rafalsz76 Napisano 23 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 23 grudnia 2020 (edytowany) Myslalem ze dopiero zaczne przygode z firma Heco. Ale dzisiaj ustawilem na nowo swoj stary budzetowy zestaw gramofonowy z sypialni. Zestaw to Technics SU-V470 & Teleton HiFi p600 + .... to co na zdjeciu - nadaje sie to do czegos? Edytowano 23 grudnia 2020 przez rafalsz76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2020 Tego nie znam. Warto spróbować. Chodz one znacznie większe 22 godziny temu, rafalsz76 napisał: rzekonales mnie @S4Home zeby zaczac z 300 ale odpowiedz na pytanie czy rozstaw 2m i odleglosc od sciany rzedu 6cm beda akceptowalne? Powinno wystarczyć. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Kusi mnie pod katem rozbudowy o stereo zmienic fronty na ktores z ponizszych:Dynaudio emit m20 ( dzieki@seba3002)Dali Oberon 3MA silver 100AP 3 Przy czym dwa ostatnie to budzet w kosmos.Ktore polecacie i jaki amplituner z nimi zagra?Jaki budzetowy zestaw je dopelni w kinie domowym? Jaki docelowo wzmacniacz stereo?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Ja do tej listy dorzuciłbym jeszcze elac debut reference B6 i kef q350. Nie słyszałem co prawda ani jednych ani drugich ale pierwsze będę niedługo odsłuchiwał a z Kefów słuchałem "starszego brata" - ls50 i patrząc na renomę firmy, myślę, że i q350 też mogą być dobrą propozycją. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 A co sprawdzonego zagra z Denonem X2600? Dodam, że sub Magnata 302A zostaje więc potrzebne jedynie 5.0. Budżet ok 4k. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 @bellodc, a jaką masz wielkość pomieszczenia? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 26 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Ja do tej listy dorzuciłbym jeszcze elac debut reference B6 i kef q350. Nie słyszałem co prawda ani jednych ani drugich ale pierwsze będę niedługo odsłuchiwał a z Kefów słuchałem "starszego brata" - ls50 i patrząc na renomę firmy, myślę, że i q350 też mogą być dobrą propozycją. Tu jest ciekawe porownanie Dynaudio z Kef’em:https://www.whathifi.com/kef/q350/reviewDynaudio troche wiecej energii, Kef sterylny i lubi high volumeWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 3 minuty temu, seba3002 napisał: @bellodc, a jaką masz wielkość pomieszczenia? 5,5x5,5. Wysokość ok 3,6. Częściowo otwarte na jadalnię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Ja proponuję polk audio. Bardzo fajne, żywe granie. Do tego Denona moim zdaniem bardzo dobry towarzysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 4 minuty temu, seba3002 napisał: Ja proponuję polk audio. Bardzo fajne, żywe granie. Do tego Denona moim zdaniem bardzo dobry towarzysz. Jakieś konkretnie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 Jeżeli masz możliwość przekroczenia budżetu to polk audio s55. Jeśli nie, to mniejsze "rodzeństwo". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bellodc Napisano 26 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 26 grudnia 2020 2 godziny temu, seba3002 napisał: Jeżeli masz możliwość przekroczenia budżetu to polk audio s55. Jeśli nie, to mniejsze "rodzeństwo". 2 godziny temu, seba3002 napisał: Jeżeli masz możliwość przekroczenia budżetu to polk audio s55. Jeśli nie, to mniejsze "rodzeństwo". Plus S20 i S30 rozumiem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 A co myslicie o Tannoy Revolution XT 6?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 (edytowany) @Q21 @S4Home Macie 2x dynaudio emit M20 biale? U Q21 widze na alledrogo. Czy Yamaha 6A z tym dobrze zagra? Jaki wzmacniacz docelowo do nich? Cyrus One sie nada? Jaki Center/sub/suuround'y do nich budzetowo dopelnia sie? Jakie standy (w razie gdybym musial odsunac od sciany)? pozdro rafus Edytowano 27 grudnia 2020 przez rafalsz76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 27 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 27 grudnia 2020 @JaZz dzieki za moderacje Biorac pod uwage twoje zaawansowanie i to ze troche kolumn odsluchuchales jakie podstawkowe bys wzial na start na maly metraz? Ja juz chce miec swoj "initial set" Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Dnia 26.12.2020 o 04:30, rafalsz76 napisał: Kusi mnie pod katem rozbudowy o stereo zmienic fronty na ktores z ponizszych: Dynaudio emit m20 ( dzieki@seba3002) Dali Oberon 3 MA silver 100 AP 3 Przy czym dwa ostatnie to budzet w kosmos. Ktore polecacie i jaki amplituner z nimi zagra? Jaki budzetowy zestaw je dopelni w kinie domowym? Jaki docelowo wzmacniacz stereo? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tylko tu musisz zwrócić uwagę na lepszy amplituner. Bo przy niektórych "lepszych" frontach możesz nic nie uzyskać. 10 godzin temu, rafalsz76 napisał: @Q21 @S4Home Macie 2x dynaudio emit M20 biale? U Q21 widze na alledrogo. Czy Yamaha 6A z tym dobrze zagra? Jaki wzmacniacz docelowo do nich? Cyrus One sie nada? Jaki Center/sub/suuround'y do nich budzetowo dopelnia sie? Jakie standy (w razie gdybym musial odsunac od sciany)? pozdro rafus 6A nie będzie tu miał znaczenia skoro zastosujesz zewnętrzny wzmak. Cyrus ONE do Dynaudio tak. Z kolei pod Denona i równie Ciepły wzmak proponował bym Bronze lub Silver 100. Wypożyczysz od nas sprzet? Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) 1 godzinę temu, S4Home napisał: Tylko tu musisz zwrócić uwagę na lepszy amplituner. No wlasnie nie chcialem isc w drozszy ampli bo kolejne 3kzl trzeba by dolozyc. Moj (byc moze naiwny) plan byl taki zeby sparowac takie Emit M20 z Yamaha 6A i reszta kina nawet od Heco a w perspektywie pol roku dolozyc takiego Cyrusa - ma to sens? 1 godzinę temu, S4Home napisał: Wypożyczysz od nas sprzet? Tak i to jak najszybciej - przejdzmy do czynow bo mi glowa eksploduje😄 Edytowano 28 grudnia 2020 przez rafalsz76 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 @S4Home Piotrze - na 100% zaczne od Yamahy 6A, ale mam metlik z kolumnami juz totalny i zaraz dostane jobla 🤐 Korca mnie te Dynaudio Emit M20 na fronty, ale ponoc fronty i Center powinny byc tego samego producenta/serii bo brzmi to lepiej. Z tym ze nie chce wchodzic w dodatkowe koszta na M15C a dodatkowo tak biedna Yamaha pradowo bedzie miala gorzej (wzmak doszedlby pewnie za pol roku/rok). Tylne i sub od Heco Aurory ciekawe jak sie zgra z tym Dynaudio. Pomozcie....... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) U mnie fronty i central są z dwóch różnych firm. Ja nie widzę jakiegoś wielkiego dysonansu. Myślę, że to tych dynaudio możesz spokojnie wziąć coś z innej stajni. Edytowano 28 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) Czyli np M20 + reszta z serii Aurora? Ciekawe jak to zagra. Edytowano 28 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) Wypożycz i przekonaj się sam 🙂. To Tobie ma odpowiadać jak gra system a nie forumowym mędrcom. Edytowano 28 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) A na jaki? Edytowano 28 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 28 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 5 minut temu, rafalsz76 napisał: A na jaki? Kolega @JaZz miał chyba na myśli, że chętnie Ci ten centralny sprzeda 😉. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 (edytowany) Pewnie tak - ale ja juz planuje krok dalej 😉 @JaZz - nie zgrywa sie ten center Aurory z frontami? Edytowano 28 grudnia 2020 przez RoRo Odpowiadając na post poprzednika - nie ma sensu cytować całej wypowiedzi... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafalsz76 Napisano 28 grudnia 2020 Autor Udostępnij Napisano 28 grudnia 2020 Wlasnie czytam twoj watek: Tannoye, Zensory i centralny na tapecie A co wy na takie fronty? https://www.q21.pl/elac-debut-2-0-b6-2.html Z Yamaha to zagra? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts