temu, Michał Flis napisał:

A porównując fyne 501/502, diamond 25/28, i tannoy revolution xf6, xf8? 

Pod RN 803?

Bo to amplituner do 3k o najlepszym brzmieniu. Czy do Arcam Sa 10 + chromecast?

Tannoy jest troszkę jaśniejszy od fyne. Moim zdaniem Fyne Ciekawsze. Diamond też udana konstrukcja. Najbardziej z całej firmy. @Kraft chce zmienić. Może się dogadacie.

Piotr

Napisano (edytowany)

Także ze sporymi problemami sieciowymi, według mnie nie wyróżnia się jakoś w niezwykły sposób w żadnej dziedzinie. Brzmieniowo zupełnie nie moje granie, ale żeby to wiedzieć trzeba mieć porównanie i nie brać pierwszego poleconego z brzegu.

Edytowano przez Inferno
Napisano

Natomiast nie każdy musi jeździć Passatem 1.9 TDI warto spróbować czegoś innego tym bardziej że dopiero szukasz amplitunera. Osobiście wybrałem wzmacniacz cyfrowy + Chromecast Audio zamiast Amplitunera 😉