Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie przejmuj się tym. Miałem CD z takim 3 stopniowym filtrem a potem Stream Magic 6. Wielokrotnie je testowałem próbując usłyszeć zmiany w dźwięku. Nie słyszałem żadnej różnicy pomiędzy tymi filtrami. Te różnice są tak subtelne, że praktycznie nieistotne.

Napisano

Czyli jednak ten zacny filtr tak ma działać 😗. Mając na testach tego azura zdecydowałem że jednak zamówie fabrycznie nową sztukę i w niej filtr zadziała że usłyszę różnicę.... No cóż widocznie mój sluch nie jest aż tak wrażliwy. 

Napisano

Moim zdaniem to dobry streamer i powinieneś być z niego zadowolony z czasem. Myslę że jak odsłuchałeś i zaakceptowałeś to będzie to dobra decyzja.

Szczerze powiedziawszy ja już dawno bawiłem się tymi filtrami ale też nie słyszałem różnicy. Na tyle że o nich zapomniałem.

Napisano (edytowany)
36 minut temu, S4Home napisał:

Moim zdaniem to dobry streamer i powinieneś być z niego zadowolony z czasem. Myslę że jak odsłuchałeś i zaakceptowałeś to będzie to dobra decyzja.

Szczerze powiedziawszy ja już dawno bawiłem się tymi filtrami ale też nie słyszałem różnicy. Na tyle że o nich zapomniałem.

Też tak myśle że to dobry streamer. Cały Świat Audio nie może się przecież mylić w jego wysokich ocenach. Więc się cieszę że mam wkońcu skompletowane audio które brzmi dobrze z czego kolwiek bym nie zapuścił muzyki. Świetne jest teraz to że kolekcje płyt zgrywam na choćby pendriva czy dysk twardy a azur robi z tym niesamowitą robotę. Testowałem też stare moje mp3 uchowane na pendrive i jeszcze nigdy nie słyszałem ich w takim wymiarze. Pełnie szcześcia osiągne po wygrzaniu azura i do momentu przyjazdu kompletu wypoczynkowego bez którego zrobił mi się krótko mówiąc chaos. Klaszcząc ręką odbicia mocne są no i wiecie jak to brzmi..

Edytowano przez rafal
  • 3 months later...
Napisano

Czy ktoś z Was koledzy ma doświadczenie Azura 851N z tidalem? Jak to zapuszczacie jak tworzycie listy itp. Spotify był łatwy i obsługa z azura prosta. Tidal jakoś z azurem cieżko sterować....

Napisano
Dnia 3.11.2020 o 19:05, rafal napisał:

No to mam dylemat gdyż zona już zdecydowała za mnie...Podoba jej się cambridge wizualnie i stwierdziła że cytuję "dźwięk jest przyjemniejszy dla ucha"

Dokładnie, bardzo, bardzo przyjemnie gra 851N. Pamiętam też jak robił u mnie za DAC z moim odtwarzaczem CD w roli transportu, fenomenalnie to zatrybiło i grało. Kobiety chyba mniej jak my kombinują w audio i u nich albo coś gra przyjemnie albo nie :)

Napisano

Dokładnie, ale jak mogli skopać obsługę najważniejszego chyba serwisu muzycznego jakim jest tidal. Może jakaś inna apka da radę tym sterować. Szkoda mi rezygnować z tidala bo jednak gra zupełnie inaczej od spotify 

Napisano (edytowany)

A teraz na dodatek niewidze całej swojej biblioteki z listami itp z aplikacji Cambridge connect z poziomu my tidal. Poprostu niełączy się. W aplikacji oryginalnej tidala wszystko jest ale nie da się z niej zapuścić muzyki na azura. Totalna kicha

Edytowano przez rafal
Napisano

Znalazłem info że cambridge wypuśił aktualizacje ale jest to funkcja wczesnej aktualizacji która trzeba odchaczyć w systemie. Będzie się to nazywać tidal connect i ma sterować tidalem prosto z apki. Wow super nareszcie. Wieczorem potestuje 😉