rafal Napisano 5 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Mam pytanie do użytkowników azura 851N. Jak Wam działa 3 stopniowy filtr bo ja nie wyczuwam póki co żadnej róznicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marecki Napisano 5 listopada 2020 Udostępnij Napisano 5 listopada 2020 Nie przejmuj się tym. Miałem CD z takim 3 stopniowym filtrem a potem Stream Magic 6. Wielokrotnie je testowałem próbując usłyszeć zmiany w dźwięku. Nie słyszałem żadnej różnicy pomiędzy tymi filtrami. Te różnice są tak subtelne, że praktycznie nieistotne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 6 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Czyli jednak ten zacny filtr tak ma działać 😗. Mając na testach tego azura zdecydowałem że jednak zamówie fabrycznie nową sztukę i w niej filtr zadziała że usłyszę różnicę.... No cóż widocznie mój sluch nie jest aż tak wrażliwy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 listopada 2020 Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 Moim zdaniem to dobry streamer i powinieneś być z niego zadowolony z czasem. Myslę że jak odsłuchałeś i zaakceptowałeś to będzie to dobra decyzja. Szczerze powiedziawszy ja już dawno bawiłem się tymi filtrami ale też nie słyszałem różnicy. Na tyle że o nich zapomniałem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 6 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 6 listopada 2020 (edytowany) 36 minut temu, S4Home napisał: Moim zdaniem to dobry streamer i powinieneś być z niego zadowolony z czasem. Myslę że jak odsłuchałeś i zaakceptowałeś to będzie to dobra decyzja. Szczerze powiedziawszy ja już dawno bawiłem się tymi filtrami ale też nie słyszałem różnicy. Na tyle że o nich zapomniałem. Też tak myśle że to dobry streamer. Cały Świat Audio nie może się przecież mylić w jego wysokich ocenach. Więc się cieszę że mam wkońcu skompletowane audio które brzmi dobrze z czego kolwiek bym nie zapuścił muzyki. Świetne jest teraz to że kolekcje płyt zgrywam na choćby pendriva czy dysk twardy a azur robi z tym niesamowitą robotę. Testowałem też stare moje mp3 uchowane na pendrive i jeszcze nigdy nie słyszałem ich w takim wymiarze. Pełnie szcześcia osiągne po wygrzaniu azura i do momentu przyjazdu kompletu wypoczynkowego bez którego zrobił mi się krótko mówiąc chaos. Klaszcząc ręką odbicia mocne są no i wiecie jak to brzmi.. Edytowano 6 listopada 2020 przez rafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Czy ktoś z Was koledzy ma doświadczenie Azura 851N z tidalem? Jak to zapuszczacie jak tworzycie listy itp. Spotify był łatwy i obsługa z azura prosta. Tidal jakoś z azurem cieżko sterować.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 17 lutego 2021 Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Dnia 3.11.2020 o 19:05, rafal napisał: No to mam dylemat gdyż zona już zdecydowała za mnie...Podoba jej się cambridge wizualnie i stwierdziła że cytuję "dźwięk jest przyjemniejszy dla ucha" Dokładnie, bardzo, bardzo przyjemnie gra 851N. Pamiętam też jak robił u mnie za DAC z moim odtwarzaczem CD w roli transportu, fenomenalnie to zatrybiło i grało. Kobiety chyba mniej jak my kombinują w audio i u nich albo coś gra przyjemnie albo nie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 17 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 17 lutego 2021 Dokładnie, ale jak mogli skopać obsługę najważniejszego chyba serwisu muzycznego jakim jest tidal. Może jakaś inna apka da radę tym sterować. Szkoda mi rezygnować z tidala bo jednak gra zupełnie inaczej od spotify Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 18 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 (edytowany) A teraz na dodatek niewidze całej swojej biblioteki z listami itp z aplikacji Cambridge connect z poziomu my tidal. Poprostu niełączy się. W aplikacji oryginalnej tidala wszystko jest ale nie da się z niej zapuścić muzyki na azura. Totalna kicha Edytowano 18 lutego 2021 przez rafal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 18 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 Znalazłem info że cambridge wypuśił aktualizacje ale jest to funkcja wczesnej aktualizacji która trzeba odchaczyć w systemie. Będzie się to nazywać tidal connect i ma sterować tidalem prosto z apki. Wow super nareszcie. Wieczorem potestuje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oloim Napisano 18 lutego 2021 Udostępnij Napisano 18 lutego 2021 (edytowany) Tidal Connect działa już jakiś czas Edytowano 18 lutego 2021 przez Oloim Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafal Napisano 19 lutego 2021 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2021 Dokladnie. Niestety o tym fakcie niesłyszałem 😝. Ale już od wczoraj cieszę że wkońcu tidal działa jak należy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts