Jasiek88 Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 Po roku używania AccuEQ przestałem go używać, także wszystko jest ustawione ręcznie i pomierzone. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 9 godzin temu, tomek4446 napisał: @Jasiek88 , nie wiem jaki masz amplituner. Są dwa rozwiązania tego by dźwięk był ze środka a nie poniżej. Zobacz czy nie masz w ustawieniach możliwości sztucznego podniesienia poziomu dialogów. U mnie jest trzystopniowy i to naprawdę działa . Druga sprawa to kalibracja. Znowu nie wiem ilu punktowy pomiar możesz wykonać . Ja mam max. 8 punktów i taki stosuje w obydwu trybach , czyli pierwszy jak oglądam sam na kanapie i drugi jak wraz z rodziną. Zupełnie inaczej ustawiam mikrofon do pierwszego i do drugiego. Przetestowałem wszystkie sugerowane ustawienia jakie znalazłem w sieci . Mnie najbardziej odpowiada nieco zmodyfikowany tryb lokalizacji mikrofonu jaki podaje Dirac Live. Ten na zdjęciu to do odsłuchu w kilka osób . Kąt rozchodzenia dźwięku jaki powstaje , po pomiarze z tak ustawionym mikrofonem , jest tak szeroki ,/ przy jednoczesnym zachowaniu spójności /, że nawet siedząc z boku przy stole, nadal słyszę dialogi ze środka, a nie najbliższą kolumnę . Trzeba poeksperymentować. Czy mógłbyś opisać jaśniej ustawienia mikrofonu? Czy wszystkie osiem punktów jest w jednej płaszczyźnie (pionowej)? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolekdrugi Napisano 23 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 10 godzin temu, tomek4446 napisał: pomagałem niedawno koledze podłączyć i skalibrować Onkyo 686 ... dopóki nie przyjechał do mnie i nie usłyszał jak gra RX - A 3030 Czy ty właśnie porównałeś sprzęt za 2299 ze sprzętem za 10995 i stwierdziłeś, że ten tańszy gorzej gra? Może wypadałoby porównywać sprzęt z podobnej kategorii? Zgadzam się, że jeżeli ktoś nie słyszał czegoś lepszego to nie ma porównania. To jest logiczne, ale w pewnych sytuacjach na pewnym poziomie cenowym są pewne adekwatne rozwiązania. Porównywanie tego do sprzętu z wyższej półki i mówienie, że ten z niższej jest kiepski bo "patrz, ten to dopiero gra" jest nie na miejscu bo logiczne, że sprzęt z wyższej półki jakościowej powinien zagrać lepiej. W końcu mamy taką nadzieje kupując go. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 No Onkyo strzeliło sobie nieco w kolano z tą rezygnacją z Audysseya. To były by na prawdę top amplitunery w swojej cenie. Teraz jeszcze te długotrwałe braki na stanie. Ale była już o tym rozmowa. Miałeś kiedyś jeszcze Onkyo na Audy i nie miałem problemu z dialogami. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Karpiński Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 A no to co innego. To że producent reklamuje coś pod siebie. No to nie zwróciłem uwagi To nie mam więcej pytań wysoki sądzie Wesołych Świąt Lolku Piotrek Czyli nawet w studiach za "miliony" nie mają pojęcia i źle kierunkują głośniki Atmos.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 To u Ciebie? Bardzo ładnie to wygląda. Chodź do tylu kolumn ekran nieco za mały. Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts