audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 No to nasze praktyki są ròzne, bo słaby wzmacniacz lampowy nawet w układzie se z dobrze dobranym kolumnami to kwintesencja muzyki. Natomiast Ty kupiłeś tranzystor i dokładasz lampy, bo masz nieprawidłowo dobrane elementy toru. Taka jest prawda. Rób co chcesz tylko nie zamazuj obrazu. I nie bardzo rozumiem co ma kasa do lamp? Dobre źródło, dobre se ( 5lamp) i już. A nie lampizowany denon, bufor lampowy, przedwzmacniacz, końcówka mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, audiowit napisał: W przypadku demona. Jeśli masz suit na wyjściu, to nie ma takiego cudownego czegoś, co Ci to uratuje. Mam swoją teorię! Sprawdzona w "boju" = doświadczeniu i co ważne, zgodna z różnymi teoriami. Ten suit to nic innego, jak zmiana, np. odwrócenie o kilka st. fazy lub może być tylko w pewnych częstotliwościach nieco słabszy (stąd wydaje się - wycięty?), bo na przykład, nie wzmocniony przez poprzedni układ wzmacniający ale to brednie! Nigdy nie jest wycięty do dna! Sygnał jest zawsze i ciągle "taki sam" - składa się zawsze z pełnego zestawu dżwięków, np od 0 - 300 000 Hz. To górki i dołki ale płynie zawsze cały zestaw częstości, jak rzeka przez mielizny i głębiny ..... Wystarczy, że BUFOR wzmocni to co słabe lub przytnie to co za mocne i wyrówna poziom sygnału lub tu i ówdzie odwróci fazę i masz już to, co było na poczatku! A, jak wiemy, na początku było SŁOWO. Potem dopiero doświadczenie. Sprawdzona zasada: W przyrodzie nic nie ginie! Owszem zmienia postać, a więc natężenie efektu! Nawet gdy płynie sygnał przez układ - dowolny! Druty, zwane w audio kablami i inne elementy, zachowują się tak samo, jak lampy, tranzystory itp. Choć z dużo mniejszym natężeniem. Każdy drut ma swoje R, C i L. Może "urojone" ale ma. W dodatku zmienne dla zmieniającej się częstości sygnału. Teraz do sedna: Kto tu szerzy herezje??? Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Serwus, Mam pytanie do kolegów klubowiczów i nie tylko :-) . Mianowicie czy ktoś z Was zna urządzenie co się zowie Mytek Stereo 192 DSD? Zastanawiam się nad nim... Z opinii w prasie wynika , że bardzo fajny. Jednak prasa to prasa, być może ktoś ma własne doświadczenia? Pozdrawiam, Tadek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Jeśli nie masz zbyt jasnego toru, to ciekawy dac. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) 2 godziny temu, audiowit napisał: Rób co chcesz tylko nie zamazuj obrazu. I nie bardzo rozumiem co ma kasa do lamp? Dobre źródło, dobre se ( 5lamp) i już. A nie lampizowany denon, bufor lampowy, przedwzmacniacz, końcówka mocy. ....... ??? A gdzie fakty? Dobre! Podpowiem, że dobrze grająca lampa za szt., która kilka lat temu kosztowała 300 - 600 zł, teraz już potrafi kosztować 2, 3 x tyle za szt. Ile to za dobrane x 2 lub x 4-ry? I nie ma żadnej pewności co do stanu .... Co do tranzystorowych wzmacniaczy. Jak potrafią zagrać na MOSfetach w kl A/AB lub w czystej kl A? 😊 Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 @audiowit Witku, właśnie do Xr potrzebuje. reszta toru i tak prędzej czy później pójdzie do wymiany. Myślałem nad Mytkiem po USB z dysku kompa. A do płyt CD kupić coś z Marantza z wyjściem optical out. W następnym etapie... Szkoda , że nie mogę pożyczyć na odsłuch Daca, tylko kupno w "ciemno" zostaje... Edit Gdybym miał 907Mr byłoby większe prawdopodobieństwo sukcesu z Mytkiem Stereo... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 XR-ka gra jasno. 🤥 2 godziny temu, audiowit napisał: Jeśli nie masz zbyt jasnego toru, to ciekawy dac. 🥴 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 @faszi Do XR coś bardziej muzykalnego. Z Mytek możesz mieć "klinikę". I nie po optyku, cokolwiek byś nie kupił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 6 minut temu, san-sui napisał: XR-ka gra jasno. 🤥 🥴 Tyle to ja wiem. Jednak na pewno nie jest tak jasna jak mój poprzedni Accu e302... Hmmm @Samcro Piotrze , tego się właśnie obawiam. Coś z lampką byłoby chyba najlepsze... 😑 Przyznaje bez bicia , na Dacach się nie znam... Stąd pytanie i prośba żeby nie wtopić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 "Pójdziesz" w Mytek? Buforowanie na lampie pozostaje ... Doda sporo dołu, złagodzi górę i t. d. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Norma audio c.e.c victor starszy jakiś Hm...ciężko, bo dużo tego jest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Będę musiał poszperać w interneciku i się doszkolić 😉 Dziękuję Piotrze na wskazówki. @san-sui Bufor, musiałbyś mi pożyczyć na testy 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) Trudno by było, gdyż na stałe gra w 2 systemie z TV. Nie wiem.... co na to 2-ga połowa? 🤔 Zadzierać? 😉 Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Co do dac to u mnie jak pojawił się c.e.c. cd5 to wszystko idzie przez niego ( ma wbudowany dac), norma stoi i czeka 😀 Czy dac w cec jest lepszy niż norma? Nie jestem pewien i nie wiem. Wiem, że brzmienie mi bardziej pasuje, jest bardziej analogowe, naturalne. Wiem, że Pioneera n-70ae bez tego nie da się słuchać, z normą dało się . I na pewno jest wielokrotnie lepszy niż ten który miałem w Esotericu. Czy może być lepiej? Pewnie. Trzeba dołożyć dac od c.e.c-a. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Faszi, pomysł Piotrka z Normą strzał w 10. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 No i są wersje normy z regulacją głośności. Niestety jak DJa mnie różnica "Direct" i "variable" jest słyszalna i stosunkowo duża: lepiej na Direct, ale pewnie coś kosztem czegoś. @misiek x Z Mytekiem będzie klinika. I kablem czy kolumnami tego nie załatwisz. I to nie jest kwestia że tylko całości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Mytekiem interesowałem się jak chciałem kupić Manhattana. 192 znalazła się z Mytekow na ostatnim miejscu. Ale wszystko zalezy od toru do xr Norma. Ma wszystko co w dac potrzebne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Znalazłem zestaw CEC TL51 + DX51. Znacie ich? 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 Mirku, U siebie zamieniłem Wireworlda na Audioquesta i jest znacznie lepiej. Fakt ciut cieplej 😉 Jednak jak wcześniej wspomniałem Xr vs E302 1:1 to dopiero E302 był jasny... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) XR nie zimna lecz jasna. Sansui, z reguły, grają "ciepło", "analogowo". Klinika to "skalpelem po uszach"? Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 To był podstawowy Orbit 16/4 ze "srebrem" i pewnie stąd jaśniejsze granie. 5 minut temu, san-sui napisał: XR nie zimna lecz jasna. "Zimna jak lód i nie czuła" , jak niektóre kobiety hihi 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) 4 minuty temu, faszi napisał: To był podstawowy Orbit 16/4 ze "srebrem" i pewnie stąd jaśniejsze granie. Tu to raczej potrzeba zwykły kabel warsztatowy, miedziany (nie OFC!), fi 4 mm2. Doda basu. Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadżitsu Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 @san-sui Orbit już dawno zmieniony na Midnight+ a tam fi jest pokaźne jak weźmiesz sumę wszystkich drutów 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) 14 minut temu, faszi napisał: "Zimna jak lód i nie czuła" , jak niektóre kobiety hihi 😉 Kobiety są bardzo ciepłe, bez wyjątku. Tylko odpowiednio podejść. Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
san-sui Napisano 29 września 2020 Udostępnij Napisano 29 września 2020 (edytowany) ...... Upsss .... Edytowano 29 września 2020 przez san-sui Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts