Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam 🙂 

Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat soundbaru Sonos Arc ?

Interesuje mnie jak radzi sobie sam bez suba oraz czy poradzi sobie w metrażu 16m2.

Dziękuję za jakąkolwiek podpowiedź.

Pozdrawiam 

Edytowano przez Kamiis2807
Napisano

Subwoofer zdecydowanie poprawia efekt i jeśli tylko masz możliwość jego umiejscowienia to warto rozważyć jego zakup. Sama belka wcale nie jest taka zła i jakość dźwięku jak na Soundbar jest zadowalająca ale z subwooferem jest tylko lepiej. 
Warto tutaj także powiedzieć, że są alternatywne rozwiązania takie jak Topping Mx3 + Heco Aurora 300 lub monitory aktywne takie jak Klipsch the Fives. 

Napisano
15 godzin temu, Kamiis2807 napisał:

Interesuje mnie soundbar ponieważ ładnie wyglada na RTV i nie zajmuje dużo miejsca, dopracowana aplikacja , możliwość rozbudowy.

Zastanawiam się tez nad głośnikiem który mógłbym podłączyć ewentualnie do Tv podczas seansu filmowego np

Devialet phantom reactor 900 - mały ale o potężnej mocy,no i lepiej sprawdzi się w muzyce niż soundbar - tak myśle.

Miałem kolumny podstawkowe oraz podłogowe i niestety widok kabli oraz gabaryty szybko zweryfikowała moja żona 🙂 

Napisano

Właśnie Żona 🤔 one za często weryfikują. Na szczęście u mnie jest inaczej 👍 

Albo dźwięk i kable albo design, z belki dźwięku nie będzie niestety ☹️

• 2 months later...
Napisano (edytowany)

Posiadam ARC. Wczesniej posiadalem playbara i zdecydowanie polecam. Wymienilem za zestaw kolumny 5.1 + amplituner dobrej klasy ( monitor audio + harman) i nie zaluje nawet dnia. 

Edytowano przez Tomkoz