Bogu Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Witam, jestem tutaj ''świeżakiem'' i potrzebuje porady osób bardziej doświadczonych w temacie audio co będzie lepszym wyborem: nowe Taga Tav-606 SE 5.0 czy używany zestaw (ale z wyglądu jak nowy) Monitor Bronze BX 5.0 (tylnie SURROUND BX-FX) cena podobna amp: Denon AVR-X1600H przeznaczenie 50% na 50% muzyka / filmy docelowo tez jakiś sub (w późniejszym terminie ) z góry dziękuje za porady i opinie pozdrawiam Marcin Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bali Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 Witam, jestem tutaj ''świeżakiem'' i potrzebuje porady osób bardziej doświadczonych w temacie audio co będzie lepszym wyborem: nowe Taga Tav-606 SE 5.0 czy używany zestaw (ale z wyglądu jak nowy) Monitor Bronze BX 5.0 (tylnie SURROUND BX-FX) cena podobna amp: Denon AVR-X1600H przeznaczenie 50% na 50% muzyka / filmy docelowo tez jakiś sub (w późniejszym terminie ) z góry dziękuje za porady i opinie pozdrawiam MarcinZdecydowanie Monitor Audio zagra lepiej z Denonem ale nie spodziewaj się fajerwerków bo ten Denon demonem mocy raczej nie jest no i oczywiście subwofer jeśli mowa o KD, ewentualnie możesz szukać coś z Pylon Audio Pearl lub Melodika 40 lub Roth Oli 40 jeśli mowa o używkach, jeszcze Heco Vitca oraz Heco Music Style. Jaki duży masz pokój? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu Napisano 11 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 5,2m x 3,2m denon-a moge miec za 1845zl jest cos lepszego do 2000zl? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bali Napisano 11 listopada 2020 Udostępnij Napisano 11 listopada 2020 5,2m x 3,2m denon-a moge miec za 1845zl jest cos lepszego do 2000zl?Nowe czy używane?Tak do 3tys to masz wybór z nowych Onkyo 696, Yamaha MusicCast RX‑V685, ewentualnie V4A i Denon 2700. Z używek do 2tys coś się znajdzie https://allegro.pl/oferta/amplituner-pioneer-sc-lx72-lodz-9584413629?utm_medium=app_share&utm_source=facebook jest też 82 lub https://allegro.pl/oferta/amplituner-denon-avr-x4000-9443885005?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Zdecydowanie Monitor audio. Ale sub Panie kolego musi być! Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 10 godzin temu, Bogu napisał: 5,2m x 3,2m denon-a moge miec za 1845zl jest cos lepszego do 2000zl? Masz niewielkie pomieszczenie. Przy takim metrażu, do kina domowego spokojne możesz jako fronty zastosować monitory. Zaoszczędzone pieniądze dołóż do ampli i suba. I tak jak pisał kolega @Bali, amplituner x1600 to niski model (miałem x1400h) i warto byłoby rozważyć coś oczko wyżej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Cześć, Zdecydowanie lepszym połączniem w przypadku Denona byłby Monitor Audio, który zapewni dynamiczniejsze i bardziej szczegółowe brzmienie ale pamiętaj, że kino domowe bez subwoofera to nie kino i warto o nim pomyśleć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu Napisano 12 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Ok dzięki za podpowiedzi. Czy Denon avr-x2600h + Bronze BXW-10 - Subwoofer dopełni te monitory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 15 godzin temu, Bali napisał: Zdecydowanie Monitor Audio zagra lepiej z Denonem ale nie spodziewaj się fajerwerków bo ten Denon demonem mocy raczej nie jest Do jakich pomieszczeń w takim razie według Ciebie nadaje się Denon 1600h? Czy do 15m2 jest za słaby biorąc pod uwagę zestaw 5.1 oparty na monitorach? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bali Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Do jakich pomieszczeń w takim razie według Ciebie nadaje się Denon 1600h? Czy do 15m2 jest za słaby biorąc pod uwagę zestaw 5.1 oparty na monitorach?Nie chodzi o moc, pewnie że do 15m2 by był odpowiedni ale tu chodzi bardziej z czego jest wykonany i awaryjność. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Jak nie o moc skoro napisałeś: 16 godzin temu, Bali napisał: nie spodziewaj się fajerwerków bo ten Denon demonem mocy raczej nie jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Kolego @Stolarz, miałem swego czasu denona avr x1400h i nie sposób nie zgodzić się z kolegą @Bali. Nie jest to demon mocy. W kd - o ile odpowiada Ci granie denona być może nie jest to odczuwalne, ale w stereo już niestety tak. Dlatego jeśli budżet pozwala warto jednak dorzucić kilka złotych i kupić model wyższy. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stolarz Napisano 12 listopada 2020 Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Posiadam X1500h. Nie narzekam. Ani na kino ani na stereo (po ciężkich bojach z krzywymi żeby uzyskać zadowalające mnie brzmienie). Na mój metraż a i pewnie na metraż autora tematu wystarczający sprzęt. Oczywiście, że się da "lepiej" ale porównania tego typu (sprzęt typu X, który kosztuje więcej zagra lepiej niż Y) są jak porównywanie np. Hondy Civic do Ferrari. Pozbawione sensu. A to dorzucanie paru złotych może nie mieć końca. Autor piszę o maks 2000 a @Bali wyskakuje z propozycjami do 3000. No chyba, że autora używki interesują. No to jakieś pole manewru jest. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu Napisano 12 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 12 listopada 2020 Raczej interesuje mnie nowy amp. A to moje priorytety: 1 użyteczność/funkcjonalność /multimedia 2 niezawodność 3 walory audio 4 moc A może Pionier czy Yamaha albo Onkyo do 2000 będzie lepszym wyborem? Tylko jaki model? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 listopada 2020 Udostępnij Napisano 13 listopada 2020 Z Yamahy model 685 jesli znajdziesz. Na prawde niezawodny. Onkyo nie ma Z Pionka model LX 302 jest jego odpowiednikiem. Jest znacznie droższy. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu Napisano 16 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 Jeszcze waham się pomiędzy zestawem monitor audio a zestawem na Pylon Audio Pearl 25? Co zagra lepiej z denon-em 2600h? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mereus Napisano 16 listopada 2020 Udostępnij Napisano 16 listopada 2020 (edytowany) Nie znam się za bardzo, ale miałem starszą Yamahę rx v 771 i do tego właśnie monitor bronze bx5. Zawsze wydawało mi się, że dźwięk jest ok dopóki nie zmieniłem dwa tygodnie temu na denona 3700. Droższy ampli. Ale wiem jedno. Monitory wreszcie grają tak jak powinny. Jeśli moja żona się zachwyca a jest wymagająca to znaczy, że jest dobrze. I ja to też słyszę. A jestem zwyķłym użytkownikiem, nie audiofilem. Zaznaczam, że nie wiem jak zagrałyby np. z Yamaha rx v4A czy 685. Edytowano 16 listopada 2020 przez mereus Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 17 listopada 2020 Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Moim zdaniem nadal Monitor audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogu Napisano 17 listopada 2020 Autor Udostępnij Napisano 17 listopada 2020 Dzięki panowie za podpowiedzi 🍺 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjunpulika Napisano 22 listopada 2020 Udostępnij Napisano 22 listopada 2020 cellinfo Finally it works Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts