Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Chciałbym kupić zestaw KD + stereo.

Salon + kuchnia - około 50 m2 z czego strefa TV + wypoczynek około 30 m2

Do: netflix, konsola, tv, muzyka (praktycznie wszystkie gatunki)

Na oku mam zestaw: Marantz SR6015 + Roksan K3 power amplifier + Heco Aurora 700 set

Czy to połączenie będzie ok? Czy muzyka z tego zestawu będzie miała już w sobie że tak powiem "emocje", charakter? 

Zaznaczam że nie chcę przekraczać kwoty tego zestawu.

Proszę o opinie ewentualnie inne sugestię.

Napisano

Witaj,

Jestem jak najbardziej za.

Ten Marantz gra łagodnie w kinie ale ma dobre wyposażenie i jest trwały. Dodanie dynamicznej końcówki zmieni barwę frontów na bardziej dynamiczne.

Aurora przy tym wzmaku / końcówce odkrywa inny pułap. I wiem że poleca komentarze w stylu na elektornike wydajesz 70% a na kolumny 30. Ale te kolumny potrafią zagrać lepiej.

Ja jestem za tym systemem.

Mogę pożyczyć.

Zapraszam po wyceny

Piotr

Napisano

Cześć,
Zestaw oczywiście dobrany bardzo dobrze i nie mam nic do dodania. Alternatywą dla Roksan K3 power  może być Atoll AM200 Signature, który będzie delikatnie łagodniejszy i jeśli chciałbyś uzyskać bogatszą średnicę to warto na niego zwrócić uwagę.  
Pamiętaj jedynie o subwooferze, ponieważ bez niego kino domowe będzie średnie. Tutaj możesz wziąć do kompletu Heco Aurora sub 30a lub Klipsch R120sw. 

Zapraszam do kontaktu w sprawie wyceny zestawu. 

Napisano
14 godzin temu, maverick2005 napisał:

Pytanie z czystej ciekawości,wypożyczacie tak duże zestawy?, bo w dziale kino ,był mały spór na ten temat.

W którym miejscu? To kwestia transportu.

Przy duzych klockach i drogich wypożyczamy paleta. Wiec albo za nią płacisz albo odbierasz sam. Musimy dbać o sprzet. Samo wypozyczenie jest bezpłatne.

Tak na takie pomieszczenie faktycznie mozna by postawić na 1000. Pytanie jaki jest podział na kino / stereo.

Ten model ma jednak znacznie lepszą kalibrację. Schodząc niżej nawet z pre out ją tracimy.

Piotr